Crostini med persimon, ricotta och pancetta
Krispigt bröd toppat salt pancetta, söt frukt och krämig ost. Med den färska timjan som fräschör blir detta tilltugg komplett!
Ingredienser: (ca 12 crostini)
- 1 baguette
- 2 persimonfrukter
- 150 g ricottaost
- 100 g pancetta
- 1 msk olivolja
- Färsk citron
- Färsk timjan för garnering
- Salt och svartpeppar efter smak
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C. Skiva baguetten i tunna skivor och lägg dem på en bakplåt. Pensla med olivolja på båda sidor och rosta i ugnen i 5–7 minuter tills gyllene och krispiga.
Stek pancettaskivorna i en torr stekpanna på medelhög värme tills de är krispiga. Låt rinna av på hushållspapper.
Skär persimonfrukterna i små tärningar. Pressa över lite färsk citronjuice, tillsätt en nypa salt och lite svartpeppar. Rör om och låt dra i några minuter.
Bred ett lager ricotta på varje brödbit och lägg pancetta ovanpå. Toppa med en sked av persimonröran och färsk timjan. Servera direkt och njut!
Crostini med persimon, ricotta och pancetta
Krispigt bröd toppat salt pancetta, söt frukt och krämig ost. Med den färska timjan som fräschör blir detta tilltugg komplett!
Ingredienser: (ca 12 crostini)
- 1 baguette
- 2 persimonfrukter
- 150 g ricottaost
- 100 g pancetta
- 1 msk olivolja
- Färsk citron
- Färsk timjan för garnering
- Salt och svartpeppar efter smak
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C. Skiva baguetten i tunna skivor och lägg dem på en bakplåt. Pensla med olivolja på båda sidor och rosta i ugnen i 5–7 minuter tills gyllene och krispiga.
Stek pancettaskivorna i en torr stekpanna på medelhög värme tills de är krispiga. Låt rinna av på hushållspapper.
Skär persimonfrukterna i små tärningar. Pressa över lite färsk citronjuice, tillsätt en nypa salt och lite svartpeppar. Rör om och låt dra i några minuter.
Bred ett lager ricotta på varje brödbit och lägg pancetta ovanpå. Toppa med en sked av persimonröran och färsk timjan. Servera direkt och njut!
Fyra fantastiska recept !
Ragú alla Bolognese
En mustig och smakrik köttfärsås. Detta är ett långkok och original receptet från Bologna. Ät denna äkta italienska rätt med pasta...
Umbricelli med Bianchetto
Vi Gillar,Tomas Bacoccoli,Reportage,Pasta
Umbricelli .. Fåglarna kvittrar och jackan hänger kvar hemma i hallen. Våren är här. Det är snart dags att klippa olivträden. Och man kan ana vildsparrisen i diket.
Melanzane alla parmigiana
Melanzane alla parmigiana - Denna auberginegratäng med tomat, mozzarella och parmesan är enklare än du tror att tillaga, och helt otroligt god!
Filleto di Manzo gorgonzola e Noci
Mosa osten och blanda med smöret, smaka av med balsamvinäger, salt och peppar. Ställ aromsmöret i kylen. Krossa eller hacka hasselnötterna något och rosta i en torr stekpanna. Ställ åt sidan.