Barbabietole arrosto con burrataRostade betor med burrata och örter
En ljuvlig vegetarisk rätt där den naturliga sötman i betorna och den härliga krämigheten i burratan möts i en perfekt harmoni. Det går bra att välja vilken slags beta som helst, men det blir såklart snyggare med flera färger på tallriken. Vill du snitsa till det kan du mixa örterna med olivolja och citron och använda som dressing!
Ingredienser:
- 2st rödbetor
- 2st gulbetor
- 2st polkabetor
- 2st burrata (eller buffelmozzarella)
- 100 gr valfri sallad, helst småbladig
- Olivolja
- Rostade nötter (valfritt)
- Salt
- Färska örter, t.ex basilika
Örtolja:
- 2 dl basilika
- 4 msk olivolja
- Saften från en ½ citron
- Salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C. Tvätta rödbetorna och dela dem i klyftor. Lägg betorna i en ugnsform och blanda med olivolja och salt. Rosta i ugnen i ca 15-20 minuter tills det är mjuka och har fått lite färg. Mixa basilika och citronsaft i en mixer. Tillsätt olivolja.
Lägg upp sallad på ett fat. Lägg på betor, nötter och burrata. Avsluta med färska örter och/eller örtolja och lite flingsalt. Buon appetito!
Barbabietole arrosto con burrataRostade betor med burrata och örter
En ljuvlig vegetarisk rätt där den naturliga sötman i betorna och den härliga krämigheten i burratan möts i en perfekt harmoni. Det går bra att välja vilken slags beta som helst, men det blir såklart snyggare med flera färger på tallriken. Vill du snitsa till det kan du mixa örterna med olivolja och citron och använda som dressing!
Ingredienser:
- 2st rödbetor
- 2st gulbetor
- 2st polkabetor
- 2st burrata (eller buffelmozzarella)
- 100 gr valfri sallad, helst småbladig
- Olivolja
- Rostade nötter (valfritt)
- Salt
- Färska örter, t.ex basilika
Örtolja:
- 2 dl basilika
- 4 msk olivolja
- Saften från en ½ citron
- Salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C. Tvätta rödbetorna och dela dem i klyftor. Lägg betorna i en ugnsform och blanda med olivolja och salt. Rosta i ugnen i ca 15-20 minuter tills det är mjuka och har fått lite färg. Mixa basilika och citronsaft i en mixer. Tillsätt olivolja.
Lägg upp sallad på ett fat. Lägg på betor, nötter och burrata. Avsluta med färska örter och/eller örtolja och lite flingsalt. Buon appetito!
Fyra fantastiska recept !
Tiramisu Martini
God efterrättsdrink med smak av den klassiska desserten tiramisu. Du behöver endast den italienska mandellikören amaretto, vodka och ...
Pasta med saffran och citron
En enkel men färgstark pasta med saffran och citron!
Stufato di cervo
Klappa köttet torrt, några bitar i taget. Strö mjöl på ett fat, vänd bitarna lätt i mjölet och skaka bort överflödet. Krydda med salt och peppar. Smält smöret i oljan i en stor stekgryta på medelvärme.