Torta Sbrisolona

Torta sbrisolonaEn härligt krispig mandelkaka från Mantua

  • 100g 00-vetemjöl (ca 1,6dl)
  • 100g fin polenta eller majsmjöl (ca 1,6dl)
  • 1 äggula
  • 100g hela mandlar (ca 1,4dl)
  • 100g osaltat smör
  • 1 medelstor citron
  • 1 vaniljstång eller 1/2 tesked vaniljextrakt
  • 100g strösocker (ca 1,1dl)
  • En nypa salt

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 180 C och placera ett bakplåtspapper i en 20cm form.

Hacka mandlarna. Blanda mandlarna med resterande torra ingredienser. Se till att blanda väl.

Om du använder vaniljstång: gör ett snitt genom hela stången och skrapa försiktigt ut innehållet.

Addera vanilj, zest från citronen och äggulan. Lägg i smöret och arbeta degen med rena händer. Smula degen till små bitar och lägg i formen.

Grädda i mitten av ugnen i 35-40 min tills den fått en gyllene färg. Låt svalna innan du lossar kakan från formen och serverar!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 
Bolla Prosecco Extra Dry

Torta sbrisolonaEn härligt krispig mandelkaka från Mantua

  • 100g 00-vetemjöl (ca 1,6dl)
  • 100g fin polenta eller majsmjöl (ca 1,6dl)
  • 1 äggula
  • 100g hela mandlar (ca 1,4dl)
  • 100g osaltat smör
  • 1 medelstor citron
  • 1 vaniljstång eller 1/2 tesked vaniljextrakt
  • 100g strösocker (ca 1,1dl)
  • En nypa salt
Bolla Prosecco Extra Dry

Gör så här:

Sätt ugnen på 180 C och placera ett bakplåtspapper i en 20cm form.

Hacka mandlarna. Blanda mandlarna med resterande torra ingredienser. Se till att blanda väl.

Om du använder vaniljstång: gör ett snitt genom hela stången och skrapa försiktigt ut innehållet.

Addera vanilj, zest från citronen och äggulan. Lägg i smöret och arbeta degen med rena händer. Smula degen till små bitar och lägg i formen.

Grädda i mitten av ugnen i 35-40 min tills den fått en gyllene färg. Låt svalna innan du lossar kakan från formen och serverar!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Rostade tomater på Ruffinovis

Rostade tomater på Ruffinovis

Lägg ett snitt på tomaternas överkant och koka 1 minut på hög värme i vatten. Lyft alla tomater till en skål med isvatten. Låt svalna i ...

Läs mer

roro

Röror till grillat

I Italien äter de som bekant inte så mycket sill – Men de använder mer än gärna sardeller i sin matlagning. Här är två...

Läs mer

Burrata-med-persika

Burrata med grillad persika

Burrata med grillad persika, en perfekt antipasti till helgen!

Läs mer

Spaghetti-alle-Vongole-av-Peter-Nordin

Spaghetti alle Vongole av Peter Nordin

Spaghetti alle vongole har sitt ursprung i Neapel, på den italienska kusten. Musslor har utgjort en del av den lokala gastronomin sedan ...

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm