Gelato allo zafferanoSaffransglass
Gelato allo zafferano – Saffransglass blir som bäst om du har en glassmaskin men det går även att frysa i en vanlig frys.
Ingredienser:
- 6 äggulor
- 6 hela ägg
- 1 liter + 3 dl mjölk
- 1 liter + 3 dl grädde
- 625 g socker
- 2 g saffranspistiller
Gör gelato allo zafferano så här:
Blanda de hela äggen och gulorna med 3 dl mjölk och 3 dl grädde och ställ åt sidan. Häll mjölk i en kastrull, tillsätt grädde, socker och saffran. Värm blandningen under omrörning tills den nästan kokar upp. Tillsätt äggblandningen och värm till 82° så att den börjar tjockna. Ta kastrullen av värmen och låt blandningen svalna.
Om du använder en glassmaskin, följ instruktionerna som följer med maskinen. Det går också bra att frysa i en vanlig frys men då bör du röra om i glassen var 30:e minut för att undvika att det bildas iskristaller.
Servera gärna med rostad mandel eller hackade pistagenötter och en god honung.
Läs också:
Besök vår julsida!
Gelato allo zafferanoSaffransglass
Gelato allo zafferano – Saffransglass blir som bäst om du har en glassmaskin men det går även att frysa i en vanlig frys.
Ingredienser:
- 6 äggulor
- 6 hela ägg
- 1 liter + 3 dl mjölk
- 1 liter + 3 dl grädde
- 625 gr socker
- 2 gr saffranspistiller
Gör gelato allo zafferano så här:
Blanda de hela äggen och gulorna med 3 dl mjölk och 3 dl grädde och ställ åt sidan. Häll mjölk i en kastrull, tillsätt grädde, socker och saffran. Värm blandningen under omrörning tills den nästan kokar upp. Tillsätt äggblandningen och värm till 82° så att den börjar tjockna. Ta kastrullen av värmen och låt blandningen svalna.
Om du använder en glassmaskin, följ instruktionerna som följer med maskinen. Det går också bra att frysa i en vanlig frys men då bör du röra om i glassen var 30:e minut för att undvika att det bildas iskristaller.
Servera gärna med rostad mandel eller hackade pistagenötter och en god honung.
Läs också:
Besök vår julsida!
Mer italiensk jul !
Risotto con arragosta e zafferano
Lossa hummerklorna och knäck skalen med baksidan av en kniv och lägg dem åt sidan. Ta ur köttet från stjärten, rensa bort tarmen och skär den i bitar.
Torrone
Italienarnas svar på knäck, fast mycket godare och elegantare och älskad över hela landet.
Risotto alla Milanese
En smakrik risotto med saffran från Milano. Serveras traditionellt med Ossobuco alla Milanese och Gremolata