Citron- och basilikasillEn sill till midsommar med italiensk inspiration, med smak av syrlig citron och fräsch basilika.
Ingredienser:
- 1 pkt 5 minuters-sill på 420 gram.
- 1 msk finrivet citronskal
- 1 msk pressad citron
- ½ kruka strimlad färsk basilika
- 10 blad färsk basilika till garnering (valfritt)
- 2,5 dl gräddfil
- ½ dl majonnäs
- 1 vitlöksklyfta
- 1 krm salt
- ½ krm svartpeppar
- 1 tsk socker
Gör så här:
Riv skalet från citronen och pressa sedan ut saften du har ca 1 msk vardera av skal och saft.
Blanda citronskal, citronsaft, hackad basilika, gräddfil, majonnäs, salt, peppar och socker i en skål. Pressa i vitlöken och blanda runt.
Häll av sillen och skär den i portionsbitar. Spara eventuellt lite av lagen och häll ner i såsen för önskad tjocklek och mer smak på såsen. Tillsätt sillen till såsen och vänd runt. Smaka av med salt, peppar och socker.
Lägg upp sillen i en eller två burkar och låt stå minst 6 timmar. Gärna över natten eller något dygn så att smakerna hinner sätta sig.
Citron- och basilikasillEn sill till midsommar med italiensk inspiration, med smak av syrlig citron och fräsch basilika.
Ingredienser:
- 1 pkt 5 minuters-sill på 420 gram.
- 1 msk finrivet citronskal
- 1 msk pressad citron
- ½ kruka strimlad färsk basilika
- 10 blad färsk basilika till garnering (valfritt)
- 2,5 dl gräddfil
- ½ dl majonnäs
- 1 vitlöksklyfta
- 1 krm salt
- ½ krm svartpeppar
- 1 tsk socker
Gör så här:
Riv skalet från citronen och pressa sedan ut saften du har ca 1 msk vardera av skal och saft.
Blanda citronskal, citronsaft, hackad basilika, gräddfil, majonnäs, salt, peppar och socker i en skål. Pressa i vitlöken och blanda runt.
Häll av sillen och skär den i portionsbitar. Spara eventuellt lite av lagen och häll ner i såsen för önskad tjocklek och mer smak på såsen. Tillsätt sillen till såsen och vänd runt. Smaka av med salt, peppar och socker.
Lägg upp sillen i en eller två burkar och låt stå minst 6 timmar. Gärna över natten eller något dygn så att smakerna hinner sätta sig.
Fyra fantastiska recept !
Gnocchi filanti alla sorrentina
En klassisk rätt från Sorrento-trakten i Campania. Den är både snabb och enkel att göra och slutresultatet är så mycket mer än den insats som den kräver...
Pesche arrosto con salsa ai lamponi
En oväntad god dessert med grillade persikor, stracciatella, hallon och basilika!
Vincisgrassi alla Nordin
Vincisgrassi. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten på spisen. Koka alla pasta-ark 1 minut och lägg ut på kökshanddukar. Nu skall vi..
Limoncello Lady
Denna bubbliga, friska och smakrika drink med smak av sommar kräver endast tre ingredienser!