Spritz di natale
En vintrig version av spritz med smak av tranbär och rosmarin. Servera som fördrink till helgens julmiddag.
Ingredienser:
- 5 cl (0,5 dl) aperol eller villa cardea aperitivo
- 5 cl (0,5 dl) prosecco
- 2 cl soda vatten
- 2 cl tranbärsjuice
- is
- Ev. färsk rosmarin
- Ev. frysta tranbär
Gör så här:
Fyll ett stort vinglas med is. Häll i aperol/villa cardea och prosecco. Toppa med tranbärsjuice och soda vatten. Lägg i en kvist färsk rosmarin och frysta tranbär. Servera direkt!
Spritz di natale
En vintrig version av spritz med smak av tranbär och rosmarin. Servera som fördrink till helgens julmiddag.
Ingredienser:
- 5 cl (0,5 dl) aperol eller villa cardea aperitivo
- 5 cl (0,5 dl) prosecco
- 2 cl soda vatten
- 2 cl tranbärsjuice
- is
- Ev. färsk rosmarin
- Ev. frysta tranbär
Gör så här:
Fyll ett stort vinglas med is. Häll i aperol/villa cardea och prosecco. Toppa med tranbärsjuice och soda vatten. Lägg i en kvist färsk rosmarin och frysta tranbär. Servera direkt!
Mer italiensk jul !
Saffransbiscotti
Biscotti är en klassisk italiensk skorpa med mandel. I detta recept tillsätter vi saffran. Dessa enkla, söta och knapriga skorpor passar perfekt till glöggen eller kaffet!
Pasta med saffran och citron
En enkel men färgstark pasta med saffran och citron!
Tiramisú med pepparkakor och rom
Tiramisu är en klassisk dessert från Treviso i Veneto. I detta recept adderar vi pepparkakor och rom för att få smaken av jul!