Torta di biscotti e cioccolatoItaliensk tårta av choklad och mascarpone
Denna underbara tårta måste stå i kylen över natten. Så var ute i god tid. Jag väger allt, så man säkrar rätt konsistens.
Ingredienser:
Kakbotten
- 175 g italienska biscotti-kakor
- 75 g mjukt smör
Chokladfyllningen:
- 220 g mascarpone, rumstempererad
- 25 g brunt socker (ibland använder vi muscavadosocker)
- 40 g vanligt strösocker
- 95 g mörk choklad 60%
- 75 g vispgrädde
- 7 g maizena-mjöl
Ganache:
- 60 g mörk choklad i små bitar 70%
- 65 g vispgrädde
Servering:
- 3 msk kakao
- 1 msk florsocker
- 2 dl grädde
- 1 knivsudd äkta vaniljsocker
Gör så här:
Kakbotten:
Sätt ugnen på 155°.
Mixa kakor och smör i matberedaren tills du får en konsistens som fuktig sand. Tryck ut i en springform klädd i bakplåtspapper, som när du gör en klassisk cheesecake. Baka 10 minuter och låt svalna på köksbänken.
Chokladfyllningen:
Mixa samman allt socker med mascarponen i matberedaren till en slät massa. Smält chokladen med grädden över vattenbad och sikta i mjölet i chokladblandningen. Blanda. Tillsätt chokladsmeten i matberedaren och mixa till slät massa. Häll allt i springformen och baka 15-18 minuter. Konsistensen skall vara litet svajig i mitten och fastare längs kanterna. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar med öppen ugnslucka i ca 60 minuter. Ställ i kyl över natten för att kallna helt.
Ganache:
Lägg chokladen i bunke. Koka upp grädden och slå över chokladen. Låt allt smälta till en glansig kräm. Bred ut över tårtans yta. Låt svalna.
Servering:
Sikta generöst tårtan med kakao. Vispa grädden luftig med mjuka toppar. Tillsätt florsockret och blanda.
Låt tårtan bli rumsvarm 60 minuter innan servering. Skär fina biter och servera med grädden.
Torta di biscotti e cioccolatoItaliensk tårta av choklad och mascarpone
Denna underbara tårta måste stå i kylen över natten. Så var ute i god tid. Jag väger allt, så man säkrar rätt konsistens.
Ingredienser:
Kakbotten
- 175 g italienska biscotti-kakor
- 75 g mjukt smör
Chokladfyllningen:
- 220 g mascarpone, rumstempererad
- 25 g brunt socker (ibland använder vi muscavadosocker)
- 40 g vanligt strösocker
- 95 g mörk choklad 60%
- 75 g vispgrädde
- 7 g maizena-mjöl
Ganache:
- 60 g mörk choklad i små bitar 70%
- 65 g vispgrädde
Servering:
- 3 msk kakao
- 1 msk florsocker
- 2 dl grädde
- 1 knivsudd äkta vaniljsocker
Gör så här:
Kakbotten:
Sätt ugnen på 155°.
Mixa kakor och smör i matberedaren tills du får en konsistens som fuktig sand. Tryck ut i en springform klädd i bakplåtspapper, som när du gör en klassisk cheesecake. Baka 10 minuter och låt svalna på köksbänken.
Chokladfyllningen:
Mixa samman allt socker med mascarponen i matberedaren till en slät massa. Smält chokladen med grädden över vattenbad och sikta i mjölet i chokladblandningen. Blanda. Tillsätt chokladsmeten i matberedaren och mixa till slät massa. Häll allt i springformen och baka 15-18 minuter. Konsistensen skall vara litet svajig i mitten och fastare längs kanterna. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar med öppen ugnslucka i ca 60 minuter. Ställ i kyl över natten för att kallna helt.
Ganache:
Lägg chokladen i bunke. Koka upp grädden och slå över chokladen. Låt allt smälta till en glansig kräm. Bred ut över tårtans yta. Låt svalna.
Servering:
Sikta generöst tårtan med kakao. Vispa grädden luftig med mjuka toppar. Tillsätt florsockret och blanda.
Låt tårtan bli rumsvarm 60 minuter innan servering. Skär fina biter och servera med grädden.
Mer av Peter Nordin !
Kycklingen, kocken, och hallon från himlen
Jag tänker ofta på den stora skillnaden av liv vi hade i Stockholm med 300 anställda, många krogar och ett klassiskt ”Stureplansliv” – till ...
En glädjefylld tradition
Drinkar,Vi Gillar,Peter Nordin
Aperitivo är en viktig, glädjefylld och stämningshöjande tradition i Italien - och speciellt i min region Marche
Musslor som i Venedig – Recept av Peter Nordin
Här ett recept från vår kommande kokbok och min Venedigtolkning av stadens läckra musslor. Vi är förlovade med världens bästa blåmusslor ...
Vackra hösten i Marche
När hösten är här på Ruffino - på allvar - ger naturen av sina frukter både i sol och regn. Ett säkert hösttecken är den vita tryffeln.
Mer av Peter Nordin !
Peter Nordins Tiramisù
Tiramisù. Nu skall vi göra italiensk maräng. Du behöver en termometer. Lägg sockret och vattnet i en kastrull och låt koka på medelvärme. När syrupen närmar sig 110 ° börjar du vispa äggvitorna med elvisp. Vispa till maräng med mjuka luftiga toppar.
Piccata Nordini
Dessa köttbullar alla ’piccata’ får konsistensen som en paté. Börja med att samla alla ingredienser till receptet på köksbänken. Hacka ...