Chianti Classico ligger strax söder om Florens i Toscana, och beteckningen Classico innebär att druvorna är odlade i de centrala historiska delarna av det större området Chianti. Här har familjen Cecchi haft sitt säte sedan 1893. Idag leds firman av bröderna Andrea och Cesare Cecchi och egendomen omfattar 300 hektar vinodlingar fördelat på flera vinegendomar.
I Chianti Classico, varifrån detta vin kommer, är verksamheten centrerad kring Villa Cerna, en historisk egendom belägen på en kulle ovanför staden Castellina, som idag är certifierad för ekologisk odling. Ett mycket klassiskt exempel på Chianti Classico med en nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, plommon, choklad, bergamott, skogshallon och salvia. Passar såklart till det toscanska köket med rätter av lamm- eller nötkött eller till smakrika vegetariska rätter.
Artikelnummer: 2842
Pris: 169 kronor
Alkohol: 13,5%
Chianti Classico ligger strax söder om Florens i Toscana, och beteckningen Classico innebär att druvorna är odlade i de centrala historiska delarna av det större området Chianti. Här har familjen Cecchi haft sitt säte sedan 1893. Idag leds firman av bröderna Andrea och Cesare Cecchi och egendomen omfattar 300 hektar vinodlingar fördelat på flera vinegendomar.
I Chianti Classico, varifrån detta vin kommer, är verksamheten centrerad kring Villa Cerna, en historisk egendom belägen på en kulle ovanför staden Castellina, som idag är certifierad för ekologisk odling. Ett mycket klassiskt exempel på Chianti Classico med en nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, plommon, choklad, bergamott, skogshallon och salvia. Passar såklart till det toscanska köket med rätter av lamm- eller nötkött eller till smakrika vegetariska rätter.
Artikelnummer: 2842
Pris: 169 kronor
Alkohol: 13,5%
Rätter att avnjuta med vinet:
Vitello Tonnato
Vitello Tonnato. Kombinationen av kött och tonfisk har anor tillbaka till renässansen, men det traditionella receptet för Vitello tonnato
Polpette al sugo
De här italienska köttbullarna med tomatsås är fantastiskt goda, och äts vanligen med ett gott bröd som man kan suga upp såsen med...
Insalata Estiva
Dela tomaterna och lägg upp dem på ett fat. Ringla över en god olivolja och balsamvinäger efter smak. Låt dem stå och dra en stund ...
Rätter att avnjuta med vinet:
Bistecca alla Fiorentina
Låt köttet stå framme i rumstemperatur…
Penne alla boscaiola
En härlig pastarätt där skogens och…
Spaghetti alla Carbonara
Ett klassiskt italienskt recept på…
Lombata di vitello
Lägg köttskivorna mellan 2 ark…