Citron- och basilikasill

Citron- och basilikasillEn sill till midsommar med italiensk inspiration, med smak av syrlig citron och fräsch basilika.

Ingredienser:

  • 1 pkt 5 minuters-sill på 420 gram.
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 1 msk pressad citron
  • ½ kruka strimlad färsk basilika
  • 10 blad färsk basilika till garnering (valfritt)
  • 2,5 dl gräddfil
  • ½ dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
  • ½ krm svartpeppar
  • 1 tsk socker

 

Gör så här:

Riv skalet från citronen och pressa sedan ut saften du har ca 1 msk vardera av skal och saft.

 

Blanda citronskal, citronsaft, hackad basilika, gräddfil, majonnäs, salt, peppar och socker i en skål. Pressa i vitlöken och blanda runt.

 

Häll av sillen och skär den i portionsbitar. Spara eventuellt lite av lagen och häll ner i såsen för önskad tjocklek och mer smak på såsen. Tillsätt sillen till såsen och vänd runt. Smaka av med salt, peppar och socker.

 

Lägg upp sillen i en eller två burkar och låt stå minst 6 timmar. Gärna över natten eller något dygn så att smakerna hinner sätta sig.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Citron- och basilikasillEn sill till midsommar med italiensk inspiration, med smak av syrlig citron och fräsch basilika.

Ingredienser:

  • 1 pkt 5 minuters-sill på 420 gram.
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 1 msk pressad citron
  • ½ kruka strimlad färsk basilika
  • 10 blad färsk basilika till garnering (valfritt)
  • 2,5 dl gräddfil
  • ½ dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
  • ½ krm svartpeppar
  • 1 tsk socker

Gör så här:

Riv skalet från citronen och pressa sedan ut saften du har ca 1 msk vardera av skal och saft.

 

Blanda citronskal, citronsaft, hackad basilika, gräddfil, majonnäs, salt, peppar och socker i en skål. Pressa i vitlöken och blanda runt.

 

Häll av sillen och skär den i portionsbitar. Spara eventuellt lite av lagen och häll ner i såsen för önskad tjocklek och mer smak på såsen. Tillsätt sillen till såsen och vänd runt. Smaka av med salt, peppar och socker.

 

Lägg upp sillen i en eller två burkar och låt stå minst 6 timmar. Gärna över natten eller något dygn så att smakerna hinner sätta sig.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Gnocchi filanti alla sorrentina

Gnocchi filanti alla sorrentina

En klassisk rätt från Sorrento-trakten i Campania. Den är både snabb och enkel att göra och slutresultatet är så mycket mer än den insats som den kräver...

Läs mer

Pesche-arrosto-con-salsa-ai-lamponi

Pesche arrosto con salsa ai lamponi

En oväntad god dessert med grillade persikor, stracciatella, hallon och basilika!

Läs mer

Vincisgrassi alla Nordin

Vincisgrassi alla Nordin

Vincisgrassi. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten på spisen. Koka alla pasta-ark 1 minut och lägg ut på kökshanddukar. Nu skall vi..

Läs mer

L’iniezione di limone

Limoncello Lady

Denna bubbliga, friska och smakrika drink med smak av sommar kräver endast tre ingredienser!

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm