Bolla grundades 1883 och kan med fog sägas vara en av Italiens mest kända vinproducenter. De producerar idag vin från fem regioner, men hemmaplanen ligger i Veneto. Le Poiane är gjort av druvorna corvina, rondinella och molinara som odlats i Valpolicella Classico nordväst om Verona, där Classico syftar på de högre belägna, kulligare delarna av området.

Vinet har genomgått en andra alkoholjäsning tillsammans med pressrester från amaronetillverkningen enligt den s.k. Ripasso-metoden, vilket ger ett fylligare och mer nyanserat vin med inslag av fat, mörka körsbär, salvia, plommon, pomerans, kanel och choklad. Drick det till lamm-, nöt- eller viltkött eller en bit lagrad parmesan.

Artikelnummer: 22320
Pris: 131 kronor
Alkohol: 14%

spaghetti-al-carbonara

Spaghetti alla Carbonara

Ett klassiskt italienskt recept på Spaghetti alla…

Read More

Bucatini-alle-olive-verdi

Bucatini alle olive verdi

Älskar du oliver så är det här pastan för dig! Ett enkelt…

Read More

bolla le poiane ripassoBolla Le Poiane Ripasso Bolla grundades 1883 och kan med fog sägas vara en av Italiens mest kända vinproducenter. De producerar idag vin från fem regioner, men hemmaplanen ligger i Veneto. Le Poiane är gjort av druvorna corvina, rondinella och molinara som odlats i Valpolicella Classico nordväst om Verona, där Classico syftar på de högre belägna, kulligare delarna av området. Vinet har genomgått en andra alkoholjäsning tillsammans med pressrester från amaronetillverkningen enligt den s.k. Ripasso-metoden, vilket ger ett fylligare och mer nyanserat vin med inslag av fat, mörka körsbär, salvia, plommon, pomerans, kanel och choklad. Drick det till lamm-, nöt- eller viltkött eller en bit lagrad parmesan. Artikelnummer: 22320Pris: 131 kronorAlkohol: 14%

Gå till systembolaget

Bolla grundades 1883 och kan med fog sägas vara en av Italiens mest kända vinproducenter. De producerar idag vin från fem regioner, men hemmaplanen ligger i Veneto. Le Poiane är gjort av druvorna corvina, rondinella och molinara som odlats i Valpolicella Classico nordväst om Verona, där Classico syftar på de högre belägna, kulligare delarna av området.

Vinet har genomgått en andra alkoholjäsning tillsammans med pressrester från amaronetillverkningen enligt den s.k. Ripasso-metoden, vilket ger ett fylligare och mer nyanserat vin med inslag av fat, mörka körsbär, salvia, plommon, pomerans, kanel och choklad. Drick det till lamm-, nöt- eller viltkött eller en bit lagrad parmesan.

Artikelnummer: 22320
Pris: 131 kronor
Alkohol: 14%

Gå till systembolaget

Rätter att avnjuta med vinet:

Insalata di Cavolo Cappuccio

Insalata di Cavolo Cappuccio e Speck

Den här snabblagade rätten med några få enkla ingredienser är ett typiskt exempel på det mustiga köket från bergen I Trentino!

Läs mer

Pici Al Ragu Di Agnello

Pici med lammragu är en pastarätt med en rik och fyllig smak som hör ihop med våren. Det är enklast att göra såsen ..

Läs mer

Peposo Dell’Impruneta

Peposo Dell’Impruneta

Den toscanska peposon sägs ha kommit till i ugnarna på det kända bruket Impruneta i utkanten av Florens, som är berömt för sina produkter i ...

Läs mer

Rätter att avnjuta med vinet:

Gnocchi-med-salsiccia-och-salvia
Gnocchi med salsiccia och salvia

Ett otroligt gott och enkelt recept…

Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli
Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli

Pasta alla Zozzona är en fattigmansrätt…

Secreto – Grillad spädgris
Secreto – Grillad spädgris

Låt köttet stå framme i rumstemperatur…

Bistecca-alla-Fiorentina Bistecca alla Fiorentina
Bistecca alla Fiorentina

Låt köttet stå framme i rumstemperatur…