Klassisk chokladtryffel

Klassisk chokladtryffelCarina Nordins berömda tryffel från Prinsen

Här behöver du en känslig våg som ger dig 1 gram i taget. Börja med att starta en bain-marie på spisen. Ett sjudande vattenbad. Bain Marie, Marias bad, syftar till metoden att placera en kastrull med råvaror i en annan panna över sjudande vatten. Detta för att stabilisera värmen. Termen användes ursprungligen inom alkemi och namngavs efter Moses syster Maria, som var alkemist. I dag är detta en klassisk fransk köksterm. Tänk på, som alltid, att bunken inte nuddar det sjudande vattnet. Det är ångan som ger värmen.

 

Ingredienser:

  • 100 g choklad 70% fint hackad
  • 100 g choklad 40% fint hackad
  • 116 g grädde
  • 66 g kokosolja ekologisk (är godast)
  • 1 msk espresso
  • 1 msk kaffelikör
  • 20 g äggula i en rymlig bunke

 

Gör så här:

Lägg allt i, utom äggulan, i vattenbadet och smält till glansig homogen smet.

Häll chokladsmeten över gulan medan du vispar. Låt smeten bli rumsvarm. Lägg på plastfilm och ställ i kyl över natten.

Rulla upp 6 – 8 g bollar. Använd plasthandskar. Rulla i kakao innan servering.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Klassisk chokladtryffelCarina Nordins berömda tryffel från Prinsen

Text: Peter Nordin

 

Här behöver du en känslig våg som ger dig 1 gram i taget. Börja med att starta en bain-marie på spisen. Ett sjudande vattenbad. Bain Marie, Marias bad, syftar till metoden att placera en kastrull med råvaror i en annan panna över sjudande vatten. Detta för att stabilisera värmen. Termen användes ursprungligen inom alkemi och namngavs efter Moses syster Maria, som var alkemist. I dag är detta en klassisk fransk köksterm. Tänk på, som alltid, att bunken inte nuddar det sjudande vattnet. Det är ångan som ger värmen.

 

Ingredienser:

  • 100 g choklad 70% fint hackad
  • 100 g choklad 40% fint hackad
  • 116 g grädde
  • 66 g kokosolja ekologisk (är godast)
  • 1 msk espresso
  • 1 msk kaffelikör
  • 20 g äggula i en rymlig bunke

Gör så här:

Lägg allt i, utom äggulan, i vattenbadet och smält till glansig homogen smet. Häll chokladsmeten över gulan medan du vispar. Låt smeten bli rumsvarm. Lägg på plastfilm och ställ i kyl över natten.

 

Rulla upp 6 – 8 g bollar. Använd plasthandskar. Rulla i kakao innan servering.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer italiensk jul !

Vin brulé

Vin brulé (Hemmagjord italiensk glögg)

Gör din hemmagjorda italienska glögg, vin brulé. Blanda socker/honung, citrusskal, apelsinjuice och kryddor i en kastrull. Sedan...

Läs mer

Panettone-med-apelsin

Panettone med apelsin

Panettone är en italiensk julkaka som äts på kvällen tillsammans med ett glas söt spumante. Den traditionella versionen innehåller russin...

Läs mer

Insalata di Finocchi e Arance – Apelsinsallad med fänkål

Insalata di Finocchi e Arance

En enkel och supergod Italiensk apelsinsallad med fänkål, russin och pinjenötter. Allt du behöver är: Olivolja, Äppelcidervinäger...

Läs mer

Risotto con arragosta e zafferano

Risotto con arragosta e zafferano

Lossa hummerklorna och knäck skalen med baksidan av en kniv och lägg dem åt sidan. Ta ur köttet från stjärten, rensa bort tarmen och skär den i bitar.

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm