Italienskt kryddsmör

Italienskt kryddsmör

Recept av: Peter Nordin

Ingredienser till Italienskt kryddsmör:

  • 500 g smör osaltat (rumstempererat)
  • 50 g rostad vitlökspuré, se recept nedan
  • 15 g vitlök, fint pressad
  • 20 g schalottenlök, fint hackad
  • 1 msk Sambuca (likör)
  • 1 krm riven lakritsrot (kan uteslutas)
  • 1 msk cognac
  • 1 msk vitt vin
  • 1 msk citronjuice
  • 40 g Heinz chilisås
  • 40 g japansk soja
  • 50 g persilja, fint hackad
  • ½ msk dijonsenap
  • 20 g salt
  • 10 g vitpeppar

 

Gör så här:
Lägg smöret i en skål och rör om med en gummispatel tills smöret är krämigt.

Tillsätt de återstående ingredienserna och rör om för att blanda.

Rulla smöret i smörpapper. Passar bra att frysa.

Låt smöret smälta på grillat!

 

Italienskt-kryddsmör

 

Rostad vitlökspuré

Ingredienser:

  • 6 huvuden vitlök
  • salt
  • matolja

 

Gör så här:
Värm ugnen till 180°.

Skär av toppen, 1/3 av vitlökshuvudena, så du exponerar själva klyftorna. Placera alla på ett stort ark aluminiumfolie.

Krydda vitlök med salt och droppa matolja över alla vitlökar.

Försegla folien som en papillote och lägg på ett ugnsbleck.

Baka i ugn i 60 minuter tills all vitlök är helt mjuk och fått en djup guldbrun färg.

Ta bort foliepaketet från ugnen och låt vitlökarna vila tills den är sval nog att hantera. Ta tag i vitlökshuvudet från rotändan och pressa ut den rostade vitlöken.

Passera all vitlökspuré genom fin sil. Lägg all rostad vitlökspuré på rena glasburkar eller använd direkt till mitt kryddsmör.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Italienskt kryddsmör

Recept av: Peter Nordin

Ingredienser till Italienskt kryddsmör:

  • 500 g smör osaltat (rumstempererat)
  • 50 g rostad vitlökspuré, se recept nedan
  • 15 g vitlök, fint pressad
  • 20 g schalottenlök, fint hackad
  • 1 msk Sambuca (likör)
  • 1 krm riven lakritsrot (kan uteslutas)
  • 1 msk cognac
  • 1 msk vitt vin
  • 1 msk citronjuice
  • 40 g Heinz chilisås
  • 40 g japansk soja
  • 50 g persilja, fint hackad
  • ½ msk dijonsenap
  • 20 g salt
  • 10 g vitpeppar

Gör så här:
Lägg smöret i en skål och rör om med en gummispatel tills smöret är krämigt.

Tillsätt de återstående ingredienserna och rör om för att blanda.

Rulla smöret i smörpapper. Passar bra att frysa.

Låt smöret smälta på grillat!

 

Italienskt-kryddsmör

 

Rostad vitlökspuré

Ingredienser:

  • 6 huvuden vitlök
  • salt
  • matolja

 

Gör så här:
Värm ugnen till 180°.

Skär av toppen, 1/3 av vitlökshuvudena, så du exponerar själva klyftorna. Placera alla på ett stort ark aluminiumfolie.

Krydda vitlök med salt och droppa matolja över alla vitlökar.

Försegla folien som en papillote och lägg på ett ugnsbleck.

Baka i ugn i 60 minuter tills all vitlök är helt mjuk och fått en djup guldbrun färg.

Ta bort foliepaketet från ugnen och låt vitlökarna vila tills den är sval nog att hantera. Ta tag i vitlökshuvudet från rotändan och pressa ut den rostade vitlöken.

Passera all vitlökspuré genom fin sil. Lägg all rostad vitlökspuré på rena glasburkar eller använd direkt till mitt kryddsmör.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer av Peter Nordin !

det du inte vet

Det du inte vet…

Ungefär så beskriver våra italienska vänner Marche. I början begrep jag inte vad dom menade. Men ju längre tiden gick började jag förstå. Marche är en region du måste upptäcka.

Read More

Kåseri: Harrys Bar och lantkyckling alla ’piccata’

Jag är på besök hos den mest klassiska restaurangen du kan tänka dig. Det är februari i slutet av 90-talet och den första känslan av vår ...

Read More

Peter-Nordins-Tiramisù

Peter Nordins Tiramisù

Tiramisù. Nu skall vi göra italiensk maräng. Du behöver en termometer. Lägg sockret och vattnet i en kastrull och låt koka på medelvärme. När syrupen närmar sig 110 ° börjar du vispa äggvitorna med elvisp. Vispa till maräng med mjuka luftiga toppar.

Read More

Cucina-povera-kåseri-och-fyllda-pastakuddar

Cucina povera, kåseri och fyllda pastakuddar

Cucina poveraI - de fattigas kök - dessa tider kommer du bli förvånad över hur enkelt du skapar stora smaker, med i princip ingen peng ...

Read More

Mer av Peter Nordin !

Peter-Nordins-Tiramisù
Peter Nordins Tiramisù

Tiramisù. Nu skall vi göra italiensk maräng. Du behöver en termometer. Lägg sockret och vattnet i en kastrull och låt koka på medelvärme. När syrupen närmar sig 110 ° börjar du vispa äggvitorna med elvisp. Vispa till maräng med mjuka luftiga toppar.

Read More

Historien om Vincisgrassi.
Historien om Vincisgrassi

Historien om Vincisgrassi. För några dagar sedan satt jag på torget i en liten by på en höjd över havet i Marche. Torre di Palme påminner..

Read More

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm