Bruschetta med italiensk råbiffEtt trevligt tilltugg fullt av smaker
Ingredienser: (4 personer)
- 200 g oxfilé
- chiliflakes efter smak
- 2 msk selleri
- 2 msk schalottenlök
- 3 msk sardellextrakt
- 2 msk citronsaft
- 1 msk kapris
- salt och svartpeppar
- olivolja (extra virgin)
- 2 skivor surdegsbröd
- 1 klyfta vitlök
- 1 dl parmesanost, finriven
Gör så här:
Tärna oxfilén fint. Hacka schalottenlöken och tärna selleri fint. Blanda ihop alla ingredienser (förutom bröd, vitlök, olivolja och parmesanost). Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor och citron.
Stek brödet i olivolja på båda sidor tills gyllene. Dela brödskivorna på två och gnugga bröden med vitlök och strö på lite salt. Toppa brödet med råbiffen och riv på rikligt med parmesan.
Bruschetta med italiensk råbiffEtt trevligt tilltugg fullt av smaker
Ingredienser: (4 personer)
- 200 g oxfilé
- chiliflakes efter smak
- 2 msk selleri
- 2 msk schalottenlök
- 3 msk sardellextrakt
- 2 msk citronsaft
- 1 msk kapris
- salt och svartpeppar
- olivolja (extra virgin)
- 2 skivor surdegsbröd
- 1 klyfta vitlök
- 1 dl parmesanost, finriven
Gör så här:
Tärna oxfilén fint. Hacka schalottenlöken och tärna selleri fint. Blanda ihop alla ingredienser (förutom bröd, vitlök, olivolja och parmesanost). Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor och citron.
Stek brödet i olivolja på båda sidor tills gyllene. Dela brödskivorna på två och gnugga bröden med vitlök och strö på lite salt. Toppa brödet med råbiffen och riv på rikligt med parmesan.
Fyra fantastiska recept !
Penne all arrabiata
Penne med kryddig tomatsås. Skala och skär tomaterna i fyra delar. Ta bort fröna och fintärna. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek pancettan. Tillsätt lök och vitlök och stek tills löken är genomskinlig. Tillsätt de tärnade tomaterna och hela chilifrukter och låt såsen sjuda på låg värme en stund.
Saltimbocca alla romana
Tunna skivor kalv i en underbar kombination med prosciutto och salvia.
Penne alla boscaiola
En härlig pastarätt där skogens och höstens smaker får stå i centrum och skapa en rik och värmande helhet i sällskap med äggpasta, rökt...
Involtini Nordini – di vitello
Reportage,Peter Nordin,Kalvkött
På något vis hänger allt samman här i Italien, men det tar litet tid att liksom komma underfund hur allt är sammanlänkat. Som dessa rullader, som börjar med min mormor