Bolla grundades 1883 och kan med fog sägas vara en av Italiens mest kända vinproducenter. De producerar idag vin från fem regioner, men hemmaplanen ligger i Veneto. Le Poiane är gjort av druvorna corvina, rondinella och molinara som odlats i Valpolicella Classico nordväst om Verona, där Classico syftar på de högre belägna, kulligare delarna av området.
Vinet har genomgått en andra alkoholjäsning tillsammans med pressrester från amaronetillverkningen enligt den s.k. Ripasso-metoden, vilket ger ett fylligare och mer nyanserat vin med inslag av fat, mörka körsbär, salvia, plommon, pomerans, kanel och choklad. Drick det till lamm-, nöt- eller viltkött eller en bit lagrad parmesan.
Artikelnummer: 22320
Pris: 131 kronor
Alkohol: 14%
Bolla Le Poiane Ripasso Bolla grundades 1883 och kan med fog sägas vara en av Italiens mest kända vinproducenter. De producerar idag vin från fem regioner, men hemmaplanen ligger i Veneto. Le Poiane är gjort av druvorna corvina, rondinella och molinara som odlats i Valpolicella Classico nordväst om Verona, där Classico syftar på de högre belägna, kulligare delarna av området. Vinet har genomgått en andra alkoholjäsning tillsammans med pressrester från amaronetillverkningen enligt den s.k. Ripasso-metoden, vilket ger ett fylligare och mer nyanserat vin med inslag av fat, mörka körsbär, salvia, plommon, pomerans, kanel och choklad. Drick det till lamm-, nöt- eller viltkött eller en bit lagrad parmesan. Artikelnummer: 22320Pris: 131 kronorAlkohol: 14%
Bolla grundades 1883 och kan med fog sägas vara en av Italiens mest kända vinproducenter. De producerar idag vin från fem regioner, men hemmaplanen ligger i Veneto. Le Poiane är gjort av druvorna corvina, rondinella och molinara som odlats i Valpolicella Classico nordväst om Verona, där Classico syftar på de högre belägna, kulligare delarna av området.
Vinet har genomgått en andra alkoholjäsning tillsammans med pressrester från amaronetillverkningen enligt den s.k. Ripasso-metoden, vilket ger ett fylligare och mer nyanserat vin med inslag av fat, mörka körsbär, salvia, plommon, pomerans, kanel och choklad. Drick det till lamm-, nöt- eller viltkött eller en bit lagrad parmesan.
Artikelnummer: 22320
Pris: 131 kronor
Alkohol: 14%
Rätter att avnjuta med vinet:
Cipolle ripieni – lökar fyllda med kött
Lökar fyllda med kött. Sätt ugnen på 200 grader. Koka lökarna i ca 35 minuter tills de är mjuka. Skär dem mitt itu horisontellt när de har svalnat lite och gröp ur dem så att det återstår ett ungefär 3 lager tjockt skal. Täck eventuella hål i botten med en bit lök.
Secreto – Grillad spädgris
Låt köttet stå framme i rumstemperatur 5 – 10 minuter innan du skall grilla. Jag styckar köttet i mindre delar, 10 x 12 cm. Jag brukar ...
Rätter att avnjuta med vinet:
Ett litet kåseri dagarna efter påsk
Varje gång jag ser ett konstverk,…
Agnello Cacio e ova
”Agnello Cacio e ova” är en maträtt…
Penne alla Vodka
Penne alla Vodka. En snabblagad modern…
Fläskkotletter med apelsin och marsala
Costolette di Maiale all’arancia -…