Barbabietole arrosto con burrata

Barbabietole arrosto con burrataRostade betor med burrata och örter

En ljuvlig vegetarisk rätt där den naturliga sötman i betorna och den härliga krämigheten i burratan möts i en perfekt harmoni. Det går bra att välja vilken slags beta som helst, men det blir såklart snyggare med flera färger på tallriken. Vill du snitsa till det kan du mixa örterna med olivolja och citron och använda som dressing!

 

Ingredienser:

  • 2st rödbetor
  • 2st gulbetor
  • 2st polkabetor
  • 2st burrata (eller buffelmozzarella)
  • 100 gr valfri sallad, helst småbladig
  • Olivolja
  • Rostade nötter (valfritt)
  • Salt
  • Färska örter, t.ex basilika

 

Örtolja:

  • 2 dl basilika
  • 4 msk olivolja
  • Saften från en ½ citron
  • Salt

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°C. Tvätta rödbetorna och dela dem i klyftor. Lägg betorna i en ugnsform och blanda med olivolja och salt. Rosta i ugnen i ca 15-20 minuter tills det är mjuka och har fått lite färg. Mixa basilika och citronsaft i en mixer. Tillsätt olivolja.

Lägg upp sallad på ett fat. Lägg på betor, nötter och burrata. Avsluta med färska örter och/eller örtolja och lite flingsalt. Buon appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 
rubeasco lungarotti

Barbabietole arrosto con burrataRostade betor med burrata och örter

En ljuvlig vegetarisk rätt där den naturliga sötman i betorna och den härliga krämigheten i burratan möts i en perfekt harmoni. Det går bra att välja vilken slags beta som helst, men det blir såklart snyggare med flera färger på tallriken. Vill du snitsa till det kan du mixa örterna med olivolja och citron och använda som dressing!

 

Ingredienser:

  • 2st rödbetor
  • 2st gulbetor
  • 2st polkabetor
  • 2st burrata (eller buffelmozzarella)
  • 100 gr valfri sallad, helst småbladig
  • Olivolja
  • Rostade nötter (valfritt)
  • Salt
  • Färska örter, t.ex basilika

 

Örtolja:

  • 2 dl basilika
  • 4 msk olivolja
  • Saften från en ½ citron
  • Salt
Rubesco lungarotti

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°C. Tvätta rödbetorna och dela dem i klyftor. Lägg betorna i en ugnsform och blanda med olivolja och salt. Rosta i ugnen i ca 15-20 minuter tills det är mjuka och har fått lite färg. Mixa basilika och citronsaft i en mixer. Tillsätt olivolja.

Lägg upp sallad på ett fat. Lägg på betor, nötter och burrata. Avsluta med färska örter och/eller örtolja och lite flingsalt. Buon appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Violettas Panzanella

Violettas Panzanella

Skär brödet i kuber och lägg i en vid skål och täck med vattnet utblandat med vitvinsvinäger. Låt stå och dra i 20-30 min.  Skär under ...

Läs mer

Burrata-med-persika

Burrata med grillad persika

Burrata med grillad persika, en perfekt antipasti till helgen!

Läs mer

Limoncello Collins

Limoncello Collins

En klassisk Tom Collins med twist av limoncello.

Läs mer

Torta Sbrisolona

En härligt krispig mandelkaka från Mantua

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm