Panna cotta al caffèKaffepannacotta
En läcker dessert där den traditionella krämiga pannacottan samsas med härligt italiensk kaffe och mörk choklad. Vem kan tacka nej till den smakexplosionen?
Ett perfekt sätt att servera efterrätt och kaffe i ett!
Ingredienser: (6 portioner)
- 1 ½ dl starkt kaffe (mocca eller espresso)
- 5 dl vispgrädde
- 100 gr socker
- 8 gr gelatin
- ½ vaniljstång
- Till kaffesåsen:
- 100 gr mörk choklad
- 8 cl kaffe
Gör så här:
Börja med att göra kaffet och låt det svalna. Blötlägg gelatinet i rikligt med kallt vatten.
Häll grädden i en kastrull, tillsätt sockret och vaniljen, både frön och skal. Koka upp. Krama ur det nu mjuka gelatinet och tillsätt det i grädden. Rör om ordentligt så gelatinet löses upp och tillsätt sedan 1 ½ dl kaffe. Passera blandningen genom en finmaskig sil och häll upp i 6 st formar. Ställ i kylen i minst 3-4 timmar.
Förbered såsen strax innan servering. Smält den mörka chokladen i ett vattenbad eller i mikron. Tillsätt 8 cl varmt kaffe och blanda väl tills du får en smidig men trögflytande sås.
Vänd upp pannacottan på tallrikar, häll över såsen och dekorera gärna med några kaffebönor. Servera omedelbart.
Om du har svårt att få ut pannacottan ur formarna, så värm en kniv i kokande vatten och skär längs hela kanten runt formen. Doppa formen i kokande vatten en sekund och vänd den sedan upp och ner på ett fat.
Panna cotta al caffèKaffepannacotta
En läcker dessert där den traditionella krämiga pannacottan samsas med härligt italiensk kaffe och mörk choklad. Vem kan tacka nej till den smakexplosionen?
Ett perfekt sätt att servera efterrätt och kaffe i ett!
Ingredienser: (6 portioner)
- 1 ½ dl starkt kaffe (mocca eller espresso)
- 5 dl vispgrädde
- 100 gr socker
- 8 gr gelatin
- ½ vaniljstång
- Till kaffesåsen:
- 100 gr mörk choklad
- 8 cl kaffe
Gör så här:
Börja med att göra kaffet och låt det svalna. Blötlägg gelatinet i rikligt med kallt vatten.
Häll grädden i en kastrull, tillsätt sockret och vaniljen, både frön och skal. Koka upp. Krama ur det nu mjuka gelatinet och tillsätt det i grädden. Rör om ordentligt så gelatinet löses upp och tillsätt sedan 1 ½ dl kaffe. Passera blandningen genom en finmaskig sil och häll upp i 6 st formar. Ställ i kylen i minst 3-4 timmar.
Förbered såsen strax innan servering. Smält den mörka chokladen i ett vattenbad eller i mikron. Tillsätt 8 cl varmt kaffe och blanda väl tills du får en smidig men trögflytande sås.
Vänd upp pannacottan på tallrikar, häll över såsen och dekorera gärna med några kaffebönor. Servera omedelbart.
Om du har svårt att få ut pannacottan ur formarna, så värm en kniv i kokande vatten och skär längs hela kanten runt formen. Doppa formen i kokande vatten en sekund och vänd den sedan upp och ner på ett fat.
Fyra fantastiska recept !
Prosciuttorullar med ruccola och soltorkade tomater
Trevliga rullader med italienska smaker.
Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin
Att tillaga denna rätt anses vara en konst i Italien. Jag har lärt mig denna konst på italienska stjärnrestauranger och hos gamla tanter på...
Tiramisú med pepparkakor och rom
Tiramisu är en klassisk dessert från Treviso i Veneto. I detta recept adderar vi pepparkakor och rom för att få smaken av jul!
Tortino di cioccolato con cuore fondente
Chokladfondant är en lyxig och smakrik efterrätt med en djup smak av choklad. Servera som den är eller med din favorit-gelato...