Penne con crema di zucca e gorgonzola

Penne con crema di zucca e gorgonzolaPenne med pumpakräm och gorgonzola

En härligt krämig och värmande pasta som passar under hösten. Lika enkel att laga som att gilla!

 

Ingredienser:

  • 600 gr pumpa
  • 400 gr penne eller annan ”kort” pastasort
  • 200 gr mild Gorgonzola (eller 100 gr lagrad gorgonzola och 100 gr mascarpone)
  • 4 matskedar extra virgin olivolja
  • 2 msk riven lök
  • 3 – 4 dl varmt vatten
  • 4 msk riven Parmigiano Reggiano
  • Salt & peppar efter smak
  • Mjölk (endast vid behov)

 

Gör så här:

Gröp ur pumpaköttet och skär ner den i tärningar i ungefär storleken som en valnöt. Stek den snabbt i en panna med oljan och riven lök. Efter ca 2 – 3 minuters tillagning, tillsätt det varma vattnet och låt koka i ytterligare 5 minuter.

Mixa pumpan med dess kokvatten till en slät och homogen kräm. Tillsätt gorgonzolan med pumpakrämen i en kastrull och låt smälta ner i krämen tills du får en sammetslen konsistens. Om den är för tjock, tillsätt lite mjölk.

Koka pastan al dente och blanda med pumpkrämen. Smaka av med salt och peppar och rikligt med riven parmesanost. Klart att servera!

 

pumpor

 

Mer Halloween:

Blanda orange drinkar till Halloween

Baka Pan dei morti

Italien firar sina helgon

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Penne con crema di zucca e gorgonzolaPenne med pumpakräm och gorgonzola

En härligt krämig och värmande pasta som passar under hösten. Lika enkel att laga som att gilla!

 

Ingredienser:

  • 600 gr pumpa
  • 400 gr penne eller annan ”kort” pastasort
  • 200 gr mild Gorgonzola (eller 100 gr lagrad gorgonzola och 100 gr mascarpone)
  • 4 matskedar extra virgin olivolja
  • 2 msk riven lök
  • 3 – 4 dl varmt vatten
  • 4 msk riven Parmigiano Reggiano
  • Salt & peppar efter smak
  • Mjölk (endast vid behov)

Gör så här:

Gröp ur pumpaköttet och skär ner den i tärningar i ungefär storleken som en valnöt. Stek den snabbt i en panna med oljan och riven lök. Efter ca 2 – 3 minuters tillagning, tillsätt det varma vattnet och låt koka i ytterligare 5 minuter.

Mixa pumpan med dess kokvatten till en slät och homogen kräm. Tillsätt gorgonzolan med pumpakrämen i en kastrull och låt smälta ner i krämen tills du får en sammetslen konsistens. Om den är för tjock, tillsätt lite mjölk.

Koka pastan al dente och blanda med pumpkrämen. Smaka av med salt och peppar och rikligt med riven parmesanost. Klart att servera!

 

pumpor

 

Mer Halloween:

Blanda orange drinkar till Halloween

Baka Pan dei morti

Italien firar sina helgon

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Insalata di fave e pecorino

Insalata di fave e pecorino

Insalata. I Rom är det en tradition att äta nyskördade bondbönor, fave, tillsammans med bitar av Pecorino som en del av 1 maj-firandet! Här har vi utvecklat receptet till en god sallad som smakar fint i vårsolen tillsammans med ett glas lokalt friskt vitt vin som t.ex. en Frascati.

Läs mer

Negroni Sbagliato

Negroni Sbagliato

En bubbligare och lättare variant på en av Italiens mest kända cocktails. Den sägs ha kommit till då en bartender råkade ta fel flaska och ...

Läs mer

Fusilli con pesto invernale

Fusilli con pesto invernale

Uttrycksfull och välsmakande - så kan man definiera den här pastan med en rik mer vintrig variant av pesto baserad på soltorkade tomater...

Läs mer

Affogato-drankt-gelato

Affogato – dränkt gelato

Här kombineras två av Italiens gastronomiska stoltheter; gelaton och espresson, där den första ”dränks” i den andra – affogato betyder just ...

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm