Torta di more e yogurtBjörnbärs- och yoghurtkaka
En enkel kaka som kombinerar krämigheten i yoghurt med sötman i björnbären. En mjuk kaka utan smör som går snabbt att laga som ett mellanmål eller som en avslutning på måltiden.
Ingredienser:
- 200 gr vetemjöl
- 250 gr björnbär
- 150 gr grekisk yoghurt
- 150 gr strösocker
- 2 ägg
- 50 gr vegetabilisk olja, t.ex. solrosolja
- 16 gr torrjäst för söta degar
- 1 nypa salt
För formen (20 cm i diameter):
Vegetabilisk olja efter smak
Vetemjöl efter smak
Till garnering:
Florsocker efter smak
Gör så här:
Lägg först äggen och sockret i en skål och vispa sedan med en elvisp tills blandningen är pösig och fluffig. Tillsätt den grekiska yoghurten och oljan och blanda dem med vispen.
Sikta mjöl och bakpulver i skålen och tillsätt sedan en nypa salt Fortsätt vispa tills du får en homogen blandning. Tillsätt 150 gr björnbär, som du tvättat och torkat, och vänd försiktigt ned dem i smeten med en slickepott. Häll blandningen i en oljad och mjölad form med en diameter 20 cm.
Jämna ut med slickepotten och tillsätt de återstående björnbären på ytan efter att ha mjölat dem lätt: på så sätt sjunker de inte ner i smeten. Grädda i en förvärmd ugn vid 180° i ca 40 minuter. Kontrollera tillagningen med en tandpetare och ta ut ur ugnen när den är klar. Låt sedan kakan svalna i formen. Strö över florsocker och njut av din björnbärs- och yoghurtkaka!
Torta di more e yogurtBjörnbärs- och yoghurtkaka
En enkel kaka som kombinerar krämigheten i yoghurt med sötman i björnbären. En mjuk kaka utan smör som går snabbt att laga som ett mellanmål eller som en avslutning på måltiden.
Ingredienser:
- 200 gr vetemjöl
- 250 gr björnbär
- 150 gr grekisk yoghurt
- 150 gr strösocker
- 2 ägg
- 50 gr vegetabilisk olja, t.ex. solrosolja
- 16 gr torrjäst för söta degar
- 1 nypa salt
För formen (20 cm i diameter):
Vegetabilisk olja efter smak
Vetemjöl efter smak
Till garnering:
Florsocker efter smak
Gör så här:
Lägg först äggen och sockret i en skål och vispa sedan med en elvisp tills blandningen är pösig och fluffig. Tillsätt den grekiska yoghurten och oljan och blanda dem med vispen.
Sikta mjöl och bakpulver i skålen och tillsätt sedan en nypa salt Fortsätt vispa tills du får en homogen blandning. Tillsätt 150 gr björnbär, som du tvättat och torkat, och vänd försiktigt ned dem i smeten med en slickepott. Häll blandningen i en oljad och mjölad form med en diameter 20 cm.
Jämna ut med slickepotten och tillsätt de återstående björnbären på ytan efter att ha mjölat dem lätt: på så sätt sjunker de inte ner i smeten. Grädda i en förvärmd ugn vid 180° i ca 40 minuter. Kontrollera tillagningen med en tandpetare och ta ut ur ugnen när den är klar. Låt sedan kakan svalna i formen. Strö över florsocker och njut av din björnbärs- och yoghurtkaka!
Fler italienska desserter !
Coppa di mascarpone alle Pesche
Enkel italiensk dessert på mascarponekräm, amarettikakor och persikor smaksatta med citron och amaretto.
Torta all’olio
En mjuk italiensk "sockerkaka" med smak av apelsin och likör. Servera den som den är eller med din favorit-gelato.
La colomba pasquale
Denna Italienska påskkakan är ett måste som avslutning på en italiensk påskmåltid. Här i ett lättlagat recept som du kan göra hemma ...
Gelato Con Limoncello e Menta
Fördela glassen i sex skålar. Ringla över ca 2 msk Limoncello över varje portion glass. Strö över rivet citronskal och hackad mynta och ...