I trakterna av staden Alba i Piemonte hittar vi mycket av det bästa i Italien; tryffel, hasselnötter och inte minst vin, inte minst det ansedda distriktet Barolo. Här hittar vi också Produttori di Govone, ett av de mest välrenommerade odlarkooperativen i Italien, som är producenten bakom vinet. Luna di Mezzanotte Barolo är gjort av 100% nebbiolo från den varma årgången 2017.
Smaken är mycket nyanserad, med stor kryddighet, fatkaraktär, torkade körsbär, mogna jordgubbar inslag av tobak, earl grey-te och en behaglig strävhet. Vinet är färdigt att drickas nu, men utvecklas under lång tids lagring. Det är vanligt att Baroloviner kan lagras under minst tio år. Vi rekommenderar Luna di Mezzanotte Barolo till t.ex. tryffelpasta, en mustig ragu på högrev eller vilt, grillade lammkotletter eller en klassisk Ossobuco.
Artikelnummer: 53288
Pris: 191 kronor
Alkohol: 14%
Luna di Mezzanotte Barolo I trakterna av staden Alba i Piemonte hittar vi mycket av det bästa i Italien; tryffel, hasselnötter och inte minst vin, inte minst det ansedda distriktet Barolo. Här hittar vi också Produttori di Govone, ett av de mest välrenommerade odlarkooperativen i Italien, som är producenten bakom vinet. Luna di Mezzanotte Barolo är gjort av 100% nebbiolo från den varma årgången 2017.Smaken är mycket nyanserad, med stor kryddighet, fatkaraktär, torkade körsbär, mogna jordgubbar inslag av tobak, earl grey-te och en behaglig strävhet. Vinet är färdigt att drickas nu, men utvecklas under lång tids lagring. Det är vanligt att Baroloviner kan lagras under minst tio år. Vi rekommenderar Luna di Mezzanotte Barolo till t.ex. tryffelpasta, en mustig ragu på högrev eller vilt, grillade lammkotletter eller en klassisk Ossobuco. Artikelnummer: 53288Pris: 191 kronorAlkohol: 14%
I trakterna av staden Alba i Piemonte hittar vi mycket av det bästa i Italien; tryffel, hasselnötter och inte minst vin, inte minst det ansedda distriktet Barolo. Här hittar vi också Produttori di Govone, ett av de mest välrenommerade odlarkooperativen i Italien, som är producenten bakom vinet. Luna di Mezzanotte Barolo är gjort av 100% nebbiolo från den varma årgången 2017.
Smaken är mycket nyanserad, med stor kryddighet, fatkaraktär, torkade körsbär, mogna jordgubbar inslag av tobak, earl grey-te och en behaglig strävhet. Vinet är färdigt att drickas nu, men utvecklas under lång tids lagring. Det är vanligt att Baroloviner kan lagras under minst tio år. Vi rekommenderar Luna di Mezzanotte Barolo till t.ex. tryffelpasta, en mustig ragu på högrev eller vilt, grillade lammkotletter eller en klassisk Ossobuco.
Artikelnummer: 53288
Pris: 191 kronor
Alkohol: 14%
Rätter att avnjuta med vinet:
Polpette al sugo
De här italienska köttbullarna med tomatsås är fantastiskt goda, och äts vanligen med ett gott bröd som man kan suga upp såsen med...
Vitello Tonnato
Vitello Tonnato. Kombinationen av kött och tonfisk har anor tillbaka till renässansen, men det traditionella receptet för Vitello tonnato
Suppli alla romana
Den mest populära gatumaten i Rom är suppli, en friterad risboll eller krokett, fylld ragu och mozzarella. Med en krispig utsida och...
Rätter att avnjuta med vinet:
Penne alla Vodka
Penne alla Vodka. En snabblagad modern…
Fläskkotletter med apelsin och marsala
Costolette di Maiale all’arancia -…
Stracotto
Stracotto betyder egentligen överkokt,…
Tortellini con panna, prosciutto e piselli
Är en enkel och smakfull rätt på…