Crostini med persimon, ricotta och pancetta

Crostini med persimon, ricotta och pancetta

Krispigt bröd toppat salt pancetta, söt frukt och krämig ost. Med den färska timjan som fräschör blir detta tilltugg komplett!

 

Ingredienser: (ca 12 crostini)

  • 1 baguette
  • 2 persimonfrukter
  • 150 g ricottaost
  • 100 g pancetta
  • 1 msk olivolja
  • Färsk citron
  • Färsk timjan för garnering
  • Salt och svartpeppar efter smak

 

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C. Skiva baguetten i tunna skivor och lägg dem på en bakplåt. Pensla med olivolja på båda sidor och rosta i ugnen i 5–7 minuter tills gyllene och krispiga.

 

Stek pancettaskivorna i en torr stekpanna på medelhög värme tills de är krispiga. Låt rinna av på hushållspapper.

 

Skär persimonfrukterna i små tärningar. Pressa över lite färsk citronjuice, tillsätt en nypa salt och lite svartpeppar. Rör om och låt dra i några minuter.

 

Bred ett lager ricotta på varje brödbit och lägg pancetta ovanpå. Toppa med en sked av persimonröran och färsk timjan. Servera direkt och njut!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 
Bolla Prosecco Extra Dry

Crostini med persimon, ricotta och pancetta

Krispigt bröd toppat salt pancetta, söt frukt och krämig ost. Med den färska timjan som fräschör blir detta tilltugg komplett!

 

Ingredienser: (ca 12 crostini)

  • 1 baguette
  • 2 persimonfrukter
  • 150 g ricottaost
  • 100 g pancetta
  • 1 msk olivolja
  • Färsk citron
  • Färsk timjan för garnering
  • Salt och svartpeppar efter smak
Bolla Prosecco Extra Dry

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C. Skiva baguetten i tunna skivor och lägg dem på en bakplåt. Pensla med olivolja på båda sidor och rosta i ugnen i 5–7 minuter tills gyllene och krispiga.

Stek pancettaskivorna i en torr stekpanna på medelhög värme tills de är krispiga. Låt rinna av på hushållspapper.

 

Skär persimonfrukterna i små tärningar. Pressa över lite färsk citronjuice, tillsätt en nypa salt och lite svartpeppar. Rör om och låt dra i några minuter.

 

Bred ett lager ricotta på varje brödbit och lägg pancetta ovanpå. Toppa med en sked av persimonröran och färsk timjan. Servera direkt och njut!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Tortino di cioccolato con cuore fondente

Chokladfondant är en lyxig och smakrik efterrätt med en djup smak av choklad. Servera som den är eller med din favorit-gelato...

Läs mer

Funghi porcini alla crema

Funghi porcini alla crema

Gräddstuvad karljohanssvamp är ett lyxigt tillbehör som är enkelt att förbereda, allt du behöver är ...

Läs mer

semifreddo

Semifreddo

Namnet betyder “halvfryst” och det är en klassisk italiensk glassdessert som inte kräver någon glassmaskin och därför är otroligt lätt...

Läs mer

Varm Bruschetta med burrata

Varm bruschetta med burrata och tomat

Bruschetta är en enkel maträtt från centrala Italien som vanligen serveras som antipasto. Detta är en varm variant som passar perfekt som...

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm