Trädgårdsmästarens mosiga bönor med blandade örter

Recept av: Peter Nordin

Ingredienser:

  • 1 burk bönor vita bönor av bästa kvalitet 1⁄2 fänkål i små tärningar
  • 1⁄2 purjolök, vita delen fint skivad
  • 1 vitlöksklyfta fint hackad
  • 1 liten bit chili fint hackad
  • 2 matskedar extra virgin olivolja
  • 1 citron, pressad
  • 1 tsk citron zest
  • 3 msk blandade örter; timjan, rosmarin, oregano, dragon, körvel, persilja
  • extra virgin olivolja till serveringen
  • salt och peppar

 

Gör så här:
Häll av och sila bönorna, men spar vätskan. Den skall delvis med i tillagningen. Lägg olivoljan i en kastrull och sautera purjolöken, vitlöken, fänkålen och chilin på låg värme i 12 minuter. Rör om ofta. Grönsakerna skall inte få färg, men bli mjuka i konsistensen. När de är riktigt mjuka och glansiga kan du lägga i bönorna och sautera 4 minuter. Tillsätt fyra matskedar av vätskan från burken och koka samman 2 – 3 minuter.

Stäng av värmen och tillsätt citronjuicen och zesten. Smaka av med salt och peppar. Sist blanda i alla örter. Lägg upp på fat och ringla olivolja av god kvalitet över bönorna och njut.

Dessa blir extra krämiga, när du låter några matskedar av vätskan/lagen från burken vara med i tillagningen.


Peter och Carinas köksträdgård

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Trädgårdsmästarens mosiga bönor med blandade örter

Recept av: Peter Nordin

Ingredienser:

  • 1 burk bönor vita bönor av bästa kvalitet 1⁄2 fänkål i små tärningar
  • 1⁄2 purjolök, vita delen fint skivad
  • 1 vitlöksklyfta fint hackad
  • 1 liten bit chili fint hackad
  • 2 matskedar extra virgin olivolja
  • 1 citron, pressad
  • 1 tsk citron zest
  • 3 msk blandade örter; timjan, rosmarin, oregano, dragon, körvel, persilja
  • extra virgin olivolja till serveringen
  • salt och peppar

Gör så här:
Häll av och sila bönorna, men spar vätskan. Den skall delvis med i tillagningen. Lägg olivoljan i en kastrull och sautera purjolöken, vitlöken, fänkålen och chilin på låg värme i 12 minuter. Rör om ofta. Grönsakerna skall inte få färg, men bli mjuka i konsistensen. När de är riktigt mjuka och glansiga kan du lägga i bönorna och sautera 4 minuter. Tillsätt fyra matskedar av vätskan från burken och koka samman 2 – 3 minuter.

Stäng av värmen och tillsätt citronjuicen och zesten. Smaka av med salt och peppar. Sist blanda i alla örter. Lägg upp på fat och ringla olivolja av god kvalitet över bönorna och njut.

Dessa blir extra krämiga, när du låter några matskedar av vätskan/lagen från burken vara med i tillagningen.


Peter och Carinas köksträdgård

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer av Peter Nordin !

Ragù bianco

Ragù bianco

En smakrik och mustig köttfärsås utan tomat och rött vin.

Read More

Ett litet kåseri dagarna efter påsk

Ett litet kåseri dagarna efter påsk

Varje gång jag ser ett konstverk, njuter ett gott vin, skördar grönsaker från vår köksträdgård - vill jag associera detta med gastronomi ...

Read More

Bistecca-alla-Fiorentina Bistecca alla Fiorentina

Bistecca alla Fiorentina

Låt köttet stå framme i rumstemperatur 10 – 20 minuter innan du skall grilla. Många kockar menar att detta inte behövs, utan att du kan ...

Read More

Pizzette di quinoa

Pizzette di quinoa

Här kommer ett enkelt, snabbt och underbart recept, som råkar vara både glutenfritt, hälsosamt och vegetarisk.

Read More

Mer av Peter Nordin !

Fem-tips-i-Marche
Fem tips i Marche

Peter Nordin delar sina fem bästa tips i Marche - Regionen som verkligen är på frammarsch. Här möter du ett Italien som behållit sin karaktär

Read More

En-halsning-fran-olivlunden-i-Marche
En hälsning från olivlunden i Marche

Hur blev årets olivolja på kullen i Marche? Peter Nordin uppdaterar direkt från olivlunden! Årets olivolja beskrivs som ...

Read More