Italiensk tomatvinägrett

Italiensk tomatvinägrett

Recept av: Peter Nordin

Ingredienser:

  • 2 – 3 msk hackat tomatkött utan skinn
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • ½ msk honung
  • 4 – 5 msk extra virgin olivolja
  • salt och peppar
  • ½ tsk hackad färsk rosmarin
  • 1 tsk hackad persilja

 

Gör så här:
När du lagar mina rostade tomater så blir det kanter över från tomaterna. Dessa passar perfekt att använda till min vinägrett.

Tänk på att skära bort själva roten från tomatkanterna.

Hacka dessa fint på skärbrädan och lägg i en skål. Tillsätt vinägern och honungen och blanda med en liten visp. Salta och peppra. Låt stå några minuter så kryddorna löses upp i vätskan. Tillsätt rosmarinen och persiljan och vispa i olivoljan. Smaka av så du är nöjd med sältan och hettan från svartpepparn. Häll upp på en flaska, som skakas innan servering.

 

skallade-tomater

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Italiensk tomatvinägrett

Recept av: Peter Nordin

Ingredienser:

  • 2 – 3 msk hackat tomatkött utan skinn
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • ½ msk honung
  • 4 – 5 msk extra virgin olivolja
  • salt och peppar
  • ½ tsk hackad färsk rosmarin
  • 1 tsk hackad persilja

Gör så här:
När du lagar mina rostade tomater så blir det kanter över från tomaterna. Dessa passar perfekt att använda till min vinägrett.

Tänk på att skära bort själva roten från tomatkanterna.

Hacka dessa fint på skärbrädan och lägg i en skål. Tillsätt vinägern och honungen och blanda med en liten visp. Salta och peppra. Låt stå några minuter så kryddorna löses upp i vätskan. Tillsätt rosmarinen och persiljan och vispa i olivoljan. Smaka av så du är nöjd med sältan och hettan från svartpepparn. Häll upp på en flaska, som skakas innan servering.

 

skallade-tomater

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer av Peter Nordin !

fattigas kok

De fattigas kök

Inget får gå förlorat i köket sa alltid min far och mor – en generation som var med om den unika lyxen att för första gången njuta en banan i Sverige.

Read More

Soppa på linser från Castelluccio

Soppa på linser från Castelluccio

Denna underbara soppa på linser är återkommande på Ruffino, till gästers och familjens stora glädje. Från början en klassisk ”cucina povera primo”.

Read More

Spaghetti Arrabbiata al forno – Peter Nordin

Spaghetti Arrabbiata al forno – Peter Nordin

Här ett annorlunda sätt att öka smak och konsistens till denna klassiska spaghetti. På slutet fördelas spaghettin i fyra förseglade ...

Read More

Hasselbackspotatis på italienska

Hasselbackspotatis på italienska

Skala potatisarna och lägg i kallt vatten. Spola 5 minuter. Låt rinna av på hushållspapper så de blir helt torra. Sätt ugnen på 200°...

Read More

Mer av Peter Nordin !

Blåmusslor som i Venedig - Peter Nordin
Musslor som i Venedig – Recept av Peter Nordin

Här ett recept från vår kommande kokbok och min Venedigtolkning av stadens läckra musslor. Vi är förlovade med världens bästa blåmusslor ...

Read More

Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin
Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin

Att tillaga denna rätt anses vara en konst i Italien. Jag har lärt mig denna konst på italienska stjärnrestauranger och hos gamla tanter på...

Read More

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm