Från familjefirman G.D. Vajra kommer en lite fylligare version av Barbera där Superiore anger att det är vin av mognare druvor och högre alkoholhalt.
Barbera-vinerna från Alba har generellt en lite fylligare kropp och en rikare och mjukare fruktighet. Druvorna kommer från familjens äldsta vingårdar som planterades redan 1949!
Efter två års lagring på stora ekfat har vi ett nyanserat vin med fruktig smak av mörka körsbär, plommon, skogshallon, viol och vanilj som smakar bra till lamm- eller nötkött.
Artikelnummer: 23071
Pris: 221 kronor
Alkohol: 14,5%
Barbera d’Alba Superiore, G.D. Vajra Från familjefirman G.D. Vajra kommer en lite fylligare version av Barbera där Superiore anger att det är vin av mognare druvor och högre alkoholhalt. Barbera-vinerna från Alba har generellt en lite fylligare kropp och en rikare och mjukare fruktighet. Druvorna kommer från familjens äldsta vingårdar som planterades redan 1949! Efter två års lagring på stora ekfat har vi ett nyanserat vin med fruktig smak av mörka körsbär, plommon, skogshallon, viol och vanilj som smakar bra till lamm- eller nötkött. Artikelnummer: 23071Pris: 221 kronorAlkohol: 14,5%
Från familjefirman G.D. Vajra kommer en lite fylligare version av Barbera där Superiore anger att det är vin av mognare druvor och högre alkoholhalt.
Barbera-vinerna från Alba har generellt en lite fylligare kropp och en rikare och mjukare fruktighet. Druvorna kommer från familjens äldsta vingårdar som planterades redan 1949!
Efter två års lagring på stora ekfat har vi ett nyanserat vin med fruktig smak av mörka körsbär, plommon, skogshallon, viol och vanilj som smakar bra till lamm- eller nötkött.
Artikelnummer: 23071
Pris: 221 kronor
Alkohol: 14,5%
Rätter att avnjuta med vinet:
Råbiff från Piemonte
Råbiff. Den här rätten som också kan kallas carne cruda piemontese är italienarnas svar på vår råbiff eller fransmännens steak tartare. En rätt som passar bra som förrätt eller vickning på nyårsafton.
Pasta med salsiccia och peperoncino
En italiensk favorit, pasta med salsiccia och peperoncino. Låt peperoncinon puttra i olivolja med vitlöksklyftan under ett par minuter.
Potatisgnocchi med bräserat kött
Gnocchi con brasato är ett smakrikt recept på en gryta med gnocchi, ett recept direkt från Italien ...
Rätter att avnjuta med vinet:
Fläskkotletter med apelsin och marsala
Costolette di Maiale all’arancia -…
Saltimbocca alla romana
Saltimbocca alla romana. Detta är en av…
Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli
Pasta alla Zozzona är en fattigmansrätt…
Bistecca alla Fiorentina
Låt köttet stå framme i rumstemperatur…