Spaghetti Al AcciugheSpaghetti med sardeller, vitlök & pinjenötter
En tallrik spaghetti med en sås av sardeller är en av de enklaste och samtidigt godaste pastarätterna du kan äta en varm sommardag då kroppen behöver salt. En hälsning från havet! Se det här som ett grundrecept – den här rätten går att variera på många sätt; du kan addera ströbröd, rivet apelsinskal, körsbärstomater med mera. Gillar du inte chili eller pinjenötter så skippar du det.
Ingredienser:
- 4 portioner spaghetti
- 30 gr sardeller i olja (avrunnen vikt)
- 2 – 2 ½ msk tomatpuré
- 30 gr pinjenötter
- 1 vitlöksklyfta
- 1 färsk chili
- 1 knippa (efter smak) persilja
- Extra virgin olivolja efter smak
Gör så här:
Lägg undan 1/3 av sardellerna och 1/3 av pinjenötterna. Lägg resten på en skärbräda tillsammans med persiljan, vitlöken och chilin och hacka allt fint tills du har fått en homogen blandning.
Hetta upp oljan i en stor panna, tillsätt resterande sardeller och låt dem smälta på medelvärme. När sardellerna har smält, tillsätt tomatpurén tillsammans med lite hett vatten, och strax efter sardellhacket. Låt puttra i ca 5 minuter så att smakerna blandas. Under tiden kokar du spaghettin al dente.
Häll av spaghettin och lägg över den i pannan med såsen. Blanda allt väl i en minut och tillsätt lite av pastans kokvatten om det behövs. Garnera rätten med resterande pinjenötter och servera genast! BUON APPETITO!
Spaghetti Al AcciugheSpaghetti med sardeller, vitlök & pinjenötter
En tallrik spaghetti med en sås av sardeller är en av de enklaste och samtidigt godaste pastarätterna du kan äta en varm sommardag då kroppen behöver salt. En hälsning från havet! Se det här som ett grundrecept – den här rätten går att variera på många sätt; du kan addera ströbröd, rivet apelsinskal, körsbärstomater med mera. Gillar du inte chili eller pinjenötter så skippar du det.
Ingredienser:
- 4 portioner spaghetti
- 30 gr sardeller i olja (avrunnen vikt)
- 2 – 2 ½ msk tomatpuré
- 30 gr pinjenötter
- 1 vitlöksklyfta
- 1 färsk chili
- 1 knippa (efter smak) persilja
- Extra virgin olivolja efter smak
Gör så här:
Lägg undan 1/3 av sardellerna och 1/3 av pinjenötterna. Lägg resten på en skärbräda tillsammans med persiljan, vitlöken och chilin och hacka allt fint tills du har fått en homogen blandning.
Hetta upp oljan i en stor panna, tillsätt resterande sardeller och låt dem smälta på medelvärme. När sardellerna har smält, tillsätt tomatpurén tillsammans med lite hett vatten, och strax efter sardellhacket. Låt puttra i ca 5 minuter så att smakerna blandas. Under tiden kokar du spaghettin al dente.
Häll av spaghettin och lägg över den i pannan med såsen. Blanda allt väl i en minut och tillsätt lite av pastans kokvatten om det behövs. Garnera rätten med resterande pinjenötter och servera genast! BUON APPETITO!
Fyra fantastiska recept !
Stracciatella alla Romana
Buljongsoppa med ägg och parmesan. En enkel, näringsrik och välsmakande soppa, som oftast serveras som förrätt...
Spaghetti al Rancetto
En traditionell pastarätt från Umbrien som är både lättlagad och smakrik. De umbriska pastasorterna umbricelli eller stringhetti påminner...
Insalata Pantesca
Det här är ett traditionellt recept från den lite hemliga ön Pantelleria, söder om Sicilien. Det är en underbar plats, full av vacker natur...
Penne con crema di zucca e gorgonzola
En härligt krämig och värmande pasta som passar under hösten. Lika enkel att laga som att gilla! Receptet hittar du på GodaItalien.se