Viner av druvsorten Barbera brukar kallas ”il vino del popolo” – folkets vin. Där här vinet är förvisso lättgillat men har kungligt släktskap.
Vinhuset Fontanafredda grundades 1878 då greve Emmanuel Guerrieri, son till Italiens dåvarande kung Viktor Emanuel II, beslöt sig för att börja tillverka vin.
Ett fruktigt vin med kort fatlagring som smakar av blåbär, örter, skogshallon, körsbär och vanilj och passar till goda italienska rätter av kalvkött.
Artikelnummer: 2773
Pris: 101 kronor
Alkohol: 13,5%
Nothing found.
Briccotondo Piemonte Barbera Viner av druvsorten Barbera brukar kallas "il vino del popolo" - folkets vin. Där här vinet är förvisso lättgillat men har kungligt släktskap. Vinhuset Fontanafredda grundades 1878 då greve Emmanuel Guerrieri, son till Italiens dåvarande kung Viktor Emanuel II, beslöt sig för att börja tillverka vin. Ett fruktigt vin med kort fatlagring som smakar av blåbär, örter, skogshallon, körsbär och vanilj och passar till goda italienska rätter av kalvkött. Artikelnummer: 2773Pris: 101 kronorAlkohol: 13,5%
Viner av druvsorten Barbera brukar kallas ”il vino del popolo” – folkets vin. Där här vinet är förvisso lättgillat men har kungligt släktskap.
Vinhuset Fontanafredda grundades 1878 då greve Emmanuel Guerrieri, son till Italiens dåvarande kung Viktor Emanuel II, beslöt sig för att börja tillverka vin.
Ett fruktigt vin med kort fatlagring som smakar av blåbär, örter, skogshallon, körsbär och vanilj och passar till goda italienska rätter av kalvkött.
Artikelnummer: 2773
Pris: 101 kronor
Alkohol: 13,5%
Rätter att avnjuta med vinet:
Potatisgnocchi med bräserat kött
Gnocchi con brasato är ett smakrikt recept på en gryta med gnocchi, ett recept direkt från Italien ...
Penne alla milanese
En underbar och lättlagad pasta ”som i Milano” med fylliga smaker av salsiccia och saffran, och som på norditalienskt manér även ...
Polpette al sugo
De här italienska köttbullarna med tomatsås är fantastiskt goda, och äts vanligen med ett gott bröd som man kan suga upp såsen med...
Rätter att avnjuta med vinet:
Penne all arrabiata
Penne med kryddig tomatsås. Skala och…
Bucatini all’Amatriciana
Vissa pastarätter är så mycket mer än…
Secreto – Grillad spädgris
Låt köttet stå framme i rumstemperatur…
Involtini Nordini – di vitello
På något vis hänger allt samman här i…