Venedig jubilerar!

Venedig jubilerar!

25 mars 421, det är datumet då staden Venedig sägs ha grundats. Enligt legenden så börjar stadens historia när snickare av grekiskt ursprung reste kyrkan San Giacometto. Kyrkan byggdes på en ö som var lite högre än de andra och av den anledningen kallades Rivus Altus, idag en plats vi känner under namnet Rialto.

 

Staden ses som en av de vackraste platserna i världen tack vare dess lagun och dess arkitektoniska mästerverk, och har en självklar plats på UNESCO:s världsarvslista.

 

Grattis på 1600-årsdagen! Tanti auguri di buon compleanno!

 

Läs också:
Italiens 10 bästa städer
Prosecco och Cicchetti – tips på platser att besöka i Venedig

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Venedig jubilerar!

25 mars 421, det är datumet då staden Venedig sägs ha grundats. Enligt legenden så börjar stadens historia när snickare av grekiskt ursprung reste kyrkan San Giacometto. Kyrkan byggdes på en ö som var lite högre än de andra och av den anledningen kallades Rivus Altus, idag en plats vi känner under namnet Rialto.

 

Staden ses som en av de vackraste platserna i världen tack vare dess lagun och dess arkitektoniska mästerverk, och har en självklar plats på UNESCO:s världsarvslista.

 

Grattis på 1600-årsdagen! Tanti auguri di buon compleanno!

 

Läs också:
Italiens 10 bästa städer
Prosecco och Cicchetti – tips på platser att besöka i Venedig

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Tiramisú med pepparkakor och rom

Tiramisu är en klassisk dessert från Treviso i Veneto. I detta recept adderar vi pepparkakor och rom för att få smaken av jul!

Läs mer

cacio-e-pepe

Cacio e Pepe av Peter Nordin

Cacio e Pepe, ett recept av Peter Nordin - den kända kocken som bland annat ägt restaurang Prinsen i Stockholm. www.godaitalien.se.

Läs mer

Pasta con tonno e briciole – pasta med tonfisk

Pasta con tonno e briciole – pasta med tonfisk

Pasta med tonfisk och brödsmulor. Mjukstek löken på medelvärme i olivoljan i en panna som är stor nog för att rymma den färdiga pastan och såsen, i ungefär 5 minuter. Tillsätt vitlök och chili och fortsätt att fräsa tills vitlöken är gyllenbrun, i ungefär 1 minut.

Läs mer

Tortino di cioccolato con cuore fondente

Chokladfondant är en lyxig och smakrik efterrätt med en djup smak av choklad. Servera som den är eller med din favorit-gelato...

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm