Italiensk tomatvinägrett
Recept av: Peter Nordin
Ingredienser:
- 2 – 3 msk hackat tomatkött utan skinn
- 2 msk rödvinsvinäger
- ½ msk honung
- 4 – 5 msk extra virgin olivolja
- salt och peppar
- ½ tsk hackad färsk rosmarin
- 1 tsk hackad persilja
Gör så här:
När du lagar mina rostade tomater så blir det kanter över från tomaterna. Dessa passar perfekt att använda till min vinägrett.
Tänk på att skära bort själva roten från tomatkanterna.
Hacka dessa fint på skärbrädan och lägg i en skål. Tillsätt vinägern och honungen och blanda med en liten visp. Salta och peppra. Låt stå några minuter så kryddorna löses upp i vätskan. Tillsätt rosmarinen och persiljan och vispa i olivoljan. Smaka av så du är nöjd med sältan och hettan från svartpepparn. Häll upp på en flaska, som skakas innan servering.
Italiensk tomatvinägrett
Recept av: Peter Nordin
Ingredienser:
- 2 – 3 msk hackat tomatkött utan skinn
- 2 msk rödvinsvinäger
- ½ msk honung
- 4 – 5 msk extra virgin olivolja
- salt och peppar
- ½ tsk hackad färsk rosmarin
- 1 tsk hackad persilja
Gör så här:
När du lagar mina rostade tomater så blir det kanter över från tomaterna. Dessa passar perfekt att använda till min vinägrett.
Tänk på att skära bort själva roten från tomatkanterna.
Hacka dessa fint på skärbrädan och lägg i en skål. Tillsätt vinägern och honungen och blanda med en liten visp. Salta och peppra. Låt stå några minuter så kryddorna löses upp i vätskan. Tillsätt rosmarinen och persiljan och vispa i olivoljan. Smaka av så du är nöjd med sältan och hettan från svartpepparn. Häll upp på en flaska, som skakas innan servering.
Mer av Peter Nordin !
En glädjefylld tradition
Vi Gillar,Peter Nordin,Drinkar
Aperitivo är en viktig, glädjefylld och stämningshöjande tradition i Italien - och speciellt i min region Marche
Stracotto
Stracotto betyder egentligen överkokt, vilket stämmer då denna gryta skall koka länge.
Secreto – Grillad spädgris
Låt köttet stå framme i rumstemperatur 5 – 10 minuter innan du skall grilla. Jag styckar köttet i mindre delar, 10 x 12 cm. Jag brukar ...
Musslor som i Venedig – Recept av Peter Nordin
Här ett recept från vår kommande kokbok och min Venedigtolkning av stadens läckra musslor. Vi är förlovade med världens bästa blåmusslor ...
Mer av Peter Nordin !
Spaghetti Pangratatto
Värm 2 msk olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt det rivna vita bröded och stek tills gyllene färg och krispig ...