Pasta con zafferano e limonePasta med saffran och citron
En enkel men färgstark pasta med saffran och citron som inte gör dig besviken. Den är dessutom vegetarisk! Ett äkta italienskt recept med julkänsla.
Redan de gamla romarna kryddade bröd och mat med saffran, och citronen är kopplingen till Sicilien där Lucialegenden föddes. En perfekt pasta att laga under juletider. Buon appetito! Smaklig måltid!
Ingredienser till denna pastarätt:
- 400 g valfri pasta, t.ex. penne
- 40 g smör
- 150 g riven parmigiano (parmesanost)
- 2 citroner, saften och ev rivet skal
- 0,5 g saffran (1 påse)
- Salt och nymalen peppar efter smak
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull på låg värme. Tillsätt saffranen, höj värmen för att rosta den försiktigt och blanda väl.
Tillsätt till sist parmesanost och citronsaft och slutför tillagningen. Koka pastan ”al dente” och blanda väl med såsen. Smaka av med salt och peppar och eventuellt rivet citronskal efter tycke.
Pasta con zafferanoe limonePasta med saffran och citron, ett äkta italienskt recept med julkänsla (går naturligtvis att äta vilken dag som helst, såklart!..)
En enkel men färgstark pasta med saffran och citron som inte gör dig besviken. Den är dessutom vegetarisk! Ett äkta italienskt recept med julkänsla.
Redan de gamla romarna kryddade bröd och mat med saffran, och citronen är kopplingen till Sicilien där Lucialegenden föddes. En perfekt pasta att laga under juletider. Buon appetito! Smaklig måltid!
Ingredienser till denna pastarätt:
- 400 g valfri pasta, t.ex. penne
- 40 g smör
- 150 g riven parmigiano (parmesanost)
- 2 citroner, saften och ev rivet skal
- 0,5 g saffran (1 påse)
- Salt och nymalen peppar efter smak
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull på låg värme. Tillsätt saffranen, höj värmen för att rosta den försiktigt och blanda väl.
Tillsätt till sist parmesanost och citronsaft och slutför tillagningen. Koka pastan ”al dente” och blanda väl med såsen. Smaka av med salt och peppar och eventuellt rivet citronskal efter tycke.
Mer italiensk jul !
Risotto con arragosta e zafferano
Lossa hummerklorna och knäck skalen med baksidan av en kniv och lägg dem åt sidan. Ta ur köttet från stjärten, rensa bort tarmen och skär den i bitar.
Tiramisú med pepparkakor och rom
Tiramisu är en klassisk dessert från Treviso i Veneto. I detta recept adderar vi pepparkakor och rom för att få smaken av jul!
Pizza bianca med grönkål
En vit pizza med gorgonzola, grönkål och pinjenötter. Ett perfekt tilltugg till ditt italienska julbord! Allt du behöver är...
Panforte – italiensk nougatkaka
utsökt Italiensk nougatkaka med nötter, kanel och mörk choklad.