Torta di biscotti e cioccolato

Torta di biscotti e cioccolatoItaliensk tårta av choklad och mascarpone

Denna underbara tårta måste stå i kylen över natten. Så var ute i god tid. Jag väger allt, så man säkrar rätt konsistens.

 

Ingredienser:

Kakbotten

  • 175 g italienska biscotti-kakor
  • 75 g mjukt smör

Chokladfyllningen:

  • 220 g mascarpone, rumstempererad
  • 25 g brunt socker (ibland använder vi muscavadosocker)
  • 40 g vanligt strösocker
  • 95 g mörk choklad 60%
  • 75 g vispgrädde
  • 7 g maizena-mjöl

Ganache:

  • 60 g mörk choklad i små bitar 70%
  • 65 g vispgrädde

Servering:

  • 3 msk kakao
  • 1 msk florsocker
  • 2 dl grädde
  • 1 knivsudd äkta vaniljsocker

 

Gör så här:

Kakbotten:

Sätt ugnen på 155°.

Mixa kakor och smör i matberedaren tills du får en konsistens som fuktig sand. Tryck ut i en springform klädd i bakplåtspapper, som när du gör en klassisk cheesecake. Baka 10 minuter och låt svalna på köksbänken.

 

Chokladfyllningen:

Mixa samman allt socker med mascarponen i matberedaren till en slät massa. Smält chokladen med grädden över vattenbad och sikta i mjölet i chokladblandningen. Blanda. Tillsätt chokladsmeten i matberedaren och mixa till slät massa. Häll allt i springformen och baka 15-18 minuter. Konsistensen skall vara litet svajig i mitten och fastare längs kanterna. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar med öppen ugnslucka i ca 60 minuter. Ställ i kyl över natten för att kallna helt.

 

Ganache:

Lägg chokladen i bunke. Koka upp grädden och slå över chokladen. Låt allt smälta till en glansig kräm. Bred ut över tårtans yta. Låt svalna.

 

Servering:

Sikta generöst tårtan med kakao. Vispa grädden luftig med mjuka toppar. Tillsätt florsockret och blanda.

Låt tårtan bli rumsvarm 60 minuter innan servering. Skär fina biter och servera med grädden.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

¨

Torta di biscotti e cioccolatoItaliensk tårta av choklad och mascarpone

Denna underbara tårta måste stå i kylen över natten. Så var ute i god tid. Jag väger allt, så man säkrar rätt konsistens.

 

Ingredienser:

Kakbotten

  • 175 g italienska biscotti-kakor
  • 75 g mjukt smör

Chokladfyllningen:

  • 220 g mascarpone, rumstempererad
  • 25 g brunt socker (ibland använder vi muscavadosocker)
  • 40 g vanligt strösocker
  • 95 g mörk choklad 60%
  • 75 g vispgrädde
  • 7 g maizena-mjöl

Ganache:

  • 60 g mörk choklad i små bitar 70%
  • 65 g vispgrädde

Servering:

  • 3 msk kakao
  • 1 msk florsocker
  • 2 dl grädde
  • 1 knivsudd äkta vaniljsocker

Gör så här:

Kakbotten:

Sätt ugnen på 155°.

Mixa kakor och smör i matberedaren tills du får en konsistens som fuktig sand. Tryck ut i en springform klädd i bakplåtspapper, som när du gör en klassisk cheesecake. Baka 10 minuter och låt svalna på köksbänken.

 

Chokladfyllningen:

Mixa samman allt socker med mascarponen i matberedaren till en slät massa. Smält chokladen med grädden över vattenbad och sikta i mjölet i chokladblandningen. Blanda. Tillsätt chokladsmeten i matberedaren och mixa till slät massa. Häll allt i springformen och baka 15-18 minuter. Konsistensen skall vara litet svajig i mitten och fastare längs kanterna. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar med öppen ugnslucka i ca 60 minuter. Ställ i kyl över natten för att kallna helt.

 

Ganache:

Lägg chokladen i bunke. Koka upp grädden och slå över chokladen. Låt allt smälta till en glansig kräm. Bred ut över tårtans yta. Låt svalna.

 

Servering:

Sikta generöst tårtan med kakao. Vispa grädden luftig med mjuka toppar. Tillsätt florsockret och blanda.

Låt tårtan bli rumsvarm 60 minuter innan servering. Skär fina biter och servera med grädden.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer av Peter Nordin !

Fettuccine Alfredo

Längtan efter Italien

Längtan efter Italien. Just nu kan vi mest längta efter Italien, då Covid-19 sätter sina klor landets invånare ...

Read More

fattigas kok

De fattigas kök

Inget får gå förlorat i köket sa alltid min far och mor – en generation som var med om den unika lyxen att för första gången njuta en banan i Sverige.

Read More

Historien om Vincisgrassi.

Historien om Vincisgrassi

Historien om Vincisgrassi. För några dagar sedan satt jag på torget i en liten by på en höjd över havet i Marche. Torre di Palme påminner..

Read More

Spaghetti-alle-Vongole-av-Peter-Nordin

Spaghetti alle Vongole av Peter Nordin

Spaghetti alle vongole har sitt ursprung i Neapel, på den italienska kusten. Musslor har utgjort en del av den lokala gastronomin sedan ...

Read More

Mer av Peter Nordin !

Surdegsbröd
Surdegsbröd

Till detta ljuvliga bröd gör vi en klassisk ’levain’, dvs du puffar surdegen extra med starkt vitt brödmjöl och vatten, som får jäsa minst...

Read More

Torta-Caprese
Torta Caprese

Torta Caprese! Här kommer min historia om en legendarisk och underbar tårta av choklad och mandel. Läs alla desserter på ww.godaitalien.se

Read More

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm