Chiara Condello är ett av Italiens stjärnskott på vinhimlen och har kallats för ”Sangioveses framtid”. Hon har nyligen tagit över den vingård hon växte upp på i Predappio i regionen Emilia-Romagna. Hennes målsättning är att få druvan Sangiovese och växtplatsen att förenas i ett fruktdrivet och välbalanserat vin. Vinet skördas för hand, vinifieras utan tillsatt jäst och lagras sedan 12 månader på stora fat av slavonsk ek. Ett kryddigt vin med toner av körsbär, choklad, basilika och kanel. Ett litet mästerverk för prislappen och gott till det mesta!
UTSETT TILL ÅRETS BÄSTA RÖDA BESTÄLLNINGSVIN 2020!
Artikelnummer: 91224
Pris: 171 kronor
Alkohol: 14%
Chiara Condello 2018 Chiara Condello är ett av Italiens stjärnskott på vinhimlen och har kallats för ”Sangioveses framtid”. Hon har nyligen tagit över den vingård hon växte upp på i Predappio i regionen Emilia-Romagna. Hennes målsättning är att få druvan Sangiovese och växtplatsen att förenas i ett fruktdrivet och välbalanserat vin. Vinet skördas för hand, vinifieras utan tillsatt jäst och lagras sedan 12 månader på stora fat av slavonsk ek. Ett kryddigt vin med toner av körsbär, choklad, basilika och kanel. Ett litet mästerverk för prislappen och gott till det mesta! UTSETT TILL ÅRETS BÄSTA RÖDA BESTÄLLNINGSVIN 2020! Artikelnummer: 91224Pris: 171 kronorAlkohol: 14%
Chiara Condello 2018 Chiara Condello är ett av Italiens stjärnskott på vinhimlen och har kallats för ”Sangioveses framtid”. Hon har nyligen tagit över den vingård hon växte upp på i Predappio i regionen Emilia-Romagna. Hennes målsättning är att få druvan Sangiovese och växtplatsen att förenas i ett fruktdrivet och välbalanserat vin. Vinet skördas för hand, vinifieras utan tillsatt jäst och lagras sedan 12 månader på stora fat av slavonsk ek. Ett kryddigt vin med toner av körsbär, choklad, basilika och kanel. Ett litet mästerverk för prislappen och gott till det mesta! UTSETT TILL ÅRETS BÄSTA RÖDA BESTÄLLNINGSVIN 2020! Artikelnummer: 91224Pris: 171 kronorAlkohol: 14%
Rätter att avnjuta med vinet:
Pasta med salsiccia och peperoncino
En italiensk favorit, pasta med salsiccia och peperoncino. Låt peperoncinon puttra i olivolja med vitlöksklyftan under ett par minuter.
Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli
Pasta alla Zozzona är en fattigmansrätt egentligen. Tanken var att man skulle använda ...
Porchetta al forno
Krispig på utsidan och saftig på insidan med en ljuvlig arom av härliga örtkryddor.
Rätter att avnjuta med vinet:
Insalata Estiva
Dela tomaterna och lägg upp dem på ett…
Carpaccio di manzo con rucola e grana
Tunna skivor oxfilé med parmesan,…
Lasagne alla Bolognese
En av de mest kända och älskade…
Ett litet kåseri dagarna efter påsk
Varje gång jag ser ett konstverk,…