Chianti il Drago

Här är ett typexempel på hur en klassisk Chianti smakar, fast i modern tappning, där en procentdel gröna druvsorter ingår för att vinerna ska bli fräschare och fruktigare. Metoden att blanda in en del gröna druvsorter med blå druvor gjordes redan under antiken.

Ett friskt och lite kryddigt rött vin med toner av körsbär, hallon, blodapelsin och färska örter som är som gjort för pizza, pasta och ljust kött.

Artikelnummer: 2074
Pris: 101 kronor
Alkohol: 12%

Spaghetti-al-Pomodoro

Spaghetti al Pomodoro – äkta italiensk

Spaghetti al Pomodoro är en klassiker i det Italienska…

Read More

Pizza bianca med grönkål

Pizza bianca med grönkål

En vit pizza med gorgonzola, grönkål och pinjenötter. Ett…

Read More

Chianti-il-DragoChianti Il Drago e la Fornace Här är ett typexempel på hur en klassisk Chianti smakar, fast i modern tappning, där en procentdel gröna druvsorter ingår för att vinerna ska bli fräschare och fruktigare. Metoden att blanda in en del gröna druvsorter med blå druvor gjordes redan under antiken. Ett friskt och lite kryddigt rött vin med toner av körsbär, hallon, blodapelsin och färska örter som är som gjort för pizza, pasta och ljust kött. Artikelnummer: 2074Pris: 101 kronorAlkohol: 12%

Gå till Systembolaget

Här är ett typexempel på hur en klassisk Chianti smakar, fast i modern tappning, där en procentdel gröna druvsorter ingår för att vinerna ska bli fräschare och fruktigare. Metoden att blanda in en del gröna druvsorter med blå druvor gjordes redan under antiken.

Ett friskt och lite kryddigt rött vin med toner av körsbär, hallon, blodapelsin och färska örter som är som gjort för pizza, pasta och ljust kött.

Artikelnummer: 2074
Pris: 101 kronor
Alkohol: 12%

Gå till Systembolaget

Rätter att avnjuta med vinet:

Costoletta Milanese

Costoletta Milanese

Ett utsökt recept på kalvkotletter från Milano. Ett recept av vår skribent Peter Nordin.

Läs mer

Saltimbocca-alla-romana

Saltimbocca alla romana

Tunna skivor kalv i en underbar kombination med prosciutto och salvia.

Läs mer

Agnello-arrosto

Agnello arrosto

Sätt ugnen på 225 grader. Bred ut det benfria köttstycket och gnid in det med vitlöken och hälften av olivoljan. Strö över rosmarin, salt och peppar. Rulla ihop köttet noggrant och bind om det med ett snöre.

Läs mer

Rätter att avnjuta med vinet:

Lombata di vitello
Lombata di vitello

Lägg köttskivorna mellan 2 ark…

Ett litet kåseri dagarna efter påsk
Ett litet kåseri dagarna efter påsk

Varje gång jag ser ett konstverk,…

Polpette al sugo
Polpette al sugo

De här italienska köttbullarna med…

Suppli alla romana
Suppli alla romana

Den mest populära gatumaten i Rom är…

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm