Vino Nobile di Montepulciano är ett av Toscanas berömda vindistrikt, strax söder om Florens. Här dominerar druvan Sangiovese, om än under sitt lokala namn Prugnolo Gentile. Namnet Sangiovese sägs förresten härstamma från uttrycket sangue di Giove – blodet från guden Jupiter.
Familjen Carletti som driver Poliziano, områdets kanske ledande producent, bjuder här på ett klassiskt nyanserat vin med rostad fatkaraktär och inslag av mörka körsbär, plommon, nougat, ceder och vanilj.
Artikelnummer: 92631
Pris: 241 kronor
Alkohol: 14,5%
Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli
Pasta alla Zozzona är en fattigmansrätt egentligen. Tanken var att man skulle använda ...
Lasagna bianca con pesto – Vegetarisk lasagne
En något lättare variant av den klassiska lasagnen som dessutom är helt vegetarisk och otroligt god!
Poliziano Vino Nobile di Montepulciano Vino Nobile di Montepulciano är ett av Toscanas berömda vindistrikt, strax söder om Florens. Här dominerar druvan Sangiovese, om än under sitt lokala namn Prugnolo Gentile. Namnet Sangiovese sägs förresten härstamma från uttrycket sangue di Giove – blodet från guden Jupiter. Familjen Carletti som driver Poliziano, områdets kanske ledande producent, bjuder här på ett klassiskt nyanserat vin med rostad fatkaraktär och inslag av mörka körsbär, plommon, nougat, ceder och vanilj. Artikelnummer: 92631Pris: 241 kronorAlkohol: 14,5%
Vino Nobile di Montepulciano är ett av Toscanas berömda vindistrikt, strax söder om Florens. Här dominerar druvan Sangiovese, om än under sitt lokala namn Prugnolo Gentile. Namnet Sangiovese sägs förresten härstamma från uttrycket sangue di Giove – blodet från guden Jupiter.
Familjen Carletti som driver Poliziano, områdets kanske ledande producent, bjuder här på ett klassiskt nyanserat vin med rostad fatkaraktär och inslag av mörka körsbär, plommon, nougat, ceder och vanilj.
Artikelnummer: 92631
Pris: 241 kronor
Alkohol: 14,5%
Rätter att avnjuta med vinet:
Råbiff från Piemonte
Råbiff. Den här rätten som också kan kallas carne cruda piemontese är italienarnas svar på vår råbiff eller fransmännens steak tartare. En rätt som passar bra som förrätt eller vickning på nyårsafton.
Salsiccia i ugn
Här är ett enkelt och underbart sätt att rosta salsiccia i ugn. Korven blir extra mör och fyllig i smaken. Recept av Peter Nordin.
Pasta med salsiccia och peperoncino
En italiensk favorit, pasta med salsiccia och peperoncino. Låt peperoncinon puttra i olivolja med vitlöksklyftan under ett par minuter.
Rätter att avnjuta med vinet:
Fläskkotletter med apelsin och marsala
Costolette di Maiale all’arancia -…
Cipolle ripieni – lökar fyllda med kött
Lökar fyllda med kött. Sätt ugnen på…
Gnocchi med salsiccia och salvia
Ett otroligt gott och enkelt recept…
Ossobuco alla Milanese
Ett smakrikt italienskt långkok från…