Garibaldi SbagliatoBubblande bittersöt longdrink
Giuseppe Garibaldi var en av förgrundsgestalterna när Italien enades till en nation i mitten av 1800-talet. Den klassiska drinken som bär hans namn förenar Campari från norra Italien med solmogna apelsiner från södra Italien. Denna bittersöta longdrink är enkel att svänga ihop, men hemligheten ligger i detaljerna. Se till att använda färska apelsiner, och pressa juicen först när du ska göra drinken.
Sbagliato är det italienska ordet för ”fel” men här känns felet helt rätt eftersom drinken får en djupare karaktär av gin och en extra italiensk touch av prosecco!
Ingredienser:
- 3 cl gin
- 3 cl Campari eller liknande italiensk bitter
- 6 cl färsk apelsinjuice
- Prosecco efter smak
Gör så här:
Blanda Campari, gin och apelsinjuice i ett högt glas, gärna kylt. Fyll på med is, och toppa med Prosecco. Garnera med en apelsinklyfta.
Garibaldi SbagliatoBubblande bittersöt longdrink
Giuseppe Garibaldi var en av förgrundsgestalterna när Italien enades till en nation i mitten av 1800-talet. Den klassiska drinken som bär hans namn förenar Campari från norra Italien med solmogna apelsiner från södra Italien. Denna bittersöta longdrink är enkel att svänga ihop, men hemligheten ligger i detaljerna. Se till att använda färska apelsiner, och pressa juicen först när du ska göra drinken.
Sbagliato är det italienska ordet för ”fel” men här känns felet helt rätt eftersom drinken får en djupare karaktär av gin och en extra italiensk touch av prosecco!
Ingredienser:
- 3 cl gin
- 3 cl Campari eller liknande italiensk bitter
- 6 cl färsk apelsinjuice
- Prosecco efter smak
Gör så här:
Blanda Campari, gin och apelsinjuice i ett högt glas, gärna kylt. Fyll på med is, och toppa med Prosecco. Garnera med en apelsinklyfta.
Fyra fantastiska recept !
Funghi porcini alla crema
Gräddstuvad karljohanssvamp är ett lyxigt tillbehör som är enkelt att förbereda, allt du behöver är ...
Paolo’s Tiramisú
Under vårt besök i det blomstrande Menaggio vid Comosjön träffade vi Paolo som brinner för matlagning. En kväll bjuder Paolo på hans fantastiska Tiramisú, receptet delar vi nu med er!
Ravioli med ricotta lök och salvia
Vegetariskt,Pasta,Peter Nordin
Små pastakuddar fyllda med lök och ricotta slungade i salvia från trädgården med varmt smör och nyriven parmesan...
Pasta con ragù di lenticchie
Pasta med linsragù är ett veganskt alternativ till den klassiska ”köttfärssåsen” som vi alla känner till. Receptet och tillagningen...