Venedig jubilerar!
25 mars 421, det är datumet då staden Venedig sägs ha grundats. Enligt legenden så börjar stadens historia när snickare av grekiskt ursprung reste kyrkan San Giacometto. Kyrkan byggdes på en ö som var lite högre än de andra och av den anledningen kallades Rivus Altus, idag en plats vi känner under namnet Rialto.
Staden ses som en av de vackraste platserna i världen tack vare dess lagun och dess arkitektoniska mästerverk, och har en självklar plats på UNESCO:s världsarvslista.
Grattis på 1600-årsdagen! Tanti auguri di buon compleanno!
Läs också:
Italiens 10 bästa städer
Prosecco och Cicchetti – tips på platser att besöka i Venedig
Venedig jubilerar!
25 mars 421, det är datumet då staden Venedig sägs ha grundats. Enligt legenden så börjar stadens historia när snickare av grekiskt ursprung reste kyrkan San Giacometto. Kyrkan byggdes på en ö som var lite högre än de andra och av den anledningen kallades Rivus Altus, idag en plats vi känner under namnet Rialto.
Staden ses som en av de vackraste platserna i världen tack vare dess lagun och dess arkitektoniska mästerverk, och har en självklar plats på UNESCO:s världsarvslista.
Grattis på 1600-årsdagen! Tanti auguri di buon compleanno!
Läs också:
Italiens 10 bästa städer
Prosecco och Cicchetti – tips på platser att besöka i Venedig
Fyra fantastiska recept !
Estate crudele (Cruel summer)
Sött, syrligt salt och somrigt! En fräsch drink på tequila, limoncello, grapefrukt och lime.
Peter Nordins Ragú
Pasta,Peter Nordin,Reportage,Nötkött
I Italien benämns denna sås kort och gott som ragù. Ordet Bolognese sägs komma från italienare som utvandrade från Neapeltrakten till USA i början av 1900-talet. Där parade man samman ragùn med spaghetti.
Filleto di Manzo gorgonzola e Noci
Mosa osten och blanda med smöret, smaka av med balsamvinäger, salt och peppar. Ställ aromsmöret i kylen. Krossa eller hacka hasselnötterna något och rosta i en torr stekpanna. Ställ åt sidan.
Tiramisú Al Limoncello
En spännande variant på den klassiska desserten tiramisú. En söt, fräsch och fantastiskt krämig efterrätt...