Mozzarella med fikon och prosciutto

Mozzarella med fikon och prosciutto

En perfekt kombination av sötma, sälta och krämighet! Servera på tallrik eller på små söta spett.

 

Ingredienser till Mozzarella med fikon och prosciutto: (4 pers)

  • 2 msk pinjenötter
  • 4 mogna fikon
  • 4 hela mozzarellaostar (gärna från Zeta eller annat italienskt märke)
  • 8 generösa skivor av en lufttorkad skinka av hög kvalitet, t.ex. San Daniele eller Parma
  • Olivolja av valfri sort
  • Balsamvinäger
  • Salt och peppar efter behag

 

Gör så här:

Rosta pinjenötterna i en het och torr panna och låt sedan pinjenötterna svalna. Putsa fikonen och dela varje fikon i fyra delar. Skär eller ”riv” mozzarellan i mindre bitar.

Arrangera fikon, mozzarella och skinka på tallrikar, gärna i en fin uppläggning om du har gäster över.

Blanda en dressing av olivolja, balsamvinäger, samt salt och peppar efter behag. Ringla lite dressing över varje tallrik och toppa med slutligen med pinjenötterna. Servera gärna med grissini eller ett gott bröd efter behag. Detta är en rätt med en perfekt smak-kombination av sötma, sälta och fräschör.

 

Buon appetito! Njut av din Mozzarella med fikon och prosciutto!

 

Läs även ”Vi Gillar”:

Vi gillar Mozzarella

Mozzarella med fikon och prosciutto

En perfekt kombination av sötma, sälta och krämighet! Servera på tallrik eller på små söta spett.

 

Ingredienser till Mozzarella med fikon och prosciutto: (4 pers)

  • 2 msk pinjenötter
  • 4 mogna fikon
  • 4 hela mozzarellaostar (gärna från Zeta eller annat italienskt märke)
  • 8 generösa skivor av en lufttorkad skinka av hög kvalitet, t.ex. San Daniele eller Parma
  • Olivolja av valfri sort
  • Balsamvinäger
  • Salt och peppar efter behag

Gör så här:

Rosta pinjenötterna i en het och torr panna och låt sedan pinjenötterna svalna. Putsa fikonen och dela varje fikon i fyra delar. Skär eller ”riv” mozzarellan i mindre bitar.

Arrangera fikon, mozzarella och skinka på tallrikar, gärna i en fin uppläggning om du har gäster över.

Blanda en dressing av olivolja, balsamvinäger, samt salt och peppar efter behag. Ringla lite dressing över varje tallrik och toppa med slutligen med pinjenötterna. Servera gärna med grissini eller ett gott bröd efter behag. Detta är en rätt med en perfekt smak-kombination av sötma, sälta och fräschör.

 

Buon appetito! Njut av din Mozzarella med fikon och prosciutto!

 

Läs även ”Vi Gillar”:

Vi gillar Mozzarella

Fyra fantastiska recept !

Trote affogate

Trote affogate

Skölj fisken, klappa den torr och krydda med salt och peppar. Panera med vetemjöl och skaka av onödigt mjöl.

Läs mer

Pappardelle con Porcini

Pappardelle con Porcini

Pappardelle con Porcini. Skiva svampen och stek i olivolja tillsammans med vitlöken till svampen får en fin färg.Blanda pastan med svampen..

Läs mer

Gnocchi con funghi, pomodorini e pinoli

Gnocchi con funghi, pomodorini e pinoli

Gnocchi med tomat, svamp och pinjenötter. En härligt mättande, men lättlagad, rätt som både doftar och smakar Italien.

Läs mer

Insalata Siciliana di Arance

Insalata Siciliana di Arance

Fräsch sallad på apelsin, fänkål och oliver.

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm