Italienskt kryddsmör

Italienskt kryddsmör

Recept av: Peter Nordin

Ingredienser till Italienskt kryddsmör:

  • 500 g smör osaltat (rumstempererat)
  • 50 g rostad vitlökspuré, se recept nedan
  • 15 g vitlök, fint pressad
  • 20 g schalottenlök, fint hackad
  • 1 msk Sambuca (likör)
  • 1 krm riven lakritsrot (kan uteslutas)
  • 1 msk cognac
  • 1 msk vitt vin
  • 1 msk citronjuice
  • 40 g Heinz chilisås
  • 40 g japansk soja
  • 50 g persilja, fint hackad
  • ½ msk dijonsenap
  • 20 g salt
  • 10 g vitpeppar

 

Gör så här:
Lägg smöret i en skål och rör om med en gummispatel tills smöret är krämigt.

Tillsätt de återstående ingredienserna och rör om för att blanda.

Rulla smöret i smörpapper. Passar bra att frysa.

Låt smöret smälta på grillat!

 

Italienskt-kryddsmör

 

Rostad vitlökspuré

Ingredienser:

  • 6 huvuden vitlök
  • salt
  • matolja

 

Gör så här:
Värm ugnen till 180°.

Skär av toppen, 1/3 av vitlökshuvudena, så du exponerar själva klyftorna. Placera alla på ett stort ark aluminiumfolie.

Krydda vitlök med salt och droppa matolja över alla vitlökar.

Försegla folien som en papillote och lägg på ett ugnsbleck.

Baka i ugn i 60 minuter tills all vitlök är helt mjuk och fått en djup guldbrun färg.

Ta bort foliepaketet från ugnen och låt vitlökarna vila tills den är sval nog att hantera. Ta tag i vitlökshuvudet från rotändan och pressa ut den rostade vitlöken.

Passera all vitlökspuré genom fin sil. Lägg all rostad vitlökspuré på rena glasburkar eller använd direkt till mitt kryddsmör.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Italienskt kryddsmör

Recept av: Peter Nordin

Ingredienser till Italienskt kryddsmör:

  • 500 g smör osaltat (rumstempererat)
  • 50 g rostad vitlökspuré, se recept nedan
  • 15 g vitlök, fint pressad
  • 20 g schalottenlök, fint hackad
  • 1 msk Sambuca (likör)
  • 1 krm riven lakritsrot (kan uteslutas)
  • 1 msk cognac
  • 1 msk vitt vin
  • 1 msk citronjuice
  • 40 g Heinz chilisås
  • 40 g japansk soja
  • 50 g persilja, fint hackad
  • ½ msk dijonsenap
  • 20 g salt
  • 10 g vitpeppar

Gör så här:
Lägg smöret i en skål och rör om med en gummispatel tills smöret är krämigt.

Tillsätt de återstående ingredienserna och rör om för att blanda.

Rulla smöret i smörpapper. Passar bra att frysa.

Låt smöret smälta på grillat!

 

Italienskt-kryddsmör

 

Rostad vitlökspuré

Ingredienser:

  • 6 huvuden vitlök
  • salt
  • matolja

 

Gör så här:
Värm ugnen till 180°.

Skär av toppen, 1/3 av vitlökshuvudena, så du exponerar själva klyftorna. Placera alla på ett stort ark aluminiumfolie.

Krydda vitlök med salt och droppa matolja över alla vitlökar.

Försegla folien som en papillote och lägg på ett ugnsbleck.

Baka i ugn i 60 minuter tills all vitlök är helt mjuk och fått en djup guldbrun färg.

Ta bort foliepaketet från ugnen och låt vitlökarna vila tills den är sval nog att hantera. Ta tag i vitlökshuvudet från rotändan och pressa ut den rostade vitlöken.

Passera all vitlökspuré genom fin sil. Lägg all rostad vitlökspuré på rena glasburkar eller använd direkt till mitt kryddsmör.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer av Peter Nordin !

Spaghetti Pangratatto

Värm 2 msk olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt det rivna vita bröded och stek tills gyllene färg och krispig ...

Read More

Rostade tomater på Ruffinovis

Rostade tomater på Ruffinovis

Lägg ett snitt på tomaternas överkant och koka 1 minut på hög värme i vatten. Lyft alla tomater till en skål med isvatten. Låt svalna i ...

Read More

Soppa på linser från Castelluccio

Soppa på linser från Castelluccio

Denna underbara soppa på linser är återkommande på Ruffino, till gästers och familjens stora glädje. Från början en klassisk ”cucina povera primo”.

Read More

Ossobuco di Pollo

Ossobuco di Pollo

Börja med kycklingen. Salta och peppra alla låren på båda sidor och vänd i mjöl. Stek i olivolja i en stor stekpanna i 4–5 minuter gyllene ...

Read More

Mer av Peter Nordin !

det du inte vet
Det du inte vet…

Ungefär så beskriver våra italienska vänner Marche. I början begrep jag inte vad dom menade. Men ju längre tiden gick började jag förstå. Marche är en region du måste upptäcka.

Read More

Kåseri: Harrys Bar och lantkyckling alla ’piccata’

Jag är på besök hos den mest klassiska restaurangen du kan tänka dig. Det är februari i slutet av 90-talet och den första känslan av vår ...

Read More

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm