Italienskt kryddsmör
Recept av: Peter Nordin
Ingredienser till Italienskt kryddsmör:
- 500 g smör osaltat (rumstempererat)
- 50 g rostad vitlökspuré, se recept nedan
- 15 g vitlök, fint pressad
- 20 g schalottenlök, fint hackad
- 1 msk Sambuca (likör)
- 1 krm riven lakritsrot (kan uteslutas)
- 1 msk cognac
- 1 msk vitt vin
- 1 msk citronjuice
- 40 g Heinz chilisås
- 40 g japansk soja
- 50 g persilja, fint hackad
- ½ msk dijonsenap
- 20 g salt
- 10 g vitpeppar
Gör så här:
Lägg smöret i en skål och rör om med en gummispatel tills smöret är krämigt.
Tillsätt de återstående ingredienserna och rör om för att blanda.
Rulla smöret i smörpapper. Passar bra att frysa.
Låt smöret smälta på grillat!
Rostad vitlökspuré
Ingredienser:
- 6 huvuden vitlök
- salt
- matolja
Gör så här:
Värm ugnen till 180°.
Skär av toppen, 1/3 av vitlökshuvudena, så du exponerar själva klyftorna. Placera alla på ett stort ark aluminiumfolie.
Krydda vitlök med salt och droppa matolja över alla vitlökar.
Försegla folien som en papillote och lägg på ett ugnsbleck.
Baka i ugn i 60 minuter tills all vitlök är helt mjuk och fått en djup guldbrun färg.
Ta bort foliepaketet från ugnen och låt vitlökarna vila tills den är sval nog att hantera. Ta tag i vitlökshuvudet från rotändan och pressa ut den rostade vitlöken.
Passera all vitlökspuré genom fin sil. Lägg all rostad vitlökspuré på rena glasburkar eller använd direkt till mitt kryddsmör.
Italienskt kryddsmör
Recept av: Peter Nordin
Ingredienser till Italienskt kryddsmör:
- 500 g smör osaltat (rumstempererat)
- 50 g rostad vitlökspuré, se recept nedan
- 15 g vitlök, fint pressad
- 20 g schalottenlök, fint hackad
- 1 msk Sambuca (likör)
- 1 krm riven lakritsrot (kan uteslutas)
- 1 msk cognac
- 1 msk vitt vin
- 1 msk citronjuice
- 40 g Heinz chilisås
- 40 g japansk soja
- 50 g persilja, fint hackad
- ½ msk dijonsenap
- 20 g salt
- 10 g vitpeppar
Gör så här:
Lägg smöret i en skål och rör om med en gummispatel tills smöret är krämigt.
Tillsätt de återstående ingredienserna och rör om för att blanda.
Rulla smöret i smörpapper. Passar bra att frysa.
Låt smöret smälta på grillat!
Rostad vitlökspuré
Ingredienser:
- 6 huvuden vitlök
- salt
- matolja
Gör så här:
Värm ugnen till 180°.
Skär av toppen, 1/3 av vitlökshuvudena, så du exponerar själva klyftorna. Placera alla på ett stort ark aluminiumfolie.
Krydda vitlök med salt och droppa matolja över alla vitlökar.
Försegla folien som en papillote och lägg på ett ugnsbleck.
Baka i ugn i 60 minuter tills all vitlök är helt mjuk och fått en djup guldbrun färg.
Ta bort foliepaketet från ugnen och låt vitlökarna vila tills den är sval nog att hantera. Ta tag i vitlökshuvudet från rotändan och pressa ut den rostade vitlöken.
Passera all vitlökspuré genom fin sil. Lägg all rostad vitlökspuré på rena glasburkar eller använd direkt till mitt kryddsmör.
Mer av Peter Nordin !
Det du inte vet…
Just nu,Reportage,Peter Nordin
Ungefär så beskriver våra italienska vänner Marche. I början begrep jag inte vad dom menade. Men ju längre tiden gick började jag förstå. Marche är en region du måste upptäcka.
Kåseri: Harrys Bar och lantkyckling alla ’piccata’
Jag är på besök hos den mest klassiska restaurangen du kan tänka dig. Det är februari i slutet av 90-talet och den första känslan av vår ...
Peter Nordins Tiramisù
Vi Gillar,Peter Nordin,Desserter
Tiramisù. Nu skall vi göra italiensk maräng. Du behöver en termometer. Lägg sockret och vattnet i en kastrull och låt koka på medelvärme. När syrupen närmar sig 110 ° börjar du vispa äggvitorna med elvisp. Vispa till maräng med mjuka luftiga toppar.
Cucina povera, kåseri och fyllda pastakuddar
Reportage,Peter Nordin,Just nu
Cucina poveraI - de fattigas kök - dessa tider kommer du bli förvånad över hur enkelt du skapar stora smaker, med i princip ingen peng ...
Mer av Peter Nordin !
Peter Nordins Tiramisù
Tiramisù. Nu skall vi göra italiensk maräng. Du behöver en termometer. Lägg sockret och vattnet i en kastrull och låt koka på medelvärme. När syrupen närmar sig 110 ° börjar du vispa äggvitorna med elvisp. Vispa till maräng med mjuka luftiga toppar.
Historien om Vincisgrassi
Historien om Vincisgrassi. För några dagar sedan satt jag på torget i en liten by på en höjd över havet i Marche. Torre di Palme påminner..