Pasta con funghi al profumo di MarsalaPasta med svamp och marsalavin

En krämig och välsmakande pasta med svamp som får sin speciella karaktär av Marsala – det berömda starkvinet från Sicilien. Tack vare vinet så kommer rätten att smaka lika gott med butikens champinjoner eller kantareller och karljohanssvamp från skogen. Lite parmesan och persilja på toppen och rätten är komplett!

 

Ingredienser:

  • 4 portioner (ca 350 gr) valfri pasta, men gärna ”kort” pasta som t.ex. penne, farfalle
  • 300 gr valfri svamp
  • 3 msk matlagningsgrädde
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 glas (ca 1 dl) marsalavin
  • färsk persilja
  • riven parmesanost
  • extra virgin olivolja
  • salt och peppar

 

Gör så här:
Rengör och grovhacka svamparna. Krossa vitlöksklyftan, finhacka schalottenlöken och stek båda i en panna med extra jungfruolja. Tillsätt svampen, salt och peppar och tillaga under lock tills den mjuknat. Tillsätt marsalavinet och låt det koka bort helt.

Koka pastan al dente, tillsätt den sedan i pannan med svampen. Blanda allt med några matskedar matlagningsgrädde och lite kokvatten från pastan för att få rätt krämighet.

Toppa med riven parmesanost och hackad persilja. Buon appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Pasta con funghial profumo di MarsalaPasta med svamp och marsalavin

En krämig och välsmakande pasta med svamp som får sin speciella karaktär av Marsala – det berömda starkvinet från Sicilien. Tack vare vinet så kommer rätten att smaka lika gott med butikens champinjoner eller kantareller och karljohanssvamp från skogen. Lite parmesan och persilja på toppen och rätten är komplett!

Ingredienser:

  • 4 portioner (ca 350 gr) valfri pasta, men gärna ”kort” pasta som t.ex. penne, farfalle
  • 300 gr valfri svamp
  • 3 msk matlagningsgrädde
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 glas (ca 1 dl) marsalavin
  • färsk persilja
  • riven parmesanost
  • extra virgin olivolja
  • salt och peppar

Gör så här:
Rengör och grovhacka svamparna. Krossa vitlöksklyftan, finhacka schalottenlöken och stek båda i en panna med extra jungfruolja. Tillsätt svampen, salt och peppar och tillaga under lock tills den mjuknat. Tillsätt marsalavinet och låt det koka bort helt.

Koka pastan al dente, tillsätt den sedan i pannan med svampen. Blanda allt med några matskedar matlagningsgrädde och lite kokvatten från pastan för att få rätt krämighet.

Toppa med riven parmesanost och hackad persilja. Buon appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer Pasta !

Lasagne-con-zucca-e-stracciatella

Lasagne con zucca e stracciatella

En vegetarisk variant av lasagne som kombinerar höstsmaken av pumpa med den delikata stracciatella ...

Läs mer

Pesto alla Genovese

Pesto alla Genovese

Pesto-sås. Skölj basilikan, torka väl och dela i strimlor. Lägg pinjenötter, vitlök, basilika och salt i en stor mortel och mortla till en pasta. Rör gradvis ner osten i pastan. Häll sedan i olivoljan i en tunn stråle och rör om tills peston har en krämig konsistens. Tillsätt lite vatten om det behövs.

Läs mer

Penne alla milanese

Penne alla milanese

En underbar och lättlagad pasta ”som i Milano” med fylliga smaker av salsiccia och saffran, och som på norditalienskt manér även ...

Läs mer

Umbricelli med Bianchetto

Umbricelli med Bianchetto

Umbricelli .. Fåglarna kvittrar och jackan hänger kvar hemma i hallen. Våren är här. Det är snart dags att klippa olivträden. Och man kan ana vildsparrisen i diket.

Läs mer