Penne con crema di zucca e gorgonzola

Penne con crema di zucca e gorgonzolaPenne med pumpakräm och gorgonzola

En härligt krämig och värmande pasta som passar under hösten. Lika enkel att laga som att gilla!

 

Ingredienser:

  • 600 gr pumpa
  • 400 gr penne eller annan ”kort” pastasort
  • 200 gr mild Gorgonzola (eller 100 gr lagrad gorgonzola och 100 gr mascarpone)
  • 4 matskedar extra virgin olivolja
  • 2 msk riven lök
  • 3 – 4 dl varmt vatten
  • 4 msk riven Parmigiano Reggiano
  • Salt & peppar efter smak
  • Mjölk (endast vid behov)

 

Gör så här:

Gröp ur pumpaköttet och skär ner den i tärningar i ungefär storleken som en valnöt. Stek den snabbt i en panna med oljan och riven lök. Efter ca 2 – 3 minuters tillagning, tillsätt det varma vattnet och låt koka i ytterligare 5 minuter.

Mixa pumpan med dess kokvatten till en slät och homogen kräm. Tillsätt gorgonzolan med pumpakrämen i en kastrull och låt smälta ner i krämen tills du får en sammetslen konsistens. Om den är för tjock, tillsätt lite mjölk.

Koka pastan al dente och blanda med pumpkrämen. Smaka av med salt och peppar och rikligt med riven parmesanost. Klart att servera!

 

pumpor

 

Mer Halloween:

Blanda orange drinkar till Halloween

Baka Pan dei morti

Italien firar sina helgon

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Penne con crema di zucca e gorgonzolaPenne med pumpakräm och gorgonzola

En härligt krämig och värmande pasta som passar under hösten. Lika enkel att laga som att gilla!

 

Ingredienser:

  • 600 gr pumpa
  • 400 gr penne eller annan ”kort” pastasort
  • 200 gr mild Gorgonzola (eller 100 gr lagrad gorgonzola och 100 gr mascarpone)
  • 4 matskedar extra virgin olivolja
  • 2 msk riven lök
  • 3 – 4 dl varmt vatten
  • 4 msk riven Parmigiano Reggiano
  • Salt & peppar efter smak
  • Mjölk (endast vid behov)

Gör så här:

Gröp ur pumpaköttet och skär ner den i tärningar i ungefär storleken som en valnöt. Stek den snabbt i en panna med oljan och riven lök. Efter ca 2 – 3 minuters tillagning, tillsätt det varma vattnet och låt koka i ytterligare 5 minuter.

Mixa pumpan med dess kokvatten till en slät och homogen kräm. Tillsätt gorgonzolan med pumpakrämen i en kastrull och låt smälta ner i krämen tills du får en sammetslen konsistens. Om den är för tjock, tillsätt lite mjölk.

Koka pastan al dente och blanda med pumpkrämen. Smaka av med salt och peppar och rikligt med riven parmesanost. Klart att servera!

 

pumpor

 

Mer Halloween:

Blanda orange drinkar till Halloween

Baka Pan dei morti

Italien firar sina helgon

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Soppa på oliver

Soppa på oliver

Mixa spenat, oliver, grädde och buljong i matberedaren någon minut och stjälp upp i en tjockbottnad kastrull och låt blandningen koka...

Läs mer

Risotto con zucchine pancetta e taleggio

Risotto con zucchine pancetta e taleggio

Den här risotton är så delikat att alla dina gäster kommer att be om påfyllning! Den är lätt att laga och är perfekt för lite större ...

Läs mer

cacio-e-pepe

Cacio e Pepe av Peter Nordin

Cacio e Pepe, ett recept av Peter Nordin - den kända kocken som bland annat ägt restaurang Prinsen i Stockholm. www.godaitalien.se.

Läs mer

Tortellini con panna, prosciutto e piselli

Tortellini con panna, prosciutto e piselli

Är en enkel och smakfull rätt på tortellini med grädde, skina och ärtor. Du behöver endast ...

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm