Penne con crema di zucca e gorgonzolaPenne med pumpakräm och gorgonzola
En härligt krämig och värmande pasta som passar under hösten. Lika enkel att laga som att gilla!
Ingredienser:
- 600 gr pumpa
- 400 gr penne eller annan ”kort” pastasort
- 200 gr mild Gorgonzola (eller 100 gr lagrad gorgonzola och 100 gr mascarpone)
- 4 matskedar extra virgin olivolja
- 2 msk riven lök
- 3 – 4 dl varmt vatten
- 4 msk riven Parmigiano Reggiano
- Salt & peppar efter smak
- Mjölk (endast vid behov)
Gör så här:
Gröp ur pumpaköttet och skär ner den i tärningar i ungefär storleken som en valnöt. Stek den snabbt i en panna med oljan och riven lök. Efter ca 2 – 3 minuters tillagning, tillsätt det varma vattnet och låt koka i ytterligare 5 minuter.
Mixa pumpan med dess kokvatten till en slät och homogen kräm. Tillsätt gorgonzolan med pumpakrämen i en kastrull och låt smälta ner i krämen tills du får en sammetslen konsistens. Om den är för tjock, tillsätt lite mjölk.
Koka pastan al dente och blanda med pumpkrämen. Smaka av med salt och peppar och rikligt med riven parmesanost. Klart att servera!
Mer Halloween:
Penne con crema di zucca e gorgonzolaPenne med pumpakräm och gorgonzola
En härligt krämig och värmande pasta som passar under hösten. Lika enkel att laga som att gilla!
Ingredienser:
- 600 gr pumpa
- 400 gr penne eller annan ”kort” pastasort
- 200 gr mild Gorgonzola (eller 100 gr lagrad gorgonzola och 100 gr mascarpone)
- 4 matskedar extra virgin olivolja
- 2 msk riven lök
- 3 – 4 dl varmt vatten
- 4 msk riven Parmigiano Reggiano
- Salt & peppar efter smak
- Mjölk (endast vid behov)
Gör så här:
Gröp ur pumpaköttet och skär ner den i tärningar i ungefär storleken som en valnöt. Stek den snabbt i en panna med oljan och riven lök. Efter ca 2 – 3 minuters tillagning, tillsätt det varma vattnet och låt koka i ytterligare 5 minuter.
Mixa pumpan med dess kokvatten till en slät och homogen kräm. Tillsätt gorgonzolan med pumpakrämen i en kastrull och låt smälta ner i krämen tills du får en sammetslen konsistens. Om den är för tjock, tillsätt lite mjölk.
Koka pastan al dente och blanda med pumpkrämen. Smaka av med salt och peppar och rikligt med riven parmesanost. Klart att servera!
Mer Halloween:
Fyra fantastiska recept !
Soppa på oliver
Vegetariskt,Soppor,Peter Nordin
Mixa spenat, oliver, grädde och buljong i matberedaren någon minut och stjälp upp i en tjockbottnad kastrull och låt blandningen koka...
Risotto con zucchine pancetta e taleggio
Den här risotton är så delikat att alla dina gäster kommer att be om påfyllning! Den är lätt att laga och är perfekt för lite större ...
Cacio e Pepe av Peter Nordin
Vegetariskt,Pasta,Peter Nordin
Cacio e Pepe, ett recept av Peter Nordin - den kända kocken som bland annat ägt restaurang Prinsen i Stockholm. www.godaitalien.se.
Tortellini con panna, prosciutto e piselli
Är en enkel och smakfull rätt på tortellini med grädde, skina och ärtor. Du behöver endast ...