Garibaldi SbagliatoBubblande bittersöt longdrink
Giuseppe Garibaldi var en av förgrundsgestalterna när Italien enades till en nation i mitten av 1800-talet. Den klassiska drinken som bär hans namn förenar Campari från norra Italien med solmogna apelsiner från södra Italien. Denna bittersöta longdrink är enkel att svänga ihop, men hemligheten ligger i detaljerna. Se till att använda färska apelsiner, och pressa juicen först när du ska göra drinken.
Sbagliato är det italienska ordet för ”fel” men här känns felet helt rätt eftersom drinken får en djupare karaktär av gin och en extra italiensk touch av prosecco!
Ingredienser:
- 3 cl gin
- 3 cl Campari eller liknande italiensk bitter
- 6 cl färsk apelsinjuice
- Prosecco efter smak
Gör så här:
Blanda Campari, gin och apelsinjuice i ett högt glas, gärna kylt. Fyll på med is, och toppa med Prosecco. Garnera med en apelsinklyfta.
Garibaldi SbagliatoBubblande bittersöt longdrink
Giuseppe Garibaldi var en av förgrundsgestalterna när Italien enades till en nation i mitten av 1800-talet. Den klassiska drinken som bär hans namn förenar Campari från norra Italien med solmogna apelsiner från södra Italien. Denna bittersöta longdrink är enkel att svänga ihop, men hemligheten ligger i detaljerna. Se till att använda färska apelsiner, och pressa juicen först när du ska göra drinken.
Sbagliato är det italienska ordet för ”fel” men här känns felet helt rätt eftersom drinken får en djupare karaktär av gin och en extra italiensk touch av prosecco!
Ingredienser:
- 3 cl gin
- 3 cl Campari eller liknande italiensk bitter
- 6 cl färsk apelsinjuice
- Prosecco efter smak
Gör så här:
Blanda Campari, gin och apelsinjuice i ett högt glas, gärna kylt. Fyll på med is, och toppa med Prosecco. Garnera med en apelsinklyfta.
Fyra fantastiska recept !
En glädjefylld tradition
Drinkar,Vi Gillar,Peter Nordin
Aperitivo är en viktig, glädjefylld och stämningshöjande tradition i Italien - och speciellt i min region Marche
Limoncellosorbet
En fräschare avslutning på en måltid får du leta efter! Det blir lite extra snyggt om man serverar sorbeten i citronskalen.
Ragù bianco
En smakrik och mustig köttfärsås utan tomat och rött vin.
Cacio e Pepe av Peter Nordin
Vegetariskt,Pasta,Peter Nordin
Cacio e Pepe, ett recept av Peter Nordin - den kända kocken som bland annat ägt restaurang Prinsen i Stockholm. www.godaitalien.se.