Röror till grillat

Röror till grillat

I Italien använder de mer än gärna sardeller i sin matlagning. Här är två smakrika tillbehör till midsommarkvällens grillbuffé.

 

Oliv- och sardellröra
Ingredienser:

  • 2 dl kärnfria oliver
  • 50 gr sardellfiléer
  • 1 pressad vitlöksklyfta (rosta den i ugnen först om du vill ha en mildare smak.
  • 1 dl hackad färsk basilika


Gör så här:
Hacka oliver och sardeller. Blanda det med vitlök och basilika. Bind ihop röran med några droppar olivolja. Vill du variera kan du även blanda röran med creme fraiche och/eller majonnäs.

 

Sardell- och kaprissmör
Ingredienser:

  • 75 gr rumsvarmt smör
  • Rivet skal av 1 citron
  • Ca 20 gr sardellfiléer
  • 1 msk kapris


Gör så här:
Vispa smöret mjukt med citronskal och 2 tsk olja från sardellerna. Finhacka sardellerna och kaprisen och vänd ner i smöret.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Röror till grillat

I Italien använder de mer än gärna sardeller i sin matlagning. Här är två smakrika tillbehör till midsommarkvällens grillbuffé.

 

Oliv- och sardellröra

 

Ingredienser:

  • 2 dl kärnfria oliver
  • 50 gr sardellfiléer
  • 1 pressad vitlöksklyfta (rosta den i ugnen först om du vill ha en mildare smak.
  • 1 dl hackad färsk basilika

 

Gör så här:
Hacka oliver och sardeller. Blanda det med vitlök och basilika. Bind ihop röran med några droppar olivolja. Vill du variera kan du även blanda röran med creme fraiche och/eller majonnäs.

Sardell- och kaprissmör

 

Ingredienser:

  • 75 gr rumsvarmt smör
  • Rivet skal av 1 citron
  • Ca 20 gr sardellfiléer
  • 1 msk kapris

 

Gör så här:

Vispa smöret mjukt med citronskal och 2 tsk olja från sardellerna. Finhacka sardellerna och kaprisen och vänd ner i smöret.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Rostade tomater på Ruffinovis

Rostade tomater på Ruffinovis

Lägg ett snitt på tomaternas överkant och koka 1 minut på hög värme i vatten. Lyft alla tomater till en skål med isvatten. Låt svalna i ...

Läs mer

Gelato-allo-zafferano

Gelato allo zafferano

Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls med apelsin- och citronkräm med ricotta. Perfekt på det italienska julbordet!

Läs mer

Italiensk tomatvinägrett

Hacka dessa fint på skärbrädan och lägg i en skål. Tillsätt vinägern och honungen och blanda med en liten visp. Salta och peppra. Låt stå ...

Läs mer

Crostini di Polenta con Funghi

Crostini di polenta con funghi

Grillad polenta med svamp. Börja med polentan. Koka upp vattnet i en stor kastrull. Häll försiktigt ner polentamjölet och vispa hela tiden så att det inte bildas klumpar. Tillsätt saltet. Minska till svag värme och låt koka i 30 – 40 minuter.

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm