Coppa di mascarpone alle PescheMascarponekräm med persikor

Ingredienser Coppa di mascarpone alle Pesche:

  • 4 stora mogna persikor
  • 8 cl amarettolikör eller likör med apelsinsmak
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 250 gr mascarpone
  • ¾ dl socker
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 8 krossade amarettikakor
  • 2 msk lätt rostad flagad mandel

 

 

Gör så här:

Använd en hålslev och sänk ner en persika i taget i kokande vatten och blanchera den i 30 sekunder. Lyft upp den och lägg ner den i en skål med kallt vatten. Gör likadant med alla persikorna. Skär grunda snitt på längden på persikorna och dra av skalen. Halvera och kärna ur dem och skär dem sedan i tunna klyftor. Blanda klyftorna med citronjuice och likör och blanda om väl.

 

Vispa ihop mascarpone och socker till en fluffig blandning. Vispa grädden separat tills det börjar bildas ”toppar”. Vänd ner grädden försiktigt i mascarponekrämen med hjälp av en slickepott.

 

Varva kräm, persikor och kaksmulor i valfritt antal lager i glas eller skålar. Ställ dem i kylen tills servering. Avsluta med att toppa med den rostade mandeln.

Njut nu av din Coppa di mascarpone alle Pesche!

 

Källa: Giallo Zaffareno

Coppa di mascarponealle PescheMascarponekräm med persikor

Ingredienser Coppa di mascarpone alle Pesche:

  • 4 stora mogna persikor
  • 8 cl amarettolikör eller likör med apelsinsmak
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 250 gr mascarpone
  • ¾ dl socker
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 8 krossade amarettikakor
  • 2 msk lätt rostad flagad mandel

Gör så här:

Använd en hålslev och sänk ner en persika i taget i kokande vatten och blanchera den i 30 sekunder. Lyft upp den och lägg ner den i en skål med kallt vatten. Gör likadant med alla persikorna. Skär grunda snitt på längden på persikorna och dra av skalen. Halvera och kärna ur dem och skär dem sedan i tunna klyftor. Blanda klyftorna med citronjuice och likör och blanda om väl.

 

Vispa ihop mascarpone och socker till en fluffig blandning. Vispa grädden separat tills det börjar bildas ”toppar”. Vänd ner grädden försiktigt i mascarponekrämen med hjälp av en slickepott.

 

Varva kräm, persikor och kaksmulor i valfritt antal lager i glas eller skålar. Ställ dem i kylen tills servering. Avsluta med att toppa med den rostade mandeln.

Njut nu av din Coppa di mascarpone alle Pesche!

 

Källa: Giallo Zaffareno

Fler italienska desserter !

Panettone-med-apelsin

Panettone med apelsin

Panettone är en italiensk julkaka som äts på kvällen tillsammans med ett glas söt spumante. Den traditionella versionen innehåller russin...

Läs mer

semifreddo

Semifreddo

Namnet betyder “halvfryst” och det är en klassisk italiensk glassdessert som inte kräver någon glassmaskin och därför är otroligt lätt...

Läs mer

Saffranspannacotta

Saffranspannacotta

En italiensk Saffranspannacotta. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Skär upp vaniljstången och skrapa ut fröna...

Läs mer

Peter-Nordins-Tiramisù

Peter Nordins Tiramisù

Tiramisù. Nu skall vi göra italiensk maräng. Du behöver en termometer. Lägg sockret och vattnet i en kastrull och låt koka på medelvärme. När syrupen närmar sig 110 ° börjar du vispa äggvitorna med elvisp. Vispa till maräng med mjuka luftiga toppar.

Läs mer