Panna cotta al caffè

Panna cotta al caffèKaffepannacotta

En läcker dessert där den traditionella krämiga pannacottan samsas med härligt italiensk kaffe och mörk choklad. Vem kan tacka nej till den smakexplosionen?

Ett perfekt sätt att servera efterrätt och kaffe i ett!

 

Ingredienser: (6 portioner)

  • 1 ½ dl starkt kaffe (mocca eller espresso)
  • 5 dl vispgrädde
  • 100 gr socker
  • 8 gr gelatin
  • ½ vaniljstång
  • Till kaffesåsen:
  • 100 gr mörk choklad
  • 8 cl kaffe

 

Gör så här:

Börja med att göra kaffet och låt det svalna. Blötlägg gelatinet i rikligt med kallt vatten.

Häll grädden i en kastrull, tillsätt sockret och vaniljen, både frön och skal. Koka upp. Krama ur det nu mjuka gelatinet och tillsätt det i grädden. Rör om ordentligt så gelatinet löses upp och tillsätt sedan 1 ½ dl kaffe. Passera blandningen genom en finmaskig sil och häll upp i 6 st formar. Ställ i kylen i minst 3-4 timmar.

Förbered såsen strax innan servering. Smält den mörka chokladen i ett vattenbad eller i mikron. Tillsätt 8 cl varmt kaffe och blanda väl tills du får en smidig men trögflytande sås.

Vänd upp pannacottan på tallrikar, häll över såsen och dekorera gärna med några kaffebönor. Servera omedelbart.

Om du har svårt att få ut pannacottan ur formarna, så värm en kniv i kokande vatten och skär längs hela kanten runt formen. Doppa formen i kokande vatten en sekund och vänd den sedan upp och ner på ett fat.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 
Ruffino Vinsanto Serelle

Panna cotta al caffèKaffepannacotta

En läcker dessert där den traditionella krämiga pannacottan samsas med härligt italiensk kaffe och mörk choklad. Vem kan tacka nej till den smakexplosionen?

Ett perfekt sätt att servera efterrätt och kaffe i ett!

 

Ingredienser: (6 portioner)

  • 1 ½ dl starkt kaffe (mocca eller espresso)
  • 5 dl vispgrädde
  • 100 gr socker
  • 8 gr gelatin
  • ½ vaniljstång
  • Till kaffesåsen:
  • 100 gr mörk choklad
  • 8 cl kaffe

Gör så här:

Börja med att göra kaffet och låt det svalna. Blötlägg gelatinet i rikligt med kallt vatten.

Häll grädden i en kastrull, tillsätt sockret och vaniljen, både frön och skal. Koka upp. Krama ur det nu mjuka gelatinet och tillsätt det i grädden. Rör om ordentligt så gelatinet löses upp och tillsätt sedan 1 ½ dl kaffe. Passera blandningen genom en finmaskig sil och häll upp i 6 st formar. Ställ i kylen i minst 3-4 timmar.

Förbered såsen strax innan servering. Smält den mörka chokladen i ett vattenbad eller i mikron. Tillsätt 8 cl varmt kaffe och blanda väl tills du får en smidig men trögflytande sås.

Vänd upp pannacottan på tallrikar, häll över såsen och dekorera gärna med några kaffebönor. Servera omedelbart.

Om du har svårt att få ut pannacottan ur formarna, så värm en kniv i kokande vatten och skär längs hela kanten runt formen. Doppa formen i kokande vatten en sekund och vänd den sedan upp och ner på ett fat.

Ruffino Vinsanto Serelle

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin

Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin

Att tillaga denna rätt anses vara en konst i Italien. Jag har lärt mig denna konst på italienska stjärnrestauranger och hos gamla tanter på...

Läs mer

Tiramisú med pepparkakor och rom

Tiramisu är en klassisk dessert från Treviso i Veneto. I detta recept adderar vi pepparkakor och rom för att få smaken av jul!

Läs mer

Tortino di cioccolato con cuore fondente

Chokladfondant är en lyxig och smakrik efterrätt med en djup smak av choklad. Servera som den är eller med din favorit-gelato...

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm