Torta di biscotti e cioccolatoItaliensk tårta av choklad och mascarpone

Denna underbara tårta måste stå i kylen över natten. Så var ute i god tid. Jag väger allt, så man säkrar rätt konsistens.

 

Ingredienser:

Kakbotten

  • 175 g italienska biscotti-kakor
  • 75 g mjukt smör

Chokladfyllningen:

  • 220 g mascarpone, rumstempererad
  • 25 g brunt socker (ibland använder vi muscavadosocker)
  • 40 g vanligt strösocker
  • 95 g mörk choklad 60%
  • 75 g vispgrädde
  • 7 g maizena-mjöl

Ganache:

  • 60 g mörk choklad i små bitar 70%
  • 65 g vispgrädde

Servering:

  • 3 msk kakao
  • 1 msk florsocker
  • 2 dl grädde
  • 1 knivsudd äkta vaniljsocker

 

Gör så här:

Kakbotten:

Sätt ugnen på 155°.

Mixa kakor och smör i matberedaren tills du får en konsistens som fuktig sand. Tryck ut i en springform klädd i bakplåtspapper, som när du gör en klassisk cheesecake. Baka 10 minuter och låt svalna på köksbänken.

 

Chokladfyllningen:

Mixa samman allt socker med mascarponen i matberedaren till en slät massa. Smält chokladen med grädden över vattenbad och sikta i mjölet i chokladblandningen. Blanda. Tillsätt chokladsmeten i matberedaren och mixa till slät massa. Häll allt i springformen och baka 15-18 minuter. Konsistensen skall vara litet svajig i mitten och fastare längs kanterna. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar med öppen ugnslucka i ca 60 minuter. Ställ i kyl över natten för att kallna helt.

 

Ganache:

Lägg chokladen i bunke. Koka upp grädden och slå över chokladen. Låt allt smälta till en glansig kräm. Bred ut över tårtans yta. Låt svalna.

 

Servering:

Sikta generöst tårtan med kakao. Vispa grädden luftig med mjuka toppar. Tillsätt florsockret och blanda.

Låt tårtan bli rumsvarm 60 minuter innan servering. Skär fina biter och servera med grädden.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

¨

Torta di biscotti e cioccolatoItaliensk tårta av choklad och mascarpone

Denna underbara tårta måste stå i kylen över natten. Så var ute i god tid. Jag väger allt, så man säkrar rätt konsistens.

 

Ingredienser:

Kakbotten

  • 175 g italienska biscotti-kakor
  • 75 g mjukt smör

Chokladfyllningen:

  • 220 g mascarpone, rumstempererad
  • 25 g brunt socker (ibland använder vi muscavadosocker)
  • 40 g vanligt strösocker
  • 95 g mörk choklad 60%
  • 75 g vispgrädde
  • 7 g maizena-mjöl

Ganache:

  • 60 g mörk choklad i små bitar 70%
  • 65 g vispgrädde

Servering:

  • 3 msk kakao
  • 1 msk florsocker
  • 2 dl grädde
  • 1 knivsudd äkta vaniljsocker

Gör så här:

Kakbotten:

Sätt ugnen på 155°.

Mixa kakor och smör i matberedaren tills du får en konsistens som fuktig sand. Tryck ut i en springform klädd i bakplåtspapper, som när du gör en klassisk cheesecake. Baka 10 minuter och låt svalna på köksbänken.

 

Chokladfyllningen:

Mixa samman allt socker med mascarponen i matberedaren till en slät massa. Smält chokladen med grädden över vattenbad och sikta i mjölet i chokladblandningen. Blanda. Tillsätt chokladsmeten i matberedaren och mixa till slät massa. Häll allt i springformen och baka 15-18 minuter. Konsistensen skall vara litet svajig i mitten och fastare längs kanterna. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar med öppen ugnslucka i ca 60 minuter. Ställ i kyl över natten för att kallna helt.

 

Ganache:

Lägg chokladen i bunke. Koka upp grädden och slå över chokladen. Låt allt smälta till en glansig kräm. Bred ut över tårtans yta. Låt svalna.

 

Servering:

Sikta generöst tårtan med kakao. Vispa grädden luftig med mjuka toppar. Tillsätt florsockret och blanda.

Låt tårtan bli rumsvarm 60 minuter innan servering. Skär fina biter och servera med grädden.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer av Peter Nordin !

Salsiccia i ugn

Här är ett enkelt och underbart sätt att rosta salsiccia i ugn. Korven blir extra mör och fyllig i smaken. Recept av Peter Nordin.

Read More

Piccata Nordini

Piccata Nordini

Dessa köttbullar alla ’piccata’ får konsistensen som en paté. Börja med att samla alla ingredienser till receptet på köksbänken. Hacka ...

Read More

Torta-Caprese

Torta Caprese

Torta Caprese! Här kommer min historia om en legendarisk och underbar tårta av choklad och mandel. Läs alla desserter på ww.godaitalien.se

Read More

Limoncellotryffel

Limoncellotryffel

Italienskt julgodis med smak av citronlikören limoncello och vit choklad.

Read More

Mer av Peter Nordin !

Risotto alla Milanese
Risotto alla Milanese

En smakrik risotto med saffran från Milano. Serveras traditionellt med Ossobuco alla Milanese och Gremolata

Read More

En-halsning-fran-olivlunden-i-Marche
En hälsning från olivlunden i Marche

Hur blev årets olivolja på kullen i Marche? Peter Nordin uppdaterar direkt från olivlunden! Årets olivolja beskrivs som ...

Read More