Pasta con ragù di lenticchiePasta med linsragù
Pasta med linsragù är ett veganskt alternativ till den klassiska ”köttfärssåsen” som vi alla känner till. Receptet och tillagningen är ungefär som vanligt, men köttet är ersatt med linser som är en mycket viktig källa till proteiner, järn och fibrer. Välj gärna att servera med en ”kort” pasta som t.ex. penne.
Ingredienser: (4 portioner)
- 300 gr pasta
- 1/2 lök
- 1 morot
- 1 st selleristjälk
- 200 gr linser
- 400 gr passerade tomater
- 5 dl vatten
- salt
- extra virgin olivolja
- några kvistar färsk timjan
Gör så här:
Fräs den finhackade löken, moroten och sellerin i en kastrull. Häll i de passerade tomaterna och koka i ca 20 minuter. Tillsätt sedan de torkade linserna, vattnet och timjan och koka i 1 timme. Smaka av med salt i slutet av tillagningen.
Koka pastan al dente i rikligt med kokande saltat vatten, låt den rinna av och tillsätt den i såsen. Lägg upp på tallrik och avsluta med lite nymald svartpeppar och lite god olivolja.
Pasta con ragù di lenticchiePasta med linsragù
Pasta med linsragù är ett veganskt alternativ till den klassiska ”köttfärssåsen” som vi alla känner till. Receptet och tillagningen är ungefär som vanligt, men köttet är ersatt med linser som är en mycket viktig källa till proteiner, järn och fibrer. Välj gärna att servera med en ”kort” pasta som t.ex. penne.
Ingredienser: (4 portioner)
- 300 gr pasta
- 1/2 lök
- 1 morot
- 1 st selleristjälk
- 200 gr linser
- 400 gr passerade tomater
- 5 dl vatten
- salt
- extra virgin olivolja
- några kvistar färsk timjan
Gör så här:
Fräs den finhackade löken, moroten och sellerin i en kastrull. Häll i de passerade tomaterna och koka i ca 20 minuter. Tillsätt sedan de torkade linserna, vattnet och timjan och koka i 1 timme. Smaka av med salt i slutet av tillagningen.
Koka pastan al dente i rikligt med kokande saltat vatten, låt den rinna av och tillsätt den i såsen. Lägg upp på tallrik och avsluta med lite nymald svartpeppar och lite god olivolja.
Fyra fantastiska recept !
Panettone med apelsin
Panettone är en italiensk julkaka som äts på kvällen tillsammans med ett glas söt spumante. Den traditionella versionen innehåller russin...
Pan dei morti
I slutet av oktober firar många Halloween, och det har blivit en alltmer populär högtid bland yngre italienare. Läs mer på godaitalien.se.
Crostini
Har du lite rester kvar från en baguett eller annat vitt bröd är det perfekt att passa på att göra italienska crostini. Recept hittar du..