
Peter Nordin
Peter Nordin har varit restauratör sedan 1979. Han har varit med i TV-program, publicerat kokböcker och drivit flera krogar. I år publiceras Peters och Carinas nya kokbok, Matlängtan.
2016 sålde Peter sitt krogimperium och flyttade till Marche för att leva mer småskaligt och få laga maten själv tillsammans med familj. I Marche har Peter och Carina öppnat Casa San Ruffino, som är ett Bed and Breakfast.
Peter har sedan 2020 skrivit för Goda Italien och låter läsaren drömma sig bort i berättandet av livet i Marche. Förutom sina reportage publicerar vi många av Peters recept som är fantastiskt goda!
Reportage!
Nothing found.
Peters recept!
Tomatsås – Marinara
Underbart gott recept på äkta tomatsås Marinara. På Ruffino har vi…
Avenotto
Avenotto. Jag vet inte riktigt vad jag skall kalla denna rätt.…
Vegetariskt,Soppor,Peter Nordin
Soppa på linser från Castelluccio
Denna underbara soppa på linser är återkommande på Ruffino, till gästers…
Matlängtan
En kokbok utöver det vanliga av Peter och Carina Nordin
Vi lagar de enklaste rätterna, för att fokusera på smaken. Vi håller fast vid denna princip under hela matlagningen och skapandeprocessen. Vi har under 35 år rest, studerat och förkovrat oss för att utveckla våra tekniker och lära oss hur man pressar ut så mycket smak som möjligt ur en råvara.


Vi är välkända restauratörer, kockar, vinmakare och konditorer från Stockholm som nu bor och verkar i Italien. Vi har ödmjukt mottagit flera priser – så som årets restaurang vid tre tillfällen. 2006, ”Bengt Wedholms Gastronomiska pris” och 2007 belönades vi med en Bib Gourmand (under vår regi), för Restaurang Prinsen i Guide Michelin. 2007 blev jag invald i den mest prestigefulla gastronomiska organisationen i Sverige; Sandahl Foundation.
Vi har gett ut kokböcker och lagat mat på TV och vi har många års erfarenhet av den italienska landsbygden. Vi har producerat både olivolja och vin i Toscana. Vi har dessutom spenderat 35 år på världens främsta restauranger, i deras kök för att lära oss hemligheterna bakom den bästa pastan, risotton och den äkta italienska gastronomin.
”Längtan efter god mat utan krusiduller fick oss att landa i den vackraste italienska myllan i Marche!”
På en egen kulle med fantastisk utsikt över ett böljande landskap. Här fick vi inspiration till att göra en kokbok som handlar om just denna längtan. Vi är besjälade av vår region, från våra många gastronomiska resor, besök i olika restaurangkök världen över, inspiration från vårt väldiga gastronomiska bibliotek, alla år bakom spisar på egna restauranger och av vår nyfikenhet på den enkla gastronomin.

Peter Nordin
Peter Nordin har varit restauratör sedan 1979. Han har varit med i TV-program, publicerat kokböcker och drivit flera krogar. I år publiceras Peters och Carinas nya kokbok, Matlängtan.
2016 sålde Peter sitt krogimperium och flyttade till Marche för att leva mer småskaligt och få laga maten själv tillsammans med familj. I Marche har Peter och Carina öppnat Casa San Ruffino, som är ett Bed and Breakfast.
Peter har sedan 2020 skrivit för Goda Italien och låter läsaren drömma sig bort i berättandet av livet i Marche. Förutom sina reportage publicerar vi många av Peters recept som är fantastiskt goda!
Reportage!
Nothing found.
Peters recept!
Tomatsås – Marinara
Underbart gott recept på äkta tomatsås Marinara. På Ruffino har vi…
Avenotto
Avenotto. Jag vet inte riktigt vad jag skall kalla denna rätt.…
Vegetariskt,Soppor,Peter Nordin
Soppa på linser från Castelluccio
Denna underbara soppa på linser är återkommande på Ruffino, till gästers…
Matlängtan
En kokbok utöver det vanliga av Peter och Carina Nordin
Vi lagar de enklaste rätterna, för att fokusera på smaken. Vi håller fast vid denna princip under hela matlagningen och skapandeprocessen. Vi har under 35 år rest, studerat och förkovrat oss för att utveckla våra tekniker och lära oss hur man pressar ut så mycket smak som möjligt ur en råvara.

Vi är välkända restauratörer, kockar, vinmakare och konditorer från Stockholm som nu bor och verkar i Italien. Vi har ödmjukt mottagit flera priser – så som årets restaurang vid tre tillfällen. 2006, ”Bengt Wedholms Gastronomiska pris” och 2007 belönades vi med en Bib Gourmand (under vår regi), för Restaurang Prinsen i Guide Michelin. 2007 blev jag invald i den mest prestigefulla gastronomiska organisationen i Sverige; Sandahl Foundation.

Peter Nordin
Peter Nordin har varit restauratör sedan 1979. Han har varit med i TV-program, publicerat kokböcker och drivit flera krogar. I år publiceras Peters och Carinas nya kokbok, Matlängtan.
2016 sålde Peter sitt krogimperium och flyttade till Marche för att leva mer småskaligt och få laga maten själv tillsammans med familj. I Marche har Peter och Carina öppnat Casa San Ruffino, som är ett Bed and Breakfast.
Peter har sedan 2020 skrivit för Goda Italien och låter läsaren drömma sig bort i berättandet av livet i Marche. Förutom sina reportage publicerar vi många av Peters recept som är fantastiskt goda!
Reportage!
Nothing found.
Peters recept!
Potatissallad på italienskt vis
En underbar, enkel och lätt potatissallad, som du kan kombinera på olika…
Vi lagar de enklaste rätterna, för att fokusera på smaken. Vi håller fast vid denna princip under hela matlagningen och skapandeprocessen. Vi har under 35 år rest, studerat och förkovrat oss för att utveckla våra tekniker och lära oss hur man pressar ut så mycket smak som möjligt ur en råvara.

Vi är välkända restauratörer, kockar, vinmakare och konditorer från Stockholm som nu bor och verkar i Italien. Vi har ödmjukt mottagit flera priser – så som årets restaurang vid tre tillfällen. 2006, ”Bengt Wedholms Gastronomiska pris” och 2007 belönades vi med en Bib Gourmand (under vår regi), för Restaurang Prinsen i Guide Michelin. 2007 blev jag invald i den mest prestigefulla gastronomiska organisationen i …