Mousse al cioccolato e amaretto

Mousse al cioccolato e amaretto

En härligt krämig mousse med smak av choklad och den italienska mandellikören amaretto. Denna dessert är enkel att tillaga och otroligt god. Uteslut likören för ett alkoholfritt alternativ.

 

Ingredienser: (4 portioner)

  • 100g mörk choklad, 80% kakao
  • 2 ägg
  • 40g strösocker (ca 3 msk)
  • 1 nypa salt
  • 2,5 dl grädde
  • 3 msk mandellikör
  • Ev. Färska bär till servering

 

Gör så här:

Smält 80g av chokladen i ett vattenbad.

 

Separera äggulorna från vitan. Vispa äggulorna och sockret i ca 3 minuter med elvisp. Vänd ner den smälta chokladen i äggkrämen.

 

Vispa äggvitorna hårt tillsammans med salt, vänd ned i smeten. Vispa sedan 2 dl av grädden och vänd ned i smeten. Häll i mandellikören och blanda försiktigt.

 

Lägg upp moussen i glas och låt stå i kylen i minst 3 timmar. Vispa resterande grädde och hacka resterande choklad. Servera moussen med en klick grädde, hackad choklad och eventuellt färska bär. NJUT!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 
Ruffino Vinsanto Serelle

Mousse al cioccolato e amaretto

En härligt krämig mousse med smak av choklad och den italienska mandellikören amaretto. Denna dessert är enkel att tillaga och otroligt god. Uteslut likören för ett alkoholfritt alternativ.

 

Ingredienser: (4 portioner)

  • 100g mörk choklad, 80% kakao
  • 2 ägg
  • 40g strösocker (ca 3 msk)
  • 1 nypa salt
  • 2,5 dl grädde
  • 3 msk mandellikör
  • Ev. Färska bär till servering
Ruffino Vinsanto Serelle

Gör så här:

Smält 80g av chokladen i ett vattenbad.

 

Separera äggulorna från vitan. Vispa äggulorna och sockret i ca 3 minuter med elvisp. Vänd ner den smälta chokladen i äggkrämen.

 

Vispa äggvitorna hårt tillsammans med salt, vänd ned i smeten. Vispa sedan 2 dl av grädden och vänd ned i smeten. Häll i mandellikören och blanda försiktigt.

 

Lägg upp moussen i glas och låt stå i kylen i minst 3 timmar. Vispa resterande grädde och hacka resterande choklad. Servera moussen med en klick grädde, hackad choklad och eventuellt färska bär. NJUT!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fler italienska desserter !

Frutta fresca con mascarpone e limoncello

Söta frukter med en mascarponekräm och limoncello.

Läs mer

Torta Alle Fragole Di Nonna

Ingenting markerar väl starten på sommaren så mycket som jordgubbar och den här italienska tårtan som görs ”på mormors vis”. En härligt ...

Läs mer

Cannoli-med-apelsin-och-pistage

Cannoli med apelsin och pistage

Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls med apelsin- och citronkräm med ricotta.

Läs mer

Crostata con ricotta e limoncello

Crostata con ricotta e limoncello

En mycket god paj eller tårta med en frisk fyllning av den italienska färskosten ricotta och citronikören limoncello. Citronens fräschör ...

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm