Crostini med persimon, ricotta och pancetta

Crostini med persimon, ricotta och pancetta

Krispigt bröd toppat salt pancetta, söt frukt och krämig ost. Med den färska timjan som fräschör blir detta tilltugg komplett!

 

Ingredienser: (ca 12 crostini)

  • 1 baguette
  • 2 persimonfrukter
  • 150 g ricottaost
  • 100 g pancetta
  • 1 msk olivolja
  • Färsk citron
  • Färsk timjan för garnering
  • Salt och svartpeppar efter smak

 

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C. Skiva baguetten i tunna skivor och lägg dem på en bakplåt. Pensla med olivolja på båda sidor och rosta i ugnen i 5–7 minuter tills gyllene och krispiga.

 

Stek pancettaskivorna i en torr stekpanna på medelhög värme tills de är krispiga. Låt rinna av på hushållspapper.

 

Skär persimonfrukterna i små tärningar. Pressa över lite färsk citronjuice, tillsätt en nypa salt och lite svartpeppar. Rör om och låt dra i några minuter.

 

Bred ett lager ricotta på varje brödbit och lägg pancetta ovanpå. Toppa med en sked av persimonröran och färsk timjan. Servera direkt och njut!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 
Bolla Prosecco Extra Dry

Crostini med persimon, ricotta och pancetta

Krispigt bröd toppat salt pancetta, söt frukt och krämig ost. Med den färska timjan som fräschör blir detta tilltugg komplett!

 

Ingredienser: (ca 12 crostini)

  • 1 baguette
  • 2 persimonfrukter
  • 150 g ricottaost
  • 100 g pancetta
  • 1 msk olivolja
  • Färsk citron
  • Färsk timjan för garnering
  • Salt och svartpeppar efter smak
Bolla Prosecco Extra Dry

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C. Skiva baguetten i tunna skivor och lägg dem på en bakplåt. Pensla med olivolja på båda sidor och rosta i ugnen i 5–7 minuter tills gyllene och krispiga.

Stek pancettaskivorna i en torr stekpanna på medelhög värme tills de är krispiga. Låt rinna av på hushållspapper.

 

Skär persimonfrukterna i små tärningar. Pressa över lite färsk citronjuice, tillsätt en nypa salt och lite svartpeppar. Rör om och låt dra i några minuter.

 

Bred ett lager ricotta på varje brödbit och lägg pancetta ovanpå. Toppa med en sked av persimonröran och färsk timjan. Servera direkt och njut!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Sanguinello

Sanguinello

En välbalanserad italiensk drink med blodapelsin...

Läs mer

Gnocchi-med-salsiccia-och-salvia

Gnocchi med salsiccia och salvia

Ett otroligt gott och enkelt recept från Italien. Sältan från salsiccian, syran från citronen och sötman från tomaterna gör detta recept komplett!

Läs mer

Pesche-arrosto-con-salsa-ai-lamponi

Pesche arrosto con salsa ai lamponi

En oväntad god dessert med grillade persikor, stracciatella, hallon och basilika!

Läs mer

Gelato-alla-stracciatella

Gelato alla stracciatella

Enkelt recept på en krämig vaniljglass med bitar av choklad från Italien.

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm