Bellini

BelliniKlassisk italiensk drink 

Bellini är en klassisk italiensk drink som görs på prosecco och vita persikor. Drinken ska ha uppfunnits år 1948 av ägaren och grundaren Giuseppe Cipriani på Harry’s Bar i Venedig, och är en hyllning till renässansmålaren Giovanni Bellini. Den har kommit att bli en av de allra mest populära fördrinkarna och passar perfekt till exempelvis en lyxig brunch.

 

Ingredienser:

  • 2-3 delar Prosecco
  • 1 del persikopuré

 

Gör så här:

Börja med att göra en persikopuré. Enklast är att köpa konserverade persikor i sockerlag och mixa till en slät puré. Det går också bra att köpa färska persikor som mixas ordentligt och silas genom en finmaskig sil. Använder man färska persikor kan man behöva tillsätta en nypa socker för att balansera upp eventuell syra.

 

Häll persikopurén i ett champagneglas. Fyll på med prosecco och rör om försiktigt. Anpassa mängden persikopuré till mängden prosecco efter din egen smak. Garnera med en persikoskiva.

 

Idag finns det flera varianter på Bellini, med prosecco som gemensam nämnare men med olika juicer eller puréer:

Puccini – mandarinjuice

Rossini – jordgubbspuré

Tintoretto – granatäppeljuice

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 
Ruffino Vinsanto Serelle

BelliniKlassisk italiensk drink

Bellini är en klassisk italiensk drink som görs på prosecco och vita persikor. Drinken ska ha uppfunnits år 1948 av ägaren och grundaren Giuseppe Cipriani på Harry’s Bar i Venedig, och är en hyllning till renässansmålaren Giovanni Bellini. Den har kommit att bli en av de allra mest populära fördrinkarna och passar perfekt till exempelvis en lyxig brunch.

 

Ingredienser:

  • 2-3 delar Prosecco
  • 1 del persikopuré

Gör så här:

Börja med att göra en persikopuré. Enklast är att köpa konserverade persikor i sockerlag och mixa till en slät puré. Det går också bra att köpa färska persikor som mixas ordentligt och silas genom en finmaskig sil. Använder man färska persikor kan man behöva tillsätta en nypa socker för att balansera upp eventuell syra.

 

Häll persikopurén i ett champagneglas. Fyll på med prosecco och rör om försiktigt. Anpassa mängden persikopuré till mängden prosecco efter din egen smak. Garnera med en persikoskiva.

 

Idag finns det flera varianter på Bellini, med prosecco som gemensam nämnare men med olika juicer eller puréer:

Puccini – mandarinjuice

Rossini – jordgubbspuré

Tintoretto – granatäppeljuice

Ruffino Vinsanto Serelle

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Insalata di ceci estive

Insalata di ceci estive

Insalata di ceci estive. En lätt och snabblagad rätt som kan användas på flera sätt; förrätt, lätt lunch eller ett tillbehör till en grillad..

Läs mer

Fläskkotletter med apelsin och marsala

Fläskkotletter med apelsin och marsala

Costolette di Maiale all’arancia - Klappa kotletterna torra. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme. Läs mer på godaitalien.se

Läs mer

Tortellini al brodo

Tortellini al brodo

Tortellini i buljong är ett populärt och traditionellt recept från Emilia Romagna. De små knytena med fylld äggpasta påminner om gudinnan Venus

Läs mer

Limoncellosorbet

Limoncellosorbet

En fräschare avslutning på en måltid får du leta efter! Det blir lite extra snyggt om man serverar sorbeten i citronskalen.

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm