Panforte - italiensk nougatkaka
Panforte är en utsökt Italiensk nougatkaka med nötter, kanel och mörk choklad.
Ingredienser:
- 150 g mandel
- 75 g hasselnötter
- 75 g valnötter
- 4/5 tsk kanel
- 1 dl vetemjöl
- 1 1/2 dl honung
- 2 dl strösocker
- 150 g mörk choklad (gärna 70 %)
Gör så här:
Sätt ugnen på 150°C.
Blanda mandel, hasselnötter, kanel, valnötter och vetemjöl.
Värm honung och socker i en kastrull tills sockerkristallerna smälter.
Ta sedan kastrullen från värmen och tillsätt därefter choklad till den smälter.
Rör ner nötblandningen i chokladblandningen.
Fördela i en smord form med ett tillklippt bakplåtspapper i botten.
Grädda i ca 30 minuter.
Läs också:
Panforte - italiensk nougatkaka
Panforte är en utsökt Italiensk nougatkaka med nötter, kanel och mörk choklad.
Ingredienser:
- 150 g mandel
- 75 g hasselnötter
- 75 g valnötter
- 4/5 tsk kanel
- 1 dl vetemjöl
- 1 1/2 dl honung
- 2 dl strösocker
- 150 g mörk choklad (gärna 70 %)
Gör så här:
Sätt ugnen på 150°C. Blanda mandel, hasselnötter, kanel, valnötter och vetemjöl. Värm honung och socker i en kastrull tills sockerkristallerna smälter. Ta sedan kastrullen från värmen och tillsätt därefter choklad till den smälter. Rör ner nötblandningen i chokladblandningen. Fördela i en smord form med ett tillklippt bakplåtspapper i botten. Grädda i ca 30 minuter.
Läs också:
Mer italiensk jul !
Klassisk chokladtryffel
En oemotståndlig chokladtryffel med en italiensk touch.
Panettone med apelsin
Panettone är en italiensk julkaka som äts på kvällen tillsammans med ett glas söt spumante. Den traditionella versionen innehåller russin...
Pasta med saffran och citron
En enkel men färgstark pasta med saffran och citron!