Gnocchi con funghi, pomodorini e pinoli

Gnocchi con funghi, pomodorini e pinoliGnocchi med svamp, tomat och pinjenötter

En härligt mättande, men lättlagad, rätt som både doftar och smakar Italien. Den blir god med gnocchi som du köpt i affären, men om du vill anstränga dig lite extra så hittar du receptet här!

 

Ingredienser:

  • 300-400 gr (4 portioner) gnocchi di patate
  • 150 gr champinjoner eller valfri svamp.
  • Färska körsbärstomater, ca 15-20 st
  • ½ dl pinjenötter
  • Olivolja
  • Riven parmigiano reggiano efter smak
  • 1 kruka basilika
  • Salt och peppar

 

Gör så här:

Skiva svampen och skär tomaterna i halvor eller klyftor.

Rosta pinjenötterna i en torr panna till de börjar få färg och doftar gott.

Häll lite olivolja i en panna, och stek svampen tills den fått en fin färg. Lägg i tomaterna och låt dem gå med en stund på låg värme. De ska inte stekas utan bara mjukna lite och ge mer arom.

Koka gnocchin i väl saltat vatten. När de flyter upp till ytan, lyft upp dem med en hålslev och lägg i pannan.

Tillätt pinjenötterna, rivna basilikablad och parmesanost och blanda väl. Tillsätt lite av kokvattnet om du vill ha en krämigare pasta. Smaka av med salt och peppar.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Gnocchi con funghi, pomodorini e pinoliGnocchi med svamp, tomat och pinjenötter

En härligt mättande, men lättlagad, rätt som både doftar och smakar Italien. Den blir god med gnocchi som du köpt i affären, men om du vill anstränga dig lite extra så hittar du receptet här!

 

Ingredienser:

  • 300-400 gr (4 portioner) gnocchi di patate
  • 150 gr champinjoner eller valfri svamp.
  • Färska körsbärstomater, ca 15-20 st
  • ½ dl pinjenötter
  • Olivolja
  • Riven parmigiano reggiano efter smak
  • 1 kruka basilika
  • Salt och peppar

Gör så här:

Skiva svampen och skär tomaterna i halvor eller klyftor.

Rosta pinjenötterna i en torr panna till de börjar få färg och doftar gott.

Häll lite olivolja i en panna, och stek svampen tills den fått en fin färg. Lägg i tomaterna och låt dem gå med en stund på låg värme. De ska inte stekas utan bara mjukna lite och ge mer arom.

Koka gnocchin i väl saltat vatten. När de flyter upp till ytan, lyft upp dem med en hålslev och lägg i pannan.

Tillätt pinjenötterna, rivna basilikablad och parmesanost och blanda väl. Tillsätt lite av kokvattnet om du vill ha en krämigare pasta. Smaka av med salt och peppar.

Monterustico Dogliani

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Ricciarelli

Det här kakreceptet är precis vad du behöver i din arsenal för att imponera på familj och vänner. Ricciarelli är mjuka mandelkakor som är typiska för Siena.

Läs mer

Danubio Napoletano

Danubio Napoletano

Ett brioche-liknande brytbröd som är typisk för den historiska hamnstaden Neapel. Danubio napoletano består av små bullar fyllda med skinka och provolaost, och serveras ofta som en del av en aperitivo före middagen eller som mellanmål för barn.

Läs mer

Crostata con ricotta e limoncello

Crostata con ricotta e limoncello

En mycket god paj eller tårta med en frisk fyllning av den italienska färskosten ricotta och citronikören limoncello. Citronens fräschör ...

Läs mer

Panna cotta al caffè

Panna cotta al caffè

En läcker dessert där den traditionella krämiga pannacottan samsas med härligt italiensk kaffe och mörk choklad.

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm