Spaghetti Pangratatto

Spaghetti Pangratatto
De ensammas spaghetti från Turin

Recept av: Peter Nordin

Ingredienser: (1 person)

  • 2 matskedar olivolja
  • 1⁄2 dl grovt färsk rivebröd
  • 2 tsk hackade rosmarinblad 1⁄2 citron zest
  • 120 g spaghetti
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 sardell hackad
  • 2 ägg
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 tsk kapris
  • svartpeppar efter smak
  • 3 msk riven Pecorino Romano
  • 1 äggula

 

Gör så här:
Värm 2 msk olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt det rivna vita bröded och stek tills gyllene färg och krispig konsistens, cirka 4 till 5 minuter. Tillsätt rosmarinen och ta bort från värmen för att låta svalna. Blanda i citronzesten och ställ åt sidan. Lägg upp på hushållspapper.

Spaghettin:
Koka upp en kastrull med saltat vatten och koka pastan al dente. Lägg olivoljan och smöret i en bred teflonpanna och låt smälta samman på medelvärme. Tillsätt vitlöken och den hackade sardellen. Sautera någon minut så allt blandas.

Knäck äggen i pannan och sänk värmen. Du vill inte att vitlöken skall få färg och äggen blir bäst på låg värme.

Häll av pastan och spar 1⁄2 dl pastavatten. Slå tillbaka pastan i kastrullen och ställ tillbaka på spisen på medelvärme och tillsätt allt från ägg-vitlöken-sardellen från teflonpannan. Lägg i persiljan och kaprisen och blanda väl. Bryt sönder äggen med en trägaffel. Tillsätt litet pastavatten som du låter koka bort och krydda med nymalen svartpeppar, strö över den rivna osten.

Lägg upp på tallriken och toppa med pangrattato (det knapriga ströbrödet). Sist, lägg en äggula över pastan och blanda runt på tallriken.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Spaghetti Pangratatto
De ensammas spaghetti från Turin

Recept av: Peter Nordin

Ingredienser: (1 person)

  • 2 matskedar olivolja
  • 1⁄2 dl grovt färsk rivebröd
  • 2 tsk hackade rosmarinblad 1⁄2 citron zest
  • 120 g spaghetti
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 sardell hackad
  • 2 ägg
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 tsk kapris
  • svartpeppar efter smak
  • 3 msk riven Pecorino Romano
  • 1 äggula

Gör så här:
Värm 2 msk olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt det rivna vita bröded och stek tills gyllene färg och krispig konsistens, cirka 4 till 5 minuter. Tillsätt rosmarinen och ta bort från värmen för att låta svalna. Blanda i citronzesten och ställ åt sidan. Lägg upp på hushållspapper.

Spaghettin:
Koka upp en kastrull med saltat vatten och koka pastan al dente. Lägg olivoljan och smöret i en bred teflonpanna och låt smälta samman på medelvärme. Tillsätt vitlöken och den hackade sardellen. Sautera någon minut så allt blandas.

Knäck äggen i pannan och sänk värmen. Du vill inte att vitlöken skall få färg och äggen blir bäst på låg värme.

Häll av pastan och spar 1⁄2 dl pastavatten. Slå tillbaka pastan i kastrullen och ställ tillbaka på spisen på medelvärme och tillsätt allt från ägg-vitlöken-sardellen från teflonpannan. Lägg i persiljan och kaprisen och blanda väl. Bryt sönder äggen med en trägaffel. Tillsätt litet pastavatten som du låter koka bort och krydda med nymalen svartpeppar, strö över den rivna osten.

Lägg upp på tallriken och toppa med pangrattato (det knapriga ströbrödet). Sist, lägg en äggula över pastan och blanda runt på tallriken.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer av Peter Nordin !

Fettuccine Alfredo

Fettuccine Alfredo

Enkel, krämig och utsökt pastarätt från italien. Detta är Peter Nordins recept på rätten.

Read More

Fem-tips-i-Marche

Fem tips i Marche

Peter Nordin delar sina fem bästa tips i Marche - Regionen som verkligen är på frammarsch. Här möter du ett Italien som behållit sin karaktär

Read More

Spaghetti Arrabbiata al forno – Peter Nordin

Spaghetti Arrabbiata al forno – Peter Nordin

Här ett annorlunda sätt att öka smak och konsistens till denna klassiska spaghetti. På slutet fördelas spaghettin i fyra förseglade ...

Read More

Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin

Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin

Att tillaga denna rätt anses vara en konst i Italien. Jag har lärt mig denna konst på italienska stjärnrestauranger och hos gamla tanter på...

Read More

Mer av Peter Nordin !

Risotto alla Milanese
Risotto alla Milanese

En smakrik risotto med saffran från Milano. Serveras traditionellt med Ossobuco alla Milanese och Gremolata

Read More

Soppa på oliver
Soppa på oliver

Mixa spenat, oliver, grädde och buljong i matberedaren någon minut och stjälp upp i en tjockbottnad kastrull och låt blandningen koka...

Read More

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm