Panna cotta al caffè

Panna cotta al caffèKaffepannacotta

En läcker dessert där den traditionella krämiga pannacottan samsas med härligt italiensk kaffe och mörk choklad. Vem kan tacka nej till den smakexplosionen?

Ett perfekt sätt att servera efterrätt och kaffe i ett!

 

Ingredienser: (6 portioner)

  • 1 ½ dl starkt kaffe (mocca eller espresso)
  • 5 dl vispgrädde
  • 100 gr socker
  • 8 gr gelatin
  • ½ vaniljstång
  • Till kaffesåsen:
  • 100 gr mörk choklad
  • 8 cl kaffe

 

Gör så här:

Börja med att göra kaffet och låt det svalna. Blötlägg gelatinet i rikligt med kallt vatten.

Häll grädden i en kastrull, tillsätt sockret och vaniljen, både frön och skal. Koka upp. Krama ur det nu mjuka gelatinet och tillsätt det i grädden. Rör om ordentligt så gelatinet löses upp och tillsätt sedan 1 ½ dl kaffe. Passera blandningen genom en finmaskig sil och häll upp i 6 st formar. Ställ i kylen i minst 3-4 timmar.

Förbered såsen strax innan servering. Smält den mörka chokladen i ett vattenbad eller i mikron. Tillsätt 8 cl varmt kaffe och blanda väl tills du får en smidig men trögflytande sås.

Vänd upp pannacottan på tallrikar, häll över såsen och dekorera gärna med några kaffebönor. Servera omedelbart.

Om du har svårt att få ut pannacottan ur formarna, så värm en kniv i kokande vatten och skär längs hela kanten runt formen. Doppa formen i kokande vatten en sekund och vänd den sedan upp och ner på ett fat.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 
Ruffino Vinsanto Serelle

Panna cotta al caffèKaffepannacotta

En läcker dessert där den traditionella krämiga pannacottan samsas med härligt italiensk kaffe och mörk choklad. Vem kan tacka nej till den smakexplosionen?

Ett perfekt sätt att servera efterrätt och kaffe i ett!

 

Ingredienser: (6 portioner)

  • 1 ½ dl starkt kaffe (mocca eller espresso)
  • 5 dl vispgrädde
  • 100 gr socker
  • 8 gr gelatin
  • ½ vaniljstång
  • Till kaffesåsen:
  • 100 gr mörk choklad
  • 8 cl kaffe

Gör så här:

Börja med att göra kaffet och låt det svalna. Blötlägg gelatinet i rikligt med kallt vatten.

Häll grädden i en kastrull, tillsätt sockret och vaniljen, både frön och skal. Koka upp. Krama ur det nu mjuka gelatinet och tillsätt det i grädden. Rör om ordentligt så gelatinet löses upp och tillsätt sedan 1 ½ dl kaffe. Passera blandningen genom en finmaskig sil och häll upp i 6 st formar. Ställ i kylen i minst 3-4 timmar.

Förbered såsen strax innan servering. Smält den mörka chokladen i ett vattenbad eller i mikron. Tillsätt 8 cl varmt kaffe och blanda väl tills du får en smidig men trögflytande sås.

Vänd upp pannacottan på tallrikar, häll över såsen och dekorera gärna med några kaffebönor. Servera omedelbart.

Om du har svårt att få ut pannacottan ur formarna, så värm en kniv i kokande vatten och skär längs hela kanten runt formen. Doppa formen i kokande vatten en sekund och vänd den sedan upp och ner på ett fat.

Ruffino Vinsanto Serelle

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Pasta con ragú di pollo – kycklingragu

Pasta con ragú di pollo – kycklingragu

Kycklingragù är en lätt och delikat sås tillagad med finskuret eller malet kycklingkött.

Läs mer

FOCACCIA COL FORMAGGIO AL PESTO

Focaccia Col Formaggio Al Pesto

Foccacia Col Formaggio al Pesto. En focaccia är ett härligt bröd att bjuda på när man är många, som blir härligt saftigt tack vara olivoljan.

Läs mer

Pasta con tonno e briciole – pasta med tonfisk

Pasta con tonno e briciole – pasta med tonfisk

Pasta med tonfisk och brödsmulor. Mjukstek löken på medelvärme i olivoljan i en panna som är stor nog för att rymma den färdiga pastan och såsen, i ungefär 5 minuter. Tillsätt vitlök och chili och fortsätt att fräsa tills vitlöken är gyllenbrun, i ungefär 1 minut.

Läs mer

Cannoli-al-limoncello

Cannoli al limoncello

Detta är klassiska sicilianska bakverk med smak av syrlig citron och limoncello. Underbara delikatesser som uppskattas av alla åldrar...

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm