Röror till grillat
I Italien använder de mer än gärna sardeller i sin matlagning. Här är två smakrika tillbehör till midsommarkvällens grillbuffé.
Oliv- och sardellröra
Ingredienser:
- 2 dl kärnfria oliver
- 50 gr sardellfiléer
- 1 pressad vitlöksklyfta (rosta den i ugnen först om du vill ha en mildare smak.
- 1 dl hackad färsk basilika
Gör så här:
Hacka oliver och sardeller. Blanda det med vitlök och basilika. Bind ihop röran med några droppar olivolja. Vill du variera kan du även blanda röran med creme fraiche och/eller majonnäs.
Sardell- och kaprissmör
Ingredienser:
- 75 gr rumsvarmt smör
- Rivet skal av 1 citron
- Ca 20 gr sardellfiléer
- 1 msk kapris
Gör så här:
Vispa smöret mjukt med citronskal och 2 tsk olja från sardellerna. Finhacka sardellerna och kaprisen och vänd ner i smöret.
Röror till grillat
I Italien använder de mer än gärna sardeller i sin matlagning. Här är två smakrika tillbehör till midsommarkvällens grillbuffé.
Oliv- och sardellröra
Ingredienser:
- 2 dl kärnfria oliver
- 50 gr sardellfiléer
- 1 pressad vitlöksklyfta (rosta den i ugnen först om du vill ha en mildare smak.
- 1 dl hackad färsk basilika
Gör så här:
Hacka oliver och sardeller. Blanda det med vitlök och basilika. Bind ihop röran med några droppar olivolja. Vill du variera kan du även blanda röran med creme fraiche och/eller majonnäs.
Sardell- och kaprissmör
Ingredienser:
- 75 gr rumsvarmt smör
- Rivet skal av 1 citron
- Ca 20 gr sardellfiléer
- 1 msk kapris
Gör så här:
Vispa smöret mjukt med citronskal och 2 tsk olja från sardellerna. Finhacka sardellerna och kaprisen och vänd ner i smöret.
Fyra fantastiska recept !
Tiramisu Martini
God efterrättsdrink med smak av den klassiska desserten tiramisu. Du behöver endast den italienska mandellikören amaretto, vodka och ...
Penne alla boscaiola
En härlig pastarätt där skogens och höstens smaker får stå i centrum och skapa en rik och värmande helhet i sällskap med äggpasta, rökt...
Antico Risotto Sabaudo
Smält smöret i en kastrull, tillsätt löken och stek i ca 5 minuter tills den är mjuk men inte brynt. Lägg i skinkan och stek i en minut, tillsätt sedan rosmarin och ris. Rör tills riset är genomskinligt.
Tre drinkrecept på Villa Cardea Aperitivo
Tre drinkrecept på Villa Cardea Aperitivo. Blanda alla ingredienser i ett tumblerglas. Garnera med en apelsinskiva..