Bruschetta med italiensk råbiff

Bruschetta med italiensk råbiffEtt trevligt tilltugg fullt av smaker

Ingredienser: (4 personer)

  • 200 g oxfilé
  • chiliflakes efter smak
  • 2 msk selleri
  • 2 msk schalottenlök
  • 3 msk sardellextrakt
  • 2 msk citronsaft
  • 1 msk kapris
  • salt och svartpeppar
  • olivolja (extra virgin)
  • 2 skivor surdegsbröd
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl parmesanost, finriven

 

Gör så här:

Tärna oxfilén fint. Hacka schalottenlöken och tärna selleri fint. Blanda ihop alla ingredienser (förutom bröd, vitlök, olivolja och parmesanost). Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor och citron.

 

Stek brödet i olivolja på båda sidor tills gyllene. Dela brödskivorna på två och gnugga bröden med vitlök och strö på lite salt. Toppa brödet med råbiffen och riv på rikligt med parmesan.

 

Källa!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Bruschetta med italiensk råbiffEtt trevligt tilltugg fullt av smaker

Ingredienser: (4 personer)

  • 200 g oxfilé
  • chiliflakes efter smak
  • 2 msk selleri
  • 2 msk schalottenlök
  • 3 msk sardellextrakt
  • 2 msk citronsaft
  • 1 msk kapris
  • salt och svartpeppar
  • olivolja (extra virgin)
  • 2 skivor surdegsbröd
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl parmesanost, finriven

Gör så här:

Tärna oxfilén fint. Hacka schalottenlöken och tärna selleri fint. Blanda ihop alla ingredienser (förutom bröd, vitlök, olivolja och parmesanost). Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor och citron.

 

Stek brödet i olivolja på båda sidor tills gyllene. Dela brödskivorna på två och gnugga bröden med vitlök och strö på lite salt. Toppa brödet med råbiffen och riv på rikligt med parmesan.

 

Källa!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Penne all arrabiata

Penne all arrabiata

Penne med kryddig tomatsås. Skala och skär tomaterna i fyra delar. Ta bort fröna och fintärna. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek pancettan. Tillsätt lök och vitlök och stek tills löken är genomskinlig. Tillsätt de tärnade tomaterna och hela chilifrukter och låt såsen sjuda på låg värme en stund.

Läs mer

Saltimbocca-alla-romana

Saltimbocca alla romana

Tunna skivor kalv i en underbar kombination med prosciutto och salvia.

Läs mer

Penne-alla-boscaiola

Penne alla boscaiola

En härlig pastarätt där skogens och höstens smaker får stå i centrum och skapa en rik och värmande helhet i sällskap med äggpasta, rökt...

Läs mer

Involtini Nordini – di vitello

Involtini Nordini – di vitello

På något vis hänger allt samman här i Italien, men det tar litet tid att liksom komma underfund hur allt är sammanlänkat. Som dessa rullader, som börjar med min mormor

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm