Trädgårdsmästarens mosiga bönor med blandade örter
Recept av: Peter Nordin
Ingredienser:
- 1 burk bönor vita bönor av bästa kvalitet 1⁄2 fänkål i små tärningar
- 1⁄2 purjolök, vita delen fint skivad
- 1 vitlöksklyfta fint hackad
- 1 liten bit chili fint hackad
- 2 matskedar extra virgin olivolja
- 1 citron, pressad
- 1 tsk citron zest
- 3 msk blandade örter; timjan, rosmarin, oregano, dragon, körvel, persilja
- extra virgin olivolja till serveringen
- salt och peppar
Gör så här:
Häll av och sila bönorna, men spar vätskan. Den skall delvis med i tillagningen. Lägg olivoljan i en kastrull och sautera purjolöken, vitlöken, fänkålen och chilin på låg värme i 12 minuter. Rör om ofta. Grönsakerna skall inte få färg, men bli mjuka i konsistensen. När de är riktigt mjuka och glansiga kan du lägga i bönorna och sautera 4 minuter. Tillsätt fyra matskedar av vätskan från burken och koka samman 2 – 3 minuter.
Stäng av värmen och tillsätt citronjuicen och zesten. Smaka av med salt och peppar. Sist blanda i alla örter. Lägg upp på fat och ringla olivolja av god kvalitet över bönorna och njut.
Dessa blir extra krämiga, när du låter några matskedar av vätskan/lagen från burken vara med i tillagningen.
Peter och Carinas köksträdgård
Trädgårdsmästarens mosiga bönor med blandade örter
Recept av: Peter Nordin
Ingredienser:
- 1 burk bönor vita bönor av bästa kvalitet 1⁄2 fänkål i små tärningar
- 1⁄2 purjolök, vita delen fint skivad
- 1 vitlöksklyfta fint hackad
- 1 liten bit chili fint hackad
- 2 matskedar extra virgin olivolja
- 1 citron, pressad
- 1 tsk citron zest
- 3 msk blandade örter; timjan, rosmarin, oregano, dragon, körvel, persilja
- extra virgin olivolja till serveringen
- salt och peppar
Gör så här:
Häll av och sila bönorna, men spar vätskan. Den skall delvis med i tillagningen. Lägg olivoljan i en kastrull och sautera purjolöken, vitlöken, fänkålen och chilin på låg värme i 12 minuter. Rör om ofta. Grönsakerna skall inte få färg, men bli mjuka i konsistensen. När de är riktigt mjuka och glansiga kan du lägga i bönorna och sautera 4 minuter. Tillsätt fyra matskedar av vätskan från burken och koka samman 2 – 3 minuter.
Stäng av värmen och tillsätt citronjuicen och zesten. Smaka av med salt och peppar. Sist blanda i alla örter. Lägg upp på fat och ringla olivolja av god kvalitet över bönorna och njut.
Dessa blir extra krämiga, när du låter några matskedar av vätskan/lagen från burken vara med i tillagningen.
Peter och Carinas köksträdgård
Mer av Peter Nordin !
Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin
Att tillaga denna rätt anses vara en konst i Italien. Jag har lärt mig denna konst på italienska stjärnrestauranger och hos gamla tanter på...
Vincisgrassi alla Nordin
Vincisgrassi. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten på spisen. Koka alla pasta-ark 1 minut och lägg ut på kökshanddukar. Nu skall vi..
En glädjefylld tradition
Vi Gillar,Peter Nordin,Drinkar
Aperitivo är en viktig, glädjefylld och stämningshöjande tradition i Italien - och speciellt i min region Marche
Spaghetti Pangratatto
Värm 2 msk olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt det rivna vita bröded och stek tills gyllene färg och krispig ...
Mer av Peter Nordin !
Spaghetti Pangratatto
Värm 2 msk olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt det rivna vita bröded och stek tills gyllene färg och krispig ...
Jakten på en svunnen tid
Från början skulle detta vara ett kort reportage om en liten producent av korvar och skinkor i Marche! Men i stället fick jag ge mig ut på en resa genom historien i Keltisk mystik, lära mig om vildmarkerna i Abruzzerna, träffa en familj med passion och möta Marches drottning av Porchetta.