Röror till grillat

I Italien använder de mer än gärna sardeller i sin matlagning. Här är två smakrika tillbehör till midsommarkvällens grillbuffé.

 

Oliv- och sardellröra
Ingredienser:

  • 2 dl kärnfria oliver
  • 50 gr sardellfiléer
  • 1 pressad vitlöksklyfta (rosta den i ugnen först om du vill ha en mildare smak.
  • 1 dl hackad färsk basilika


Gör så här:
Hacka oliver och sardeller. Blanda det med vitlök och basilika. Bind ihop röran med några droppar olivolja. Vill du variera kan du även blanda röran med creme fraiche och/eller majonnäs.

 

Sardell- och kaprissmör
Ingredienser:

  • 75 gr rumsvarmt smör
  • Rivet skal av 1 citron
  • Ca 20 gr sardellfiléer
  • 1 msk kapris


Gör så här:
Vispa smöret mjukt med citronskal och 2 tsk olja från sardellerna. Finhacka sardellerna och kaprisen och vänd ner i smöret.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Röror till grillat

I Italien använder de mer än gärna sardeller i sin matlagning. Här är två smakrika tillbehör till midsommarkvällens grillbuffé.

 

Oliv- och sardellröra

 

Ingredienser:

  • 2 dl kärnfria oliver
  • 50 gr sardellfiléer
  • 1 pressad vitlöksklyfta (rosta den i ugnen först om du vill ha en mildare smak.
  • 1 dl hackad färsk basilika

 

Gör så här:
Hacka oliver och sardeller. Blanda det med vitlök och basilika. Bind ihop röran med några droppar olivolja. Vill du variera kan du även blanda röran med creme fraiche och/eller majonnäs.

Sardell- och kaprissmör

 

Ingredienser:

  • 75 gr rumsvarmt smör
  • Rivet skal av 1 citron
  • Ca 20 gr sardellfiléer
  • 1 msk kapris

 

Gör så här:

Vispa smöret mjukt med citronskal och 2 tsk olja från sardellerna. Finhacka sardellerna och kaprisen och vänd ner i smöret.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Fusilli con pesto invernale

Fusilli con pesto invernale

Uttrycksfull och välsmakande - så kan man definiera den här pastan med en rik mer vintrig variant av pesto baserad på soltorkade tomater...

Läs mer

Limoncello-spritz

Limoncello spritz

Sommarens fräschaste drink, perfekt till en aperitivo! Blanda 3 delar prosecco, 2 delar limoncello och 1 den sodavatten..

Läs mer

Stracciatella-alla-Romana

Stracciatella alla Romana

Buljongsoppa med ägg och parmesan. En enkel, näringsrik och välsmakande soppa, som oftast serveras som förrätt...

Läs mer

Penne all arrabiata

Penne all arrabiata

Penne med kryddig tomatsås. Skala och skär tomaterna i fyra delar. Ta bort fröna och fintärna. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek pancettan. Tillsätt lök och vitlök och stek tills löken är genomskinlig. Tillsätt de tärnade tomaterna och hela chilifrukter och låt såsen sjuda på låg värme en stund.

Läs mer