AmarettiItalienska mandelkakor
Amaretti är små mandelkex med en intensiv smak som är mycket vanliga och älskade i många italienska regioner, från norr till söder. Det finns många olika varianter, mjuka, strösslade med socker eller krispiga, som i det här recept. De är inte svåra att baka, men kräver lite tid eftersom degen behöver vila i kylen över natten för att få rätt konsistens. Amaretti är de rätta kexen för en söt paus eller för att ackompanjera testunden! De är även perfekta som fyllning till tårtor eller tårtor!
Ingredienser: (ca 40 kakor)
- 1 kryddmått salt
- 4 äggvitor
- 120 gr strösocker
- 200 gr (4 dl) mandelmjöl
- 3-4 bittermandel, riven
- Rivet skal från en halv citron
- florsocker
Gör så här:
Börja med att vispa samman äggvita och salt till ett fast skum. Blanda ihop socker, mandelmjöl, bittermandel och citronzest. Vänd sedan försiktigt ner det i skummet.
Rulla små bollar, ca 10–15 gram eller lite mindre än en matsked. Rulla dem sedan i florsocker. Låt bollarna stå i kylen 12–24 timmar för att torka till sig.
När kakorna torkat lyfter du över dem på en plåt med papper med hjälp av en kniv. Lägg kakorna med ca 2 cm mellanrum.
Pudra alla kakor med florsocker, en tesil fungerar perfekt. Nyp eller tryck sedan till kakorna lite lätt.
Baka kakorna på 180 grader i 15–20 minuter med över- och undervärme utan fläkt. Förvara kakorna i en lufttät burk när de har svalnat.
Servera Amaretti med te, kaffe eller ett litet glas sött vin.
AmarettiItalienska mandelkakor
Amaretti är små mandelkex med en intensiv smak som är mycket vanliga och älskade i många italienska regioner, från norr till söder. Det finns många olika varianter, mjuka, strösslade med socker eller krispiga, som i det här recept. De är inte svåra att baka, men kräver lite tid eftersom degen behöver vila i kylen över natten för att få rätt konsistens. Amaretti är de rätta kexen för en söt paus eller för att ackompanjera testunden! De är även perfekta som fyllning till tårtor eller tårtor!
Ingredienser: (ca 40 kakor)
- 1 kryddmått salt
- 4 äggvitor
- 120 gr strösocker
- 200 gr (4 dl) mandelmjöl
- 3-4 bittermandel, riven
- Rivet skal från en halv citron
- florsocker
Gör så här:
Börja med att vispa samman äggvita och salt till ett fast skum. Blanda ihop socker, mandelmjöl, bittermandel och citronzest. Vänd sedan försiktigt ner det i skummet.
Rulla små bollar, ca 10–15 gram eller lite mindre än en matsked. Rulla dem sedan i florsocker. Låt bollarna stå i kylen 12–24 timmar för att torka till sig.
När kakorna torkat lyfter du över dem på en plåt med papper med hjälp av en kniv. Lägg kakorna med ca 2 cm mellanrum.
Pudra alla kakor med florsocker, en tesil fungerar perfekt. Nyp eller tryck sedan till kakorna lite lätt.
Baka kakorna på 180 grader i 15–20 minuter med över- och undervärme utan fläkt. Förvara kakorna i en lufttät burk när de har svalnat.
Servera Amaretti med te, kaffe eller ett litet glas sött vin.
Fyra fantastiska recept !
Villa Cardea Coffee Drink
Drinkar,Vi Gillar,Louise Laurenius
Villa Cardea. Spexa till din aperitivo med en drink som har allt: sötma, bitterhet och en extra kick från kallbryggt kaffe.
Agnello a scottadito
Smörj lammkotletterna på båda sidor med oljan. Värm upp grillen och grilla dem på hög värme..
Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin
Att tillaga denna rätt anses vara en konst i Italien. Jag har lärt mig denna konst på italienska stjärnrestauranger och hos gamla tanter på...
Peter Nordins Ragú
Reportage,Nötkött,Pasta,Peter Nordin
I Italien benämns denna sås kort och gott som ragù. Ordet Bolognese sägs komma från italienare som utvandrade från Neapeltrakten till USA i början av 1900-talet. Där parade man samman ragùn med spaghetti.