Mousse al cioccolato e amaretto

En härligt krämig mousse med smak av choklad och den italienska mandellikören amaretto. Denna dessert är enkel att tillaga och otroligt god. Uteslut likören för ett alkoholfritt alternativ.

 

Ingredienser:

  • 100g mörk choklad, 80% kakao
  • 2 ägg
  • 40g strösocker
  • 1 nypa salt
  • 2,5 dl grädde
  • 3 msk mandellikör
  • Ev. Färska bär till servering

 

Gör så här:

Smält 80g av chokladen i ett vattenbad.

 

Separera äggulorna från vitan. Vispa äggulorna och sockret i ca 3 minuter med elvisp. Vänd ner den smälta chokladen i äggkrämen.

 

Vispa äggvitorna hårt tillsammans med salt, vänd ned i smeten. Vispa sedan 2 dl av grädden och vänd ned i smeten. Häll i mandellikören och blanda försiktigt.

 

Lägg upp moussen i glas och låt stå i kylen i minst 3 timmar. Vispa resterande grädde och hacka resterande choklad. Servera moussen med en klick grädde, hackad choklad och eventuellt färska bär. NJUT!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 
Ruffino Vinsanto Serelle

Mousse al cioccolato e amaretto

En härligt krämig mousse med smak av choklad och den italienska mandellikören amaretto. Denna dessert är enkel att tillaga och otroligt god. Uteslut likören för ett alkoholfritt alternativ.

 

Ingredienser:

  • 100g mörk choklad, 80% kakao
  • 2 ägg
  • 40g strösocker
  • 1 nypa salt
  • 2,5 dl grädde
  • 3 msk mandellikör
  • Ev. Färska bär till servering
Ruffino Vinsanto Serelle

Gör så här:

Smält 80g av chokladen i ett vattenbad.

 

Separera äggulorna från vitan. Vispa äggulorna och sockret i ca 3 minuter med elvisp. Vänd ner den smälta chokladen i äggkrämen.

 

Vispa äggvitorna hårt tillsammans med salt, vänd ned i smeten. Vispa sedan 2 dl av grädden och vänd ned i smeten. Häll i mandellikören och blanda försiktigt.

 

Lägg upp moussen i glas och låt stå i kylen i minst 3 timmar. Vispa resterande grädde och hacka resterande choklad. Servera moussen med en klick grädde, hackad choklad och eventuellt färska bär. NJUT!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fler italienska desserter !

Coppa-di-mascarpone-alle-Pesche

Coppa di mascarpone alle Pesche

Enkel italiensk dessert på mascarponekräm, amarettikakor och persikor smaksatta med citron och amaretto.

Läs mer

glassfylld-panettone

Glassfylld panettone

Ingen riktig jul utan panettone. Så är det faktiskt om du frågar en italienare. Framförallt i de norra delarna av landet. I detta recept fylls kakan med glass och toppas med mörk choklad…

Läs mer

Limoncellotryffel

Limoncellotryffel

Italienskt julgodis med smak av citronlikören limoncello och vit choklad.

Läs mer

Panna cotta al caffè

Panna cotta al caffè

En läcker dessert där den traditionella krämiga pannacottan samsas med härligt italiensk kaffe och mörk choklad.

Läs mer