Saffranspannacotta
Pannacotta är en supergod och klassisk dessert i det italienska köket. I detta recept adderar vi saffran och färska bär som passar perfekt under jul och nyår. Ingredienser till Saffranspannacotta: (4 portioner)
2 gelatinblad 5 dl vispgrädde 1 pkt saffran (0,5 g) 1/2 dl socker 1 vaniljstång Färska bär, ex. hallon och björnbär Gör Saffranspannacotta så här:1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter.2. Skär upp vaniljstången och skrapa ut fröna.3. Lägg fröna och stången i en kastrull.4. Häll i grädde, saffran och socker i kastrullen och låt sjuda i några minuter. Ta av från värmen.5. Blanda ner gelatinbladen i gräddblandningen och låt de lösas upp.6. Ta upp vaniljstången och låt svalna i några minuter.7. Häll blandningen i fyra formar eller glas. Låt sedan stela i kylen i minst fyra timmar.8. Toppa sedan med färska bär och servera! Läs mer:Besök vår julsida!Baka italienska desserterBaka en kanelpannacotta Följ oss på:FacebookInstagramPinterest [ratemypost]
Ingredienser till Saffranspannacotta: (4 portioner)
Gör Saffranspannacotta så här:
1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter.
2. Skär upp vaniljstången och skrapa ut fröna.
3. Lägg fröna och stången i en kastrull.
4. Häll i grädde, saffran och socker i kastrullen och låt sjuda i några minuter. Ta av från värmen.
5. Blanda ner gelatinbladen i gräddblandningen och låt de lösas upp.
6. Ta upp vaniljstången och låt svalna i några minuter.
7. Häll blandningen i fyra formar eller glas. Låt sedan stela i kylen i minst fyra timmar.
8. Toppa sedan med färska bär och servera!
Saffranspannacotta
Pannacotta är en supergod och klassisk dessert i det italienska köket. I detta recept adderar vi saffran och färska bär som passar perfekt under jul och nyår. Ingredienser till Saffranspannacotta: (4 portioner)
2 gelatinblad 5 dl vispgrädde 1 pkt saffran (0,5 g) 1/2 dl socker 1 vaniljstång Färska bär, ex. hallon och björnbär Gör Saffranspannacotta så här:1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter.2. Skär upp vaniljstången och skrapa ut fröna.3. Lägg fröna och stången i en kastrull.4. Häll i grädde, saffran och socker i kastrullen och låt sjuda i några minuter. Ta av från värmen.5. Blanda ner gelatinbladen i gräddblandningen och låt de lösas upp.6. Ta upp vaniljstången och låt svalna i några minuter.7. Häll blandningen i fyra formar eller glas. Låt sedan stela i kylen i minst fyra timmar.8. Toppa sedan med färska bär och servera! Läs mer:Besök vår julsida!Baka italienska desserterBaka en kanelpannacotta Följ oss på:FacebookInstagramPinterest
Ingredienser till Saffranspannacotta: (4 portioner)
Gör Saffranspannacotta så här:
1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter.
2. Skär upp vaniljstången och skrapa ut fröna.
3. Lägg fröna och stången i en kastrull.
4. Häll i grädde, saffran och socker i kastrullen och låt sjuda i några minuter. Ta av från värmen.
5. Blanda ner gelatinbladen i gräddblandningen och låt de lösas upp.
6. Ta upp vaniljstången och låt svalna i några minuter.
7. Häll blandningen i fyra formar eller glas. Låt sedan stela i kylen i minst fyra timmar.
8. Toppa sedan med färska bär och servera!
Mer italiensk jul !
Vin brulé (Hemmagjord italiensk glögg)
Gör din hemmagjorda italienska glögg, vin brulé. Blanda socker/honung, citrusskal, apelsinjuice och kryddor i en kastrull. Sedan...
Panettone med apelsin
Panettone är en italiensk julkaka som äts på kvällen tillsammans med ett glas söt spumante. Den traditionella versionen innehåller russin...
Gelato allo zafferano
Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls med apelsin- och citronkräm med ricotta. Perfekt på det italienska julbordet!
Spritz di natale
En vintrig version av den klassiska drinken spritz med smak av tranbär och rosmarin. Servera som fördrink till helgens julmiddag.