Chiara Condello är ett av Italiens stjärnskott på vinhimlen och har kallats för ”Sangioveses framtid”. Hon har nyligen tagit över den vingård hon växte upp på i Predappio i regionen Emilia-Romagna. Hennes målsättning är att få druvan Sangiovese och växtplatsen att förenas i ett fruktdrivet och välbalanserat vin. Vinet skördas för hand, vinifieras utan tillsatt jäst och lagras sedan 12 månader på stora fat av slavonsk ek. Ett kryddigt vin med toner av körsbär, choklad, basilika och kanel. Ett litet mästerverk för prislappen och gott till det mesta!
UTSETT TILL ÅRETS BÄSTA RÖDA BESTÄLLNINGSVIN 2020!
Artikelnummer: 91224
Pris: 171 kronor
Alkohol: 14%
Chiara Condello 2018 Chiara Condello är ett av Italiens stjärnskott på vinhimlen och har kallats för ”Sangioveses framtid”. Hon har nyligen tagit över den vingård hon växte upp på i Predappio i regionen Emilia-Romagna. Hennes målsättning är att få druvan Sangiovese och växtplatsen att förenas i ett fruktdrivet och välbalanserat vin. Vinet skördas för hand, vinifieras utan tillsatt jäst och lagras sedan 12 månader på stora fat av slavonsk ek. Ett kryddigt vin med toner av körsbär, choklad, basilika och kanel. Ett litet mästerverk för prislappen och gott till det mesta! UTSETT TILL ÅRETS BÄSTA RÖDA BESTÄLLNINGSVIN 2020! Artikelnummer: 91224Pris: 171 kronorAlkohol: 14%
Chiara Condello 2018 Chiara Condello är ett av Italiens stjärnskott på vinhimlen och har kallats för ”Sangioveses framtid”. Hon har nyligen tagit över den vingård hon växte upp på i Predappio i regionen Emilia-Romagna. Hennes målsättning är att få druvan Sangiovese och växtplatsen att förenas i ett fruktdrivet och välbalanserat vin. Vinet skördas för hand, vinifieras utan tillsatt jäst och lagras sedan 12 månader på stora fat av slavonsk ek. Ett kryddigt vin med toner av körsbär, choklad, basilika och kanel. Ett litet mästerverk för prislappen och gott till det mesta! UTSETT TILL ÅRETS BÄSTA RÖDA BESTÄLLNINGSVIN 2020! Artikelnummer: 91224Pris: 171 kronorAlkohol: 14%
Rätter att avnjuta med vinet:
Pasta,Peter Nordin,Reportage,Nötkött
Peter Nordins Ragú
I Italien benämns denna sås kort och gott som ragù. Ordet Bolognese sägs komma från italienare som utvandrade från Neapeltrakten till USA i början av 1900-talet. Där parade man samman ragùn med spaghetti.
Råbiff från Piemonte
Råbiff. Den här rätten som också kan kallas carne cruda piemontese är italienarnas svar på vår råbiff eller fransmännens steak tartare. En rätt som passar bra som förrätt eller vickning på nyårsafton.
Ossobuco alla Milanese
Ett smakrikt italienskt långkok från Milano. Rätten servars traditionellt med Risotto alla Milanese och Gremolata.
Rätter att avnjuta med vinet:
Lasagne alla Bolognese
En av de mest kända och älskade…
Insalata di melone e prosciutto
Insalata di melone e prosciutto. En…
Penne all arrabiata
Penne med kryddig tomatsås. Skala och…
Agnello a scottadito
Smörj lammkotletterna på båda sidor med…