Bruschetta med italiensk råbiffEtt trevligt tilltugg fullt av smaker

Ingredienser: (4 personer)

  • 200 g oxfilé
  • chiliflakes efter smak
  • 2 msk selleri
  • 2 msk schalottenlök
  • 3 msk sardellextrakt
  • 2 msk citronsaft
  • 1 msk kapris
  • salt och svartpeppar
  • olivolja (extra virgin)
  • 2 skivor surdegsbröd
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl parmesanost, finriven

 

Gör så här:

Tärna oxfilén fint. Hacka schalottenlöken och tärna selleri fint. Blanda ihop alla ingredienser (förutom bröd, vitlök, olivolja och parmesanost). Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor och citron.

 

Stek brödet i olivolja på båda sidor tills gyllene. Dela brödskivorna på två och gnugga bröden med vitlök och strö på lite salt. Toppa brödet med råbiffen och riv på rikligt med parmesan.

 

Källa!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Bruschetta med italiensk råbiffEtt trevligt tilltugg fullt av smaker

Ingredienser: (4 personer)

  • 200 g oxfilé
  • chiliflakes efter smak
  • 2 msk selleri
  • 2 msk schalottenlök
  • 3 msk sardellextrakt
  • 2 msk citronsaft
  • 1 msk kapris
  • salt och svartpeppar
  • olivolja (extra virgin)
  • 2 skivor surdegsbröd
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl parmesanost, finriven

Gör så här:

Tärna oxfilén fint. Hacka schalottenlöken och tärna selleri fint. Blanda ihop alla ingredienser (förutom bröd, vitlök, olivolja och parmesanost). Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor och citron.

 

Stek brödet i olivolja på båda sidor tills gyllene. Dela brödskivorna på två och gnugga bröden med vitlök och strö på lite salt. Toppa brödet med råbiffen och riv på rikligt med parmesan.

 

Källa!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Baci di Dama

Baci di dama är små eleganta bakverk som är typiska för Piemonte. Formen med två små kupoler av mördeg som sammanfogas med mörk choklad ...

Läs mer

Trote affogate

Trote affogate

Skölj fisken, klappa den torr och krydda med salt och peppar. Panera med vetemjöl och skaka av onödigt mjöl.

Läs mer

Pasta con ragú di pollo – kycklingragu

Pasta con ragú di pollo – kycklingragu

Kycklingragù är en lätt och delikat sås tillagad med finskuret eller malet kycklingkött.

Läs mer

Galen i gnocchi

Galen i gnocchi

I Rom är man galen i gnocchi och äter det som ett alternativ till pasta, med recept som går tusentals ...

Läs mer