Spritz di natale
En vintrig version av spritz med smak av tranbär och rosmarin. Servera som fördrink till helgens julmiddag.
Ingredienser:
- 5 cl (0,5 dl) aperol eller villa cardea aperitivo
- 5 cl (0,5 dl) prosecco
- 2 cl soda vatten
- 2 cl tranbärsjuice
- is
- Ev. färsk rosmarin
- Ev. frysta tranbär
Gör så här:
Fyll ett stort vinglas med is. Häll i aperol/villa cardea och prosecco. Toppa med tranbärsjuice och soda vatten. Lägg i en kvist färsk rosmarin och frysta tranbär. Servera direkt!
Spritz di natale
En vintrig version av spritz med smak av tranbär och rosmarin. Servera som fördrink till helgens julmiddag.
Ingredienser:
- 5 cl (0,5 dl) aperol eller villa cardea aperitivo
- 5 cl (0,5 dl) prosecco
- 2 cl soda vatten
- 2 cl tranbärsjuice
- is
- Ev. färsk rosmarin
- Ev. frysta tranbär
Gör så här:
Fyll ett stort vinglas med is. Häll i aperol/villa cardea och prosecco. Toppa med tranbärsjuice och soda vatten. Lägg i en kvist färsk rosmarin och frysta tranbär. Servera direkt!
Mer italiensk jul !
Klassisk chokladtryffel
En oemotståndlig chokladtryffel med en italiensk touch.
Italiensk ”twist” på julbordet
Förnya ditt julbord och låt det få en italiensk ”twist” med ett eller flera av tipsen nedan: Sill med italienska smaker Mixa soltorkade tomater, basilika, vitlök och pinjenötter.
Tiramisú med pepparkakor och rom
Tiramisu är en klassisk dessert från Treviso i Veneto. I detta recept adderar vi pepparkakor och rom för att få smaken av jul!
Limoncellotryffel
Italienskt julgodis med smak av citronlikören limoncello och vit choklad.