I trakterna av staden Alba i Piemonte hittar vi mycket av det bästa i Italien; tryffel, hasselnötter och inte minst vin, inte minst det ansedda distriktet Barolo. Här hittar vi också Produttori di Govone, ett av de mest välrenommerade odlarkooperativen i Italien, som är producenten bakom vinet. Luna di Mezzanotte Barolo är gjort av 100% nebbiolo från den varma årgången 2017.
Smaken är mycket nyanserad, med stor kryddighet, fatkaraktär, torkade körsbär, mogna jordgubbar inslag av tobak, earl grey-te och en behaglig strävhet. Vinet är färdigt att drickas nu, men utvecklas under lång tids lagring. Det är vanligt att Baroloviner kan lagras under minst tio år. Vi rekommenderar Luna di Mezzanotte Barolo till t.ex. tryffelpasta, en mustig ragu på högrev eller vilt, grillade lammkotletter eller en klassisk Ossobuco.
Artikelnummer: 53288
Pris: 191 kronor
Alkohol: 14%
Luna di Mezzanotte Barolo I trakterna av staden Alba i Piemonte hittar vi mycket av det bästa i Italien; tryffel, hasselnötter och inte minst vin, inte minst det ansedda distriktet Barolo. Här hittar vi också Produttori di Govone, ett av de mest välrenommerade odlarkooperativen i Italien, som är producenten bakom vinet. Luna di Mezzanotte Barolo är gjort av 100% nebbiolo från den varma årgången 2017.Smaken är mycket nyanserad, med stor kryddighet, fatkaraktär, torkade körsbär, mogna jordgubbar inslag av tobak, earl grey-te och en behaglig strävhet. Vinet är färdigt att drickas nu, men utvecklas under lång tids lagring. Det är vanligt att Baroloviner kan lagras under minst tio år. Vi rekommenderar Luna di Mezzanotte Barolo till t.ex. tryffelpasta, en mustig ragu på högrev eller vilt, grillade lammkotletter eller en klassisk Ossobuco. Artikelnummer: 53288Pris: 191 kronorAlkohol: 14%
I trakterna av staden Alba i Piemonte hittar vi mycket av det bästa i Italien; tryffel, hasselnötter och inte minst vin, inte minst det ansedda distriktet Barolo. Här hittar vi också Produttori di Govone, ett av de mest välrenommerade odlarkooperativen i Italien, som är producenten bakom vinet. Luna di Mezzanotte Barolo är gjort av 100% nebbiolo från den varma årgången 2017.
Smaken är mycket nyanserad, med stor kryddighet, fatkaraktär, torkade körsbär, mogna jordgubbar inslag av tobak, earl grey-te och en behaglig strävhet. Vinet är färdigt att drickas nu, men utvecklas under lång tids lagring. Det är vanligt att Baroloviner kan lagras under minst tio år. Vi rekommenderar Luna di Mezzanotte Barolo till t.ex. tryffelpasta, en mustig ragu på högrev eller vilt, grillade lammkotletter eller en klassisk Ossobuco.
Artikelnummer: 53288
Pris: 191 kronor
Alkohol: 14%
Rätter att avnjuta med vinet:
Vincisgrassi alla Nordin
Vincisgrassi. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten på spisen. Koka alla pasta-ark 1 minut och lägg ut på kökshanddukar. Nu skall vi..
Vitello Tonnato
Vitello Tonnato. Kombinationen av kött och tonfisk har anor tillbaka till renässansen, men det traditionella receptet för Vitello tonnato
Risotto con zucchine pancetta e taleggio
Den här risotton är så delikat att alla dina gäster kommer att be om påfyllning! Den är lätt att laga och är perfekt för lite större ...
Rätter att avnjuta med vinet:
Carpaccio di manzo con rucola e grana
Tunna skivor oxfilé med parmesan,…
Penne alla Vodka
Penne alla Vodka. En snabblagad modern…
Suppli alla romana
Den mest populära gatumaten i Rom är…
Bistecca alla Fiorentina
Låt köttet stå framme i rumstemperatur…