Teodosio Aglianico del Vulture

Längst ner i hålfoten på den italienska stöveln ligger den relativt okända regionen Basilicata. Vid foten av den slocknade vulkanen Vulture odlas spännande viner av södra Italiens stora druva Aglianico.

Just det här vinet är döpt efter den romerska kejsaren Teodosio och bjussar på en kryddig och uttrycksfull smak med toner av körsbär, kryddnejlika, plommon, rosépeppar, tobak, timjan och lakrits.

Artikelnummer: 2458
Pris: 121 kronor
Alkohol: 14%

Pici Al Ragu Di Agnello

Pici med lammragu är en pastarätt med en rik och fyllig…

Read More

Linguine con asparagi e limone

Linguine con asparagi e limone

Denna bittersöta longdrink är enkel att svänga ihop, men…

Read More

Teodosio-Aglianico-del-Vulture (1)Teodosio Aglianico del Vulture Längst ner i hålfoten på den italienska stöveln ligger den relativt okända regionen Basilicata. Vid foten av den slocknade vulkanen Vulture odlas spännande viner av södra Italiens stora druva Aglianico. Just det här vinet är döpt efter den romerska kejsaren Teodosio och bjussar på en kryddig och uttrycksfull smak med toner av körsbär, kryddnejlika, plommon, rosépeppar, tobak, timjan och lakrits. Artikelnummer: 2458Pris: 121 kronorAlkohol: 14%

Gå till systembolaget

Längst ner i hålfoten på den italienska stöveln ligger den relativt okända regionen Basilicata. Vid foten av den slocknade vulkanen Vulture odlas spännande viner av södra Italiens stora druva Aglianico.

Just det här vinet är döpt efter den romerska kejsaren Teodosio och bjussar på en kryddig och uttrycksfull smak med toner av körsbär, kryddnejlika, plommon, rosépeppar, tobak, timjan och lakrits.

Artikelnummer: 2458
Pris: 121 kronor
Alkohol: 14%

Gå till systembolaget

Rätter att avnjuta med vinet:

Spaghetti Pangratatto

Värm 2 msk olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt det rivna vita bröded och stek tills gyllene färg och krispig ...

Läs mer

Saltimbocca-alla-romana

Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana. Detta är en av mina favoriträtter. När jag är i Rom besöker jag gärna Ristorante Armando Al Pantheon, en..

Läs mer

Lombata di vitello

Lombata di vitello

Lägg köttskivorna mellan 2 ark plastfolie och platta till dem med en brödkavel (eller liknande) så att de blir mycket tunna. Doppa dem i det kryddade mjölet, sedan i uppvisat ägg och sist i ströbröd.

Läs mer

Rätter att avnjuta med vinet:

Ett litet kåseri dagarna efter påsk
Ett litet kåseri dagarna efter påsk

Varje gång jag ser ett konstverk,…

Insalata di Cavolo Cappuccio
Insalata di Cavolo Cappuccio e Speck

Den här snabblagade rätten med några få…

Suppli alla romana
Suppli alla romana

Den mest populära gatumaten i Rom är…

Mozzarella-med-fikon-och-prosciutto
Mozzarella med fikon och prosciutto

Rosta pinjenötterna i en het torr panna…

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm