Pasta con ragú di pollo
Kycklingragù är en lätt och delikat sås tillagad med finskuret eller malet kycklingkött. En lite lättare variant av den klassiska köttfärssåsen men lika perfekt till valfri pasta eller i en lasagne!
Ingredienser:
- 4 portioner valfri pastasort
- 400 gr finskuret kycklingkött eller kycklingfärs
- 1 schalottenlök
- 1 stång selleri
- 1 morot
- 16 körsbärstomater, delade
- ½ – 1 glas vin och/eller grönsaksbuljong
- olivolja
- färsk rosmarin, timjan, mejram
- 1 lagerblad
- salt
- ev peperoncino eller färsk chili
Gör så här:
Hacka lök, morot och selleri fint. Häll rejält med olivolja i en kastrull och tillsätt lök, morot och selleri. Låt det steka på svag värme i ett par minuter.
Tillsätt kycklingen och bryn den i pannan i ett par minuter. Häll på det vita vinet och låt alkoholen koka bort. Tillsätt tomaterna och häll på vatten så att alla ingredienser är täckta.
Tillsätt salt, lagerblad och de hackade örterna. Täck med lock och koka på medelhög värme i ca 40 minuter. Mot slutet av tillagningen, ta av locket, höj värmen och låt såsen reducera och tjockna något, rör om ofta.
Servera med valfri pasta och avsluta med att toppa med lite mer hackade färska örter. Buon appetito!
Pasta con ragú di pollo
Kycklingragù är en lätt och delikat sås tillagad med finskuret eller malet kycklingkött. En lite lättare variant av den klassiska köttfärssåsen men lika perfekt till valfri pasta eller i en lasagne!
Ingredienser:
- 4 portioner valfri pastasort
- 400 gr finskuret kycklingkött eller kycklingfärs
- 1 schalottenlök
- 1 stång selleri
- 1 morot
- 16 körsbärstomater, delade
- ½ – 1 glas vin och/eller grönsaksbuljong
- olivolja
- färsk rosmarin, timjan, mejram
- 1 lagerblad
- salt
- ev peperoncino eller färsk chili
Gör så här:
Hacka lök, morot och selleri fint. Häll rejält med olivolja i en kastrull och tillsätt lök, morot och selleri. Låt det steka på svag värme i ett par minuter.
Tillsätt kycklingen och bryn den i pannan i ett par minuter. Häll på det vita vinet och låt alkoholen koka bort. Tillsätt tomaterna och häll på vatten så att alla ingredienser är täckta.
Tillsätt salt, lagerblad och de hackade örterna. Täck med lock och koka på medelhög värme i ca 40 minuter. Mot slutet av tillagningen, ta av locket, höj värmen och låt såsen reducera och tjockna något, rör om ofta.
Servera med valfri pasta och avsluta med att toppa med lite mer hackade färska örter. Buon appetito!
Mer Pasta !
Enkel pasta med sommartryffel
Ett utsökt recept av vår skribent Tomas Bacoccoli på en pastarätt med tryffel...
Fusilli con pesto invernale
Uttrycksfull och välsmakande - så kan man definiera den här pastan med en rik mer vintrig variant av pesto baserad på soltorkade tomater...
Cacio e Pepe av Peter Nordin
Pasta,Peter Nordin,Vegetariskt
Cacio e Pepe, ett recept av Peter Nordin - den kända kocken som bland annat ägt restaurang Prinsen i Stockholm. www.godaitalien.se.
Pasta al limone
Pasta al limone. Koka pastan ”al dente”. Smält smöret i en stor panna och tillsätt det finrivna skalet av två citroner och låt det värmas en stund så att smakerna blandas.