Pasta con funghi al profumo di MarsalaPasta med svamp och marsalavin
En krämig och välsmakande pasta med svamp som får sin speciella karaktär av Marsala – det berömda starkvinet från Sicilien. Tack vare vinet så kommer rätten att smaka lika gott med butikens champinjoner eller kantareller och karljohanssvamp från skogen. Lite parmesan och persilja på toppen och rätten är komplett!
Ingredienser:
- 4 portioner (ca 350 gr) valfri pasta, men gärna ”kort” pasta som t.ex. penne, farfalle
- 300 gr valfri svamp
- 3 msk matlagningsgrädde
- 1 schalottenlök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 glas (ca 1 dl) marsalavin
- färsk persilja
- riven parmesanost
- extra virgin olivolja
- salt och peppar
Gör så här:
Rengör och grovhacka svamparna. Krossa vitlöksklyftan, finhacka schalottenlöken och stek båda i en panna med extra jungfruolja. Tillsätt svampen, salt och peppar och tillaga under lock tills den mjuknat. Tillsätt marsalavinet och låt det koka bort helt.
Koka pastan al dente, tillsätt den sedan i pannan med svampen. Blanda allt med några matskedar matlagningsgrädde och lite kokvatten från pastan för att få rätt krämighet.
Toppa med riven parmesanost och hackad persilja. Buon appetito!
Pasta con funghial profumo di MarsalaPasta med svamp och marsalavin
En krämig och välsmakande pasta med svamp som får sin speciella karaktär av Marsala – det berömda starkvinet från Sicilien. Tack vare vinet så kommer rätten att smaka lika gott med butikens champinjoner eller kantareller och karljohanssvamp från skogen. Lite parmesan och persilja på toppen och rätten är komplett!
Ingredienser:
- 4 portioner (ca 350 gr) valfri pasta, men gärna ”kort” pasta som t.ex. penne, farfalle
- 300 gr valfri svamp
- 3 msk matlagningsgrädde
- 1 schalottenlök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 glas (ca 1 dl) marsalavin
- färsk persilja
- riven parmesanost
- extra virgin olivolja
- salt och peppar
Gör så här:
Rengör och grovhacka svamparna. Krossa vitlöksklyftan, finhacka schalottenlöken och stek båda i en panna med extra jungfruolja. Tillsätt svampen, salt och peppar och tillaga under lock tills den mjuknat. Tillsätt marsalavinet och låt det koka bort helt.
Koka pastan al dente, tillsätt den sedan i pannan med svampen. Blanda allt med några matskedar matlagningsgrädde och lite kokvatten från pastan för att få rätt krämighet.
Toppa med riven parmesanost och hackad persilja. Buon appetito!
Mer Pasta !
Pesto alla Genovese
Pesto-sås. Skölj basilikan, torka väl och dela i strimlor. Lägg pinjenötter, vitlök, basilika och salt i en stor mortel och mortla till en pasta. Rör gradvis ner osten i pastan. Häll sedan i olivoljan i en tunn stråle och rör om tills peston har en krämig konsistens. Tillsätt lite vatten om det behövs.
Pici Al Ragu Di Agnello
Pici med lammragu är en pastarätt med en rik och fyllig smak som hör ihop med våren. Det är enklast att göra såsen ..
Spaghetti al Pomodoro – äkta italiensk
Spaghetti al Pomodoro är en klassiker i det Italienska köket! En enkel, snabblagad och vegetarisk pastarätt som passar alla tillfällen.
Spaghetti Pangratatto
Värm 2 msk olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt det rivna vita bröded och stek tills gyllene färg och krispig ...