Röror till grillat

Röror till grillat

I Italien använder de mer än gärna sardeller i sin matlagning. Här är två smakrika tillbehör till midsommarkvällens grillbuffé.

 

Oliv- och sardellröra
Ingredienser:

  • 2 dl kärnfria oliver
  • 50 gr sardellfiléer
  • 1 pressad vitlöksklyfta (rosta den i ugnen först om du vill ha en mildare smak.
  • 1 dl hackad färsk basilika


Gör så här:
Hacka oliver och sardeller. Blanda det med vitlök och basilika. Bind ihop röran med några droppar olivolja. Vill du variera kan du även blanda röran med creme fraiche och/eller majonnäs.

 

Sardell- och kaprissmör
Ingredienser:

  • 75 gr rumsvarmt smör
  • Rivet skal av 1 citron
  • Ca 20 gr sardellfiléer
  • 1 msk kapris


Gör så här:
Vispa smöret mjukt med citronskal och 2 tsk olja från sardellerna. Finhacka sardellerna och kaprisen och vänd ner i smöret.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Röror till grillat

I Italien använder de mer än gärna sardeller i sin matlagning. Här är två smakrika tillbehör till midsommarkvällens grillbuffé.

 

Oliv- och sardellröra

 

Ingredienser:

  • 2 dl kärnfria oliver
  • 50 gr sardellfiléer
  • 1 pressad vitlöksklyfta (rosta den i ugnen först om du vill ha en mildare smak.
  • 1 dl hackad färsk basilika

 

Gör så här:
Hacka oliver och sardeller. Blanda det med vitlök och basilika. Bind ihop röran med några droppar olivolja. Vill du variera kan du även blanda röran med creme fraiche och/eller majonnäs.

Sardell- och kaprissmör

 

Ingredienser:

  • 75 gr rumsvarmt smör
  • Rivet skal av 1 citron
  • Ca 20 gr sardellfiléer
  • 1 msk kapris

 

Gör så här:

Vispa smöret mjukt med citronskal och 2 tsk olja från sardellerna. Finhacka sardellerna och kaprisen och vänd ner i smöret.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Tiramisu Martini

Tiramisu Martini

God efterrättsdrink med smak av den klassiska desserten tiramisu. Du behöver endast den italienska mandellikören amaretto, vodka och ...

Läs mer

Penne-alla-boscaiola

Penne alla boscaiola

En härlig pastarätt där skogens och höstens smaker får stå i centrum och skapa en rik och värmande helhet i sällskap med äggpasta, rökt...

Läs mer

Antico Risotto Sabaudo

Antico Risotto Sabaudo

Smält smöret i en kastrull, tillsätt löken och stek i ca 5 minuter tills den är mjuk men inte brynt. Lägg i skinkan och stek i en minut, tillsätt sedan rosmarin och ris. Rör tills riset är genomskinligt.

Läs mer

Tre drinkrecept - Villa Cardea Aperitivo

Tre drinkrecept på Villa Cardea Aperitivo

Tre drinkrecept på Villa Cardea Aperitivo. Blanda alla ingredienser i ett tumblerglas. Garnera med en apelsinskiva..

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm