Vino Nobile di Montepulciano är ett av Toscanas berömda vindistrikt, strax söder om Florens. Här dominerar druvan Sangiovese, om än under sitt lokala namn Prugnolo Gentile. Namnet Sangiovese sägs förresten härstamma från uttrycket sangue di Giove – blodet från guden Jupiter.
Familjen Carletti som driver Poliziano, områdets kanske ledande producent, bjuder här på ett klassiskt nyanserat vin med rostad fatkaraktär och inslag av mörka körsbär, plommon, nougat, ceder och vanilj.
Artikelnummer: 92631
Pris: 241 kronor
Alkohol: 14,5%
Tortellini al brodo
Tortellini i buljong är ett populärt och traditionellt recept från Emilia Romagna. De små knytena med fylld äggpasta påminner om gudinnan Venus
Spaghetti al Pomodoro – äkta italiensk
Spaghetti al Pomodoro är en klassiker i det Italienska köket! En enkel, snabblagad och vegetarisk pastarätt som passar alla tillfällen.
Poliziano Vino Nobile di Montepulciano Vino Nobile di Montepulciano är ett av Toscanas berömda vindistrikt, strax söder om Florens. Här dominerar druvan Sangiovese, om än under sitt lokala namn Prugnolo Gentile. Namnet Sangiovese sägs förresten härstamma från uttrycket sangue di Giove – blodet från guden Jupiter. Familjen Carletti som driver Poliziano, områdets kanske ledande producent, bjuder här på ett klassiskt nyanserat vin med rostad fatkaraktär och inslag av mörka körsbär, plommon, nougat, ceder och vanilj. Artikelnummer: 92631Pris: 241 kronorAlkohol: 14,5%
Vino Nobile di Montepulciano är ett av Toscanas berömda vindistrikt, strax söder om Florens. Här dominerar druvan Sangiovese, om än under sitt lokala namn Prugnolo Gentile. Namnet Sangiovese sägs förresten härstamma från uttrycket sangue di Giove – blodet från guden Jupiter.
Familjen Carletti som driver Poliziano, områdets kanske ledande producent, bjuder här på ett klassiskt nyanserat vin med rostad fatkaraktär och inslag av mörka körsbär, plommon, nougat, ceder och vanilj.
Artikelnummer: 92631
Pris: 241 kronor
Alkohol: 14,5%
Rätter att avnjuta med vinet:
Costoletta Milanese
Ett utsökt recept på kalvkotletter från Milano. Ett recept av vår skribent Peter Nordin.
Kalvkött,Reportage,Peter Nordin
Involtini Nordini – di vitello
På något vis hänger allt samman här i Italien, men det tar litet tid att liksom komma underfund hur allt är sammanlänkat. Som dessa rullader, som börjar med min mormor
Agnello Cacio e ova
”Agnello Cacio e ova” är en maträtt från Abruzzerna, där lamm anses vara det mest delikata av allt kött. Den går även att finna i Marche i ...
Rätter att avnjuta med vinet:
Salsiccia i ugn
Här är ett enkelt och underbart sätt…
Ragù bianco
En smakrik och mustig köttfärsås utan…
Vincisgrassi alla Nordin
Vincisgrassi. Koka upp en stor kastrull…
Insalata Estiva
Dela tomaterna och lägg upp dem på ett…