Ripasso är en metod som bidrar med ytterligare alkohol och smakrikedom, genom en andra jäsning med skalmassan från amaronefaten. Det ger ett relativt fylligt, kryddigt vin med fin syra och smak av torkade körsbär, kanel, vanilj, hallon och kryddpeppar som ska drickas i stora glas till rätter av lamm- eller nötkött.

Brigaldara ligger i byn San Floriano i Maranodalen och är en av de tretton familjerna som ingår i sammanslutningen “Famiglie dell’Amarone d’Arte” som värnar om den klassiska Amarone-produktionen.

Artikelnummer: 79097
Pris: 151 kronor
Alkohol: 14,5%

Nothing found.

Brigaldara-Ripasso-SuperioreBrigaldara Ripasso Superiore Ripasso är en metod som bidrar med ytterligare alkohol och smakrikedom, genom en andra jäsning med skalmassan från amaronefaten. Det ger ett relativt fylligt, kryddigt vin med fin syra och smak av torkade körsbär, kanel, vanilj, hallon och kryddpeppar som ska drickas i stora glas till rätter av lamm- eller nötkött. Brigaldara ligger i byn San Floriano i Maranodalen och är en av de tretton familjerna som ingår i sammanslutningen “Famiglie dell’Amarone d’Arte” som värnar om den klassiska Amarone-produktionen. Artikelnummer: 79097Pris: 151 kronorAlkohol: 14,5%

Gå till Systembolaget

Ripasso är en metod som bidrar med ytterligare alkohol och smakrikedom, genom en andra jäsning med skalmassan från amaronefaten. Det ger ett relativt fylligt, kryddigt vin med fin syra och smak av torkade körsbär, kanel, vanilj, hallon och kryddpeppar som ska drickas i stora glas till rätter av lamm- eller nötkött.

Brigaldara ligger i byn San Floriano i Maranodalen och är en av de tretton familjerna som ingår i sammanslutningen “Famiglie dell’Amarone d’Arte” som värnar om den klassiska Amarone-produktionen.

Artikelnummer: 79097
Pris: 151 kronor
Alkohol: 14,5%

Gå till Systembolaget

Rätter att avnjuta med vinet:

Salsiccia i ugn

Här är ett enkelt och underbart sätt att rosta salsiccia i ugn. Korven blir extra mör och fyllig i smaken. Recept av Peter Nordin.

Läs mer

Fusilli med broccoli och salsiccia

Fusilli med broccoli och salsiccia

En antik rätt, med rötter från trakten där vi bor här i Umbrien. I huvudrollen har vi broccoli. Birollerna är salsiccia, vitt vin, vitlök ...

Läs mer

Insalata di melone e prosciutto

Insalata di melone e prosciutto

Insalata di melone e prosciutto. En underbar sommarrätt med söta och salta smaker i kombination! Läs mer på www.godaitalien.se

Läs mer

Rätter att avnjuta med vinet:

Cipolle Ripieni
Cipolle ripieni – lökar fyllda med kött

Lökar fyllda med kött. Sätt ugnen på…

Spaghetti al Rancetto
Spaghetti al Rancetto

En traditionell pastarätt från Umbrien…

Fusilli med broccoli och salsiccia
Fusilli med broccoli och salsiccia

En antik rätt, med rötter från trakten…

Potatisgnocchi med bräserat kött
Potatisgnocchi med bräserat kött

Gnocchi con brasato är ett smakrikt…