Insalata di ceci estive Sommarsallad med kikärter
En lätt och snabblagad rätt som kan användas på flera sätt; förrätt, lätt lunch eller ett tillbehör till en grillad köttbit.
Ingredienser:
- 400 gr förkokta kikärter
- 300 gr körsbärstomater
- 150 gr gurka
- 50 gr (”en näve”) ruccola
- 20 svarta oliver
- 1/4 rödlök
- 4 msk god olivolja
- Salt & peppar
Gör så här:
Skölj de konserverade kikärterna. Dela tomaterna och skiva gurka och lök. Blanda alla ingredienser och ”dressa” med olivolja, salt och peppar. Klart!
Insalata di ceci estive Sommarsallad med kikärter
En lätt och snabblagad rätt som kan användas på flera sätt; förrätt, lätt lunch eller ett tillbehör till en grillad köttbit.
Ingredienser:
- 400 gr förkokta kikärter
- 300 gr körsbärstomater
- 150 gr gurka
- 50 gr (”en näve”) ruccola
- 20 svarta oliver
- 1/4 rödlök
- 4 msk god olivolja
- Salt & peppar
Gör så här:
Skölj de konserverade kikärterna. Dela tomaterna och skiva gurka och lök. Blanda alla ingredienser och ”dressa” med olivolja, salt och peppar. Klart!
Fyra fantastiska recept !
Gnocchi filanti alla sorrentina
En klassisk rätt från Sorrento-trakten i Campania. Den är både snabb och enkel att göra och slutresultatet är så mycket mer än den insats som den kräver...
Saffranspannacotta
En italiensk Saffranspannacotta. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Skär upp vaniljstången och skrapa ut fröna...
Peter Nordins Tiramisù
Desserter,Vi Gillar,Peter Nordin
Tiramisù. Nu skall vi göra italiensk maräng. Du behöver en termometer. Lägg sockret och vattnet i en kastrull och låt koka på medelvärme. När syrupen närmar sig 110 ° börjar du vispa äggvitorna med elvisp. Vispa till maräng med mjuka luftiga toppar.
Linguine con asparagi e limone
Denna bittersöta longdrink är enkel att svänga ihop, men hemligheten ligger i detaljerna.